Yeterlilik Kodu

TR0020221216

Yeterlilik Adı
Paketlemeci Kurs Bitirme Belgesi
Sorumlu KurumHayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiEmniyet Mahallesi Boğaziçi Sokak No:23 Teknikokullar Yenimahalle / ANKARA
Sorumlu Kurum URLhttps://hbogm.meb.gov.tr/
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi2
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 2
Sınıflandırma (Tematik Alan)İş becerileri
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08:9321.15 Paketleme işçisi

KategoriAna
Kredi Değeri24
Programın Normal Süresi 593 Saat
Program Profili (Amaç)

Paketlemeci kurs programını tamamlayan bireyin;

  • Çalışırken iş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,
  • Hijyen kurallarına uygun olarak işletmelerde çalışırken kişisel hijyenini sağlaması,
  • Dezenfeksiyon kurallarına uygun olarak işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyonu sağlaması,
  • Mikrobiyolojik yöntemlere uygun olarak mikroorganizmaların sınıflandırılmaları, hücre yapıları, çoğalmaları ve gıda endüstrisindeki önem ve etkilerini açıklaması,
  • Mikrobiyolojik yöntemlere uygun olarak gıda-mikroorganizma ilişkisini açıklaması,
  • Yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uygun olarak besin öğelerinin yapı ve işlevlerini açıklayarak besin kaynaklarını seçmesi,
  • Tekniğine uygun olarak belirli miktardaki maddeyi tartması ve verilen maddeden istenen miktarda tartım alması,
  • Tekniğine uygun olarak sıvıların, boyutları belli olan düzgün şekilli katıların ve boyutları belli olmayan, suda çözünmez katıların hacimlerini ölçmesi,
  • Uluslararası yoğunluk birimlerine ve tekniğe uygun olarak katı ve sıvı maddelerin yoğunluklarını belirler ve sıvıların viskozitesini ölçmesi,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerinin kapsam ve kısımları, gıda kalite karakteristiklerinin belirlenmesi, standardizasyon işlemlerini açıklaması,
  • Toplam Kalite Yönetimi ve İSO standartları amaç ve kapsamları ve uygulama alanlarını açıklaması,
  • İşletme spesifikasyonları ve tolerans sınırlarına göre alım ve üretim aşamalarında renk, doku, kusur kontrolü, viskozite ve kıvam ölçümlerini yapması,
  • Tekniğine uygun gıdalarda duyusal özellikleri tespit etmesi,
  • Standartlara uygun olarak gıdalarda depo ve sevkiyat kontrollerini yapması,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine, pazar isteğine, sözleşme ve şartnamelere uygun olarak taze sebze meyveleri tüketime hazırlaması,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine ve üretim tekniğine uygun olarak sebze meyve konservesi üretmesi ve depolaması,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği, Hızlı Dondurulmuş Gıda Maddeleri Tebliği, üretim tekniği ve müşteri spesifikasyonuna uygun olarak taze sebze ve meyvelerin dondurulması işlemlerini yapması,
  • Üretim tekniğine ve müşteri spesifikasyonuna uygun olarak taze sebze ve meyvelerin kurutulmasıyla ilgili işlemleri yürütmesi,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun olarak kurubaklagilleri işleme ve ambalajlama işlemlerini yapması,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun olarak ambalaj maddelerinin yapısı, işlevleri ve kontrolünü sağlaması,
  • Türk gıda kodeksi yönetmeliği ve gıda maddelerinin genel etiketleme ve beslenme yönünden etiketleme kuralları tebliğine uygun olarak gıda etiketlerinin yapısı, işlevleri ve kontrolünü sağlaması amaçlanmaktadır.
Öğrenme Ortamları
  • Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.
  • Programın uygulanmasında gerektiğinde iş piyasasının eğitim olanaklarından faydalanılabilir.
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygular.
  • Hijyen kurallarına uygun olarak işletmelerde çalışırken kişisel hijyenini sağlar.
  • Dezenfeksiyon kurallarına uygun olarak işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyonu sağlar
