Yeterlilik Kodu

TR0030220861

Yeterlilik Adı
Veterinerlik Cerrahisi Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumKırıkkale Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü Ankara Yolu 7.Km 71450 Yahşihan/ KIRIKKALE
Sorumlu Kurum URLhttp://www.kku.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Veterinerlik
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2 Yıl
Program Profili (Amaç)

Veteriner Cerrahi Yüksek Lisans programının eğitim amacı Türkiye’nin Hayvan Sağlığı sorunlarını bilen ve veteriner cerrahi alanındaki bilgileriyle bu sorunların üstesinden gelebilecek beceri ve yaklaşımlarla donanmış, veteriner kliniklerinde hekimlik ve yöneticilik yapabilecek, hayvan refahı ve tıbbi etik kurallarını bilen ve uygulayan, araştırıcı ve sorgulayıcı olan, kendisini sürekli olarak yenileyip geliştiren, uluslararası düzeyde de kabul edilen ölçülere uygun cerrahi nosyona sahip pratisyen veteriner hekim yetiştirmektir.
 

Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün şekilde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki araştırma merkezleri ve laboratuvarlarda uygulamalı eğitimler yapılır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Mesleki uygulamalarda problem çözme yeteneği ve cerrahi alanında güncel gelişmeleri takip etme ve uygulamaya koyma konusunda bilgi ve beceri elde edilmesi
  • Toplu ve disiplinlerarası çalışma özelliğinin yanında bağımsız ve özgün düşünebilme, sözlü ve yazılı iletişim kurarak insan ilişkilerinde başarılı olabilme ve proje hazırlama, sunma becerisi
  • Temel bilimler ve uzmanlık alanının gerektirdiği bilimsel ve teknolojik güncel bilgilere sahip olma ve bilimsel araştırma yöntemleri ile yeni bilgilere ulaşabilme
  • Veteriner cerrahi alanında bilimsel bakış açısına sahip olma ve edinilen bilgiler çerçevesinde analitik düşünerek problem çözme yeteneğinin oluşması
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri üstü düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Derslerin sınavları yazılı, yazılı-sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Lisansüstü programların sınavlarına girebilmek için derslere devam oranının en az %70 veya %80 olması gerekir. Sınavlar, verilen 100ün üzerinde puanla değerlendirilir. Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan; doktora ve sanatta yeterlik programlarında 100 puan üzerinden en az 75 puan almak gerekir. Yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde puanların harf notu olarak değerlendirilmesi için; yüksek lisans ve bilimsel hazırlık programlarında AA, BA, BB, CB ve CC, doktora programlarında AA, BA, BB ve CB derslerinde başarılı sayılırlar.
  • Lisansüstü programlarda, herhangi bir dersten başarısız olan öğrenci, bir sonraki yarıyıl ders açılmasa dahi yarıyıl sonundaki sınavlara girebilir. Bu sınavda devamsızlık veya dersin ön şartlarını yerine getirmediği için başarısız olan öğrenci, açıldığında dersi tekrar eder. Ders çıkarılmış veya açılmamış ise ilgili bölüm başkanının önerisi ve yönetim kurulu kararı ile eşdeğer ders belirlenir. Bu durumda öğrenci tekrar etmesi gereken ders yerine eşdeğer dersten sorumludur. Erasmus, Farabi gibi ulusal veya uluslararası öğrenci değişim programlarında staj yapan öğrencilerin notlarının intibakı yönetim kurulu kararı ve kurum rehberi kararı ile yapılır. Bu notlar akademik not dökümüne işlenir.
  • Öğrencinin akademik durumu, ilgili yönetmeliklere göre harf notu olarak verilen katsayılar üzerinden hesaplanan yarıyıl genel not ortalamaları ve genel not ortalamaları üzerinden her yarıyıl sonunda belirlenir. Dönem not ortalamaları ve genel not ortalamaları, genel not ortalamaları ile hesaplanır. Genel not ortalaması (GNO), derslerin kredileri ile harf notlarının eşdeğerlerinin çarpımından toplam kredinin toplamına bölünmesiyle hesaplanır. GPA, virgülden sonra iki hane olarak hesaplanır. Hem dönem not ortalaması hem de genel not ortalaması, derslerin AAdan FFye kadar olan notlarına göre belirlenir. Tüm notlar akademik not dökümüne işlenir. Kredilerini ve seminerini/seminerlerini tamamlayan ve Enstitü Yönetim Kurulunun belirleyeceği diğer koşulları yerine getiren öğrenciler tez çalışmasını yaparak mezun olabilirler.
Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  •  YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  •  YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlar da YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar, YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde tezli yüksek lisans programlarının kalite güvencesi şu şekilde sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir tezli yüksek lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; tezli yüksek lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı
  •  En az 5 yıl süreli bir Veteriner Fakültesinden mezun olmak (yabancı ülkelerdeki lisans programını bitirmiş Türk uyruklu öğrencilerin Yükseköğretim Kurulundan alacakları denklik belgesine de sahip olmaları gerekir)
  • ALES’dan başvuracağı alanın puan türünden en az 55,000 tam puan (yada GRE, GMAT sınavların birinden aşağıda belirtilen eşdeğer puan) almış olmak.
Başarma ŞartlarıKredilerini ve seminerini/seminerlerini tamamlayan ve Enstitü Yönetim Kurulunun belirleyeceği diğer koşulları yerine getiren öğrenciler tez çalışmasını yaparak mezun olabilirler. Yüksek lisans derecesi olan öğrencilerin mezuniyeti için toplam en az 21 kredi alması, ders aşamasında bir adet seminer sunması, tez önerisini sunması, tez çalışmasını yapması, tez savunmasına girmