Yeterlilik Kodu

TR0030032683

Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumAvrasya Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAvrasya Üniversitesi Rektörlüğü Pelitli Mahallesi Rize caddesi, No:226 TRABZON / TURKEY
Sorumlu Kurum URLhttps://avrasya.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Otel, restoranlar ve catering
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Bölüm mezunları alanı ile ilgili bilgileri toplar, çözümler ve yorumlar.
  • Bölüm mezunları alanı ile ilgili mesleki bilgiye dayalı analiz yapar. 
  • Bölüm mezunları alanlarındaki uygulamalarda karmaşık sorunlara çözüm üretir. 
  • Bölüm mezunları alanlarındaki konularda stratejik yaklaşım geliştirir. 
  • Bölüm mezunları alanlarındaki konularda sürekli kendilerini geliştirir.
  • Bölüm mezunları alanlarındaki etik ve toplumsal değerlere uygun davranır.
  • Aşçılık ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme. 
  • Aşçılık ile ilgili meslekler ve iş alanları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilme. 
  • Aşçılık alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme, bunu topluma yayabilme ve sosyal sorumluluk sahibi olabilme. 
  • Sektörde sorumluluk alabilme ve astlarının mesleki gelişimine katkı sağlayabilme, takım çalışmasına yatkın ve liderlik özelliklerine sahip olabilme, işbirliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olabilme. 
  • Yöresel mutfaklar alanında yeterli düzeyde bilgi sahibi olabilme 
  • Çalıştığı kurumunda sağlık, güvenlik ve risk konularında değerlendirme yapabilme.
  • Çalıştığı kurumdaki konukların ilgi, istek ve ihtiyaçlarını belirleyebilme ve bunlara cevap verebilme.
  • Aşçılık alanına yönelik donanıma sahip olma ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilme.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıÖğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, FD ya da K notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Aşçılık Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, turizm endüstrisinde konaklama, yiyecek-içecek, banket ve endüstriyel yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta olmak üzere ilgili birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler. Ayrıca programı başarı ile tamamlayan mezunlar ayrıca özel ya da devlet kurumlarının mutfak ve yiyecek-içecek ile ilgili birimlerinde çalışma imkânına sahiplerdir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030032683


Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Avrasya Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Avrasya Üniversitesi Rektörlüğü Pelitli Mahallesi Rize caddesi, No:226 TRABZON / TURKEY

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Bölüm mezunları alanı ile ilgili bilgileri toplar, çözümler ve yorumlar.
  • Bölüm mezunları alanı ile ilgili mesleki bilgiye dayalı analiz yapar. 
  • Bölüm mezunları alanlarındaki uygulamalarda karmaşık sorunlara çözüm üretir. 
  • Bölüm mezunları alanlarındaki konularda stratejik yaklaşım geliştirir. 
  • Bölüm mezunları alanlarındaki konularda sürekli kendilerini geliştirir.
  • Bölüm mezunları alanlarındaki etik ve toplumsal değerlere uygun davranır.
  • Aşçılık ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme. 
  • Aşçılık ile ilgili meslekler ve iş alanları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilme. 
  • Aşçılık alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme, bunu topluma yayabilme ve sosyal sorumluluk sahibi olabilme. 
  • Sektörde sorumluluk alabilme ve astlarının mesleki gelişimine katkı sağlayabilme, takım çalışmasına yatkın ve liderlik özelliklerine sahip olabilme, işbirliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olabilme. 
  • Yöresel mutfaklar alanında yeterli düzeyde bilgi sahibi olabilme 
  • Çalıştığı kurumunda sağlık, güvenlik ve risk konularında değerlendirme yapabilme.
  • Çalıştığı kurumdaki konukların ilgi, istek ve ihtiyaçlarını belirleyebilme ve bunlara cevap verebilme.
  • Aşçılık alanına yönelik donanıma sahip olma ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilme.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, FD ya da K notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Aşçılık Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, turizm endüstrisinde konaklama, yiyecek-içecek, banket ve endüstriyel yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta olmak üzere ilgili birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler. Ayrıca programı başarı ile tamamlayan mezunlar ayrıca özel ya da devlet kurumlarının mutfak ve yiyecek-içecek ile ilgili birimlerinde çalışma imkânına sahiplerdir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030032683

Qualification Title
Awarding BodyAvrasya University
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasHotel, restaurants and catering
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030032683


Qualification Title

Awarding Body
Avrasya University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address