  • Mikrobiyolojik yöntemlere uygun olarak mikroorganizmaların sınıflandırılmaları, hücre yapıları, çoğalmaları ve gıda endüstrisindeki önem ve etkilerini açıklar.
  • Mikrobiyolojik yöntemlere uygun olarak gıdamikroorganizma ilişkisini açıklar.
  • Yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uygun olarak besin öğelerinin yapı ve işlevlerini açıklayarak besin kaynaklarını seçer.
  • Tekniğine uygun olarak belirli miktardaki maddeyi tartar ve verilen maddeden istenen miktarda tartım alır.
  • Tekniğine uygun olarak sıvıların, boyutları belli olan düzgün şekilli katıların ve boyutları belli olmayan, suda çözünmez katıların hacimlerini ölçer.
  • Uluslararası yoğunluk birimlerine ve tekniğe uygun olarak katı ve sıvı maddelerin yoğunluklarını belirler ve sıvıların viskozitesini ölçer.
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerinin kapsam ve kısımları, gıda kalite karakteristiklerinin belirlenmesi, standardizasyon işlemlerini açıklar.
  • Toplam Kalite Yönetimi ve İSO standartları amaç ve kapsamları ve uygulama alanlarını açıklar.
  • İşletme spesifikasyonları ve tolerans sınırlarına göre alım ve üretim aşamalarında renk, doku, kusur kontrolü, viskozite ve kıvam ölçümlerini yapar.
  • Tekniğine uygun gıdalarda duyusal özellikleri tespit eder.
  • Standartlara uygun olarak gıdalarda depo ve sevkiyat kontrollerini yapar
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine, pazar isteğine, sözleşme ve şartnamelere uygun olarak taze sebze meyveleri tüketime hazırlar.
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine ve üretim tekniğine uygun olarak sebze meyve konservesi üretir ve depolar.
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği, Hızlı Dondurulmuş Gıda Maddeleri Tebliği, üretim tekniği ve müşteri spesifikasyonuna uygun olarak taze sebze ve meyvelerin dondurulması işlemlerini yapar.
  • Üretim tekniğine ve müşteri spesifikasyonuna uygun olarak taze sebze ve meyvelerin kurutulmasıyla ilgili işlemleri yürütür.
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun olarak kurubaklagilleri işleme ve ambalajlama işlemlerini yapar.
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun olarak ambalaj maddelerinin yapısı, işlevleri ve kontrolünü sağlar.
  • Türk gıda kodeksi yönetmeliği ve gıda maddelerinin genel etiketleme ve beslenme yönünden etiketleme kuralları tebliğine uygun olarak gıda etiketlerinin yapısı, işlevleri ve kontrolünü sağlar.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her modül sonrasında değerlendirme yapılmalıdır.
  • Başarım ölçütleri bilgi, beceri ve yeterlikler bazında açıklanmalıdır.
  • Ölçme ve değerlendirme faaliyetleri kursun amaçları ve kazanımları ile uyumlu olmalıdır.
  • Değerlendirme, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği esaslarına göre;
  1. Kursiyerin kendi kendine yaptığı tüm öğrenim faaliyetleri,
  2. Kursiyerin performansına dayalı olarak gerçekleştirilecek sınavlar,
  3. Kursiyere kurs sonunda uygulanan yazılı sınavlar, 100 puan üzerinden yapılır.
  • Değerlendirme; ders öğretmeni tarafından yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar ve/veya varsa ödev-projelere göre yapılmalıdır. Puanlama yapılırken teorik ve uygulamalı kısmın değerlendirmedeki ağırlığı kurs programının özelliğine göre eğitici tarafından belirlenmelidir. Birden fazla sınav şekli ile sınavı yapılan dersin puanı veya notu, bu sınavların aritmetik ortalaması ile belirlenir. Bu puan veya not, kursun başarı puan ya da notu olarak değerlendirilir.
  • Programların özelliğine göre sınavlar ve başarı değerlendirmesi bilişim teknolojisi kullanılarak da yapılabilir.
  • Kursiyerlerin sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle bazı derslerdeki sınavlar, durumlarına uygun sınav yöntemiyle yapılır.
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

1. Okuryazar olmak

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. Sağlık durumu kurs programının öğrenimine elverişli olmak

Başarma ŞartlarıHBÖGM'ye bağlı kurumlarda veya diğer kurumlarca eğitim-öğretime uygun ortamlarda açılan “Paketlemeci Kursu”nu başarı ile tamamlayanlar, “Paketlemeci Kurs Bitirme Belgesi”ni almaya hak kazanır. Kursiyerlerin başarıları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Puanlara göre başarı derecesi: 85,00 – 100-Pekiyi; 70,00 - 84,99-İyi; 60,00 - 69,99-Orta; 50,00 - 59,99-Geçer; 0 - 49,99- Geçmez olarak değerlendirilir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

“Paketlemeci Kurs Programı’nı başarı ile tamamlayanlara “Paketlemeci Kurs Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge iş başvurusu, sınav başvurusu veya denklik işlemleri ile ilgili işlemlerde geçerli bir belge olarak değerlendirilmez.

Yasal Dayanağı

1. 29.06.2001 tarihli ve 4702 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu.

2. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 02.06.2014 Tarih ve 51 sayılı “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programlarının 10 Alan 26 Dalına Ait Çerçeve Öğretim Programları ile 42 Alan 178 Dala Ait Uygulanacak Çerçeve Öğretim Programlarına Dair Açıklamalar” konulu kararı.

3. 29.12.2011 tarih ve 28157 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği.

4. 17.12.2011 tarih ve 28145 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Gıda Hijyeni Yönetmeliği.

5. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20/04/2016 tarih ve 19 sayılı “Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programı” Kararı

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0020221216


Yeterlilik Adı
Paketlemeci Kurs Bitirme Belgesi

Sorumlu Kurum
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Emniyet Mahallesi Boğaziçi Sokak No:23 Teknikokullar Yenimahalle / ANKARA

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08:9321.15 Paketleme işçisi


AYÇ Seviyesi
2

TYÇ Seviyesi
2
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08:9321.15 Paketleme işçisi


Kategori
Ana

Kredi Değeri
24

Programın Normal Süresi
593 Saat

Program Profili (Amaç)

Paketlemeci kurs programını tamamlayan bireyin;

  • Çalışırken iş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,
  • Hijyen kurallarına uygun olarak işletmelerde çalışırken kişisel hijyenini sağlaması,
  • Dezenfeksiyon kurallarına uygun olarak işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyonu sağlaması,
  • Mikrobiyolojik yöntemlere uygun olarak mikroorganizmaların sınıflandırılmaları, hücre yapıları, çoğalmaları ve gıda endüstrisindeki önem ve etkilerini açıklaması,
  • Mikrobiyolojik yöntemlere uygun olarak gıda-mikroorganizma ilişkisini açıklaması,
  • Yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uygun olarak besin öğelerinin yapı ve işlevlerini açıklayarak besin kaynaklarını seçmesi,
  • Tekniğine uygun olarak belirli miktardaki maddeyi tartması ve verilen maddeden istenen miktarda tartım alması,
  • Tekniğine uygun olarak sıvıların, boyutları belli olan düzgün şekilli katıların ve boyutları belli olmayan, suda çözünmez katıların hacimlerini ölçmesi,
  • Uluslararası yoğunluk birimlerine ve tekniğe uygun olarak katı ve sıvı maddelerin yoğunluklarını belirler ve sıvıların viskozitesini ölçmesi,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerinin kapsam ve kısımları, gıda kalite karakteristiklerinin belirlenmesi, standardizasyon işlemlerini açıklaması,
  • Toplam Kalite Yönetimi ve İSO standartları amaç ve kapsamları ve uygulama alanlarını açıklaması,
  • İşletme spesifikasyonları ve tolerans sınırlarına göre alım ve üretim aşamalarında renk, doku, kusur kontrolü, viskozite ve kıvam ölçümlerini yapması,
  • Tekniğine uygun gıdalarda duyusal özellikleri tespit etmesi,
  • Standartlara uygun olarak gıdalarda depo ve sevkiyat kontrollerini yapması,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine, pazar isteğine, sözleşme ve şartnamelere uygun olarak taze sebze meyveleri tüketime hazırlaması,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine ve üretim tekniğine uygun olarak sebze meyve konservesi üretmesi ve depolaması,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği, Hızlı Dondurulmuş Gıda Maddeleri Tebliği, üretim tekniği ve müşteri spesifikasyonuna uygun olarak taze sebze ve meyvelerin dondurulması işlemlerini yapması,
  • Üretim tekniğine ve müşteri spesifikasyonuna uygun olarak taze sebze ve meyvelerin kurutulmasıyla ilgili işlemleri yürütmesi,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun olarak kurubaklagilleri işleme ve ambalajlama işlemlerini yapması,
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun olarak ambalaj maddelerinin yapısı, işlevleri ve kontrolünü sağlaması,
  • Türk gıda kodeksi yönetmeliği ve gıda maddelerinin genel etiketleme ve beslenme yönünden etiketleme kuralları tebliğine uygun olarak gıda etiketlerinin yapısı, işlevleri ve kontrolünü sağlaması amaçlanmaktadır.

Öğrenme Ortamları
  • Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.
  • Programın uygulanmasında gerektiğinde iş piyasasının eğitim olanaklarından faydalanılabilir.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygular.
  • Hijyen kurallarına uygun olarak işletmelerde çalışırken kişisel hijyenini sağlar.
  • Dezenfeksiyon kurallarına uygun olarak işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyonu sağlar
  • Mikrobiyolojik yöntemlere uygun olarak mikroorganizmaların sınıflandırılmaları, hücre yapıları, çoğalmaları ve gıda endüstrisindeki önem ve etkilerini açıklar.
  • Mikrobiyolojik yöntemlere uygun olarak gıdamikroorganizma ilişkisini açıklar.
  • Yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uygun olarak besin öğelerinin yapı ve işlevlerini açıklayarak besin kaynaklarını seçer.
  • Tekniğine uygun olarak belirli miktardaki maddeyi tartar ve verilen maddeden istenen miktarda tartım alır.
  • Tekniğine uygun olarak sıvıların, boyutları belli olan düzgün şekilli katıların ve boyutları belli olmayan, suda çözünmez katıların hacimlerini ölçer.
  • Uluslararası yoğunluk birimlerine ve tekniğe uygun olarak katı ve sıvı maddelerin yoğunluklarını belirler ve sıvıların viskozitesini ölçer.
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerinin kapsam ve kısımları, gıda kalite karakteristiklerinin belirlenmesi, standardizasyon işlemlerini açıklar.
  • Toplam Kalite Yönetimi ve İSO standartları amaç ve kapsamları ve uygulama alanlarını açıklar.
  • İşletme spesifikasyonları ve tolerans sınırlarına göre alım ve üretim aşamalarında renk, doku, kusur kontrolü, viskozite ve kıvam ölçümlerini yapar.
  • Tekniğine uygun gıdalarda duyusal özellikleri tespit eder.
  • Standartlara uygun olarak gıdalarda depo ve sevkiyat kontrollerini yapar
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine, pazar isteğine, sözleşme ve şartnamelere uygun olarak taze sebze meyveleri tüketime hazırlar.
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine ve üretim tekniğine uygun olarak sebze meyve konservesi üretir ve depolar.
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği, Hızlı Dondurulmuş Gıda Maddeleri Tebliği, üretim tekniği ve müşteri spesifikasyonuna uygun olarak taze sebze ve meyvelerin dondurulması işlemlerini yapar.
  • Üretim tekniğine ve müşteri spesifikasyonuna uygun olarak taze sebze ve meyvelerin kurutulmasıyla ilgili işlemleri yürütür.
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun olarak kurubaklagilleri işleme ve ambalajlama işlemlerini yapar.
  • Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun olarak ambalaj maddelerinin yapısı, işlevleri ve kontrolünü sağlar.
  • Türk gıda kodeksi yönetmeliği ve gıda maddelerinin genel etiketleme ve beslenme yönünden etiketleme kuralları tebliğine uygun olarak gıda etiketlerinin yapısı, işlevleri ve kontrolünü sağlar.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her modül sonrasında değerlendirme yapılmalıdır.
  • Başarım ölçütleri bilgi, beceri ve yeterlikler bazında açıklanmalıdır.
  • Ölçme ve değerlendirme faaliyetleri kursun amaçları ve kazanımları ile uyumlu olmalıdır.
  • Değerlendirme, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği esaslarına göre;
  1. Kursiyerin kendi kendine yaptığı tüm öğrenim faaliyetleri,
  2. Kursiyerin performansına dayalı olarak gerçekleştirilecek sınavlar,
  3. Kursiyere kurs sonunda uygulanan yazılı sınavlar, 100 puan üzerinden yapılır.
  • Değerlendirme; ders öğretmeni tarafından yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar ve/veya varsa ödev-projelere göre yapılmalıdır. Puanlama yapılırken teorik ve uygulamalı kısmın değerlendirmedeki ağırlığı kurs programının özelliğine göre eğitici tarafından belirlenmelidir. Birden fazla sınav şekli ile sınavı yapılan dersin puanı veya notu, bu sınavların aritmetik ortalaması ile belirlenir. Bu puan veya not, kursun başarı puan ya da notu olarak değerlendirilir.
  • Programların özelliğine göre sınavlar ve başarı değerlendirmesi bilişim teknolojisi kullanılarak da yapılabilir.
  • Kursiyerlerin sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle bazı derslerdeki sınavlar, durumlarına uygun sınav yöntemiyle yapılır.

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

1. Okuryazar olmak

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. Sağlık durumu kurs programının öğrenimine elverişli olmak


Başarma Şartları
HBÖGM'ye bağlı kurumlarda veya diğer kurumlarca eğitim-öğretime uygun ortamlarda açılan “Paketlemeci Kursu”nu başarı ile tamamlayanlar, “Paketlemeci Kurs Bitirme Belgesi”ni almaya hak kazanır. Kursiyerlerin başarıları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Puanlara göre başarı derecesi: 85,00 – 100-Pekiyi; 70,00 - 84,99-İyi; 60,00 - 69,99-Orta; 50,00 - 59,99-Geçer; 0 - 49,99- Geçmez olarak değerlendirilir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

“Paketlemeci Kurs Programı’nı başarı ile tamamlayanlara “Paketlemeci Kurs Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge iş başvurusu, sınav başvurusu veya denklik işlemleri ile ilgili işlemlerde geçerli bir belge olarak değerlendirilmez.


Yasal Dayanağı

1. 29.06.2001 tarihli ve 4702 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu.

2. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 02.06.2014 Tarih ve 51 sayılı “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programlarının 10 Alan 26 Dalına Ait Çerçeve Öğretim Programları ile 42 Alan 178 Dala Ait Uygulanacak Çerçeve Öğretim Programlarına Dair Açıklamalar” konulu kararı.

3. 29.12.2011 tarih ve 28157 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği.

4. 17.12.2011 tarih ve 28145 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Gıda Hijyeni Yönetmeliği.

5. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20/04/2016 tarih ve 19 sayılı “Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programı” Kararı


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0020221216

Qualification Title
Awarding BodyMinistry of National Education
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationOccupational
EQF Level2
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 2
Thematic AreasWork skills
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value24
Program Duration593 Saat
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0020221216


Qualification Title

Awarding Body
Ministry of National Education

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
2

TQF Level
2
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
24

Program Duration
593 Saat

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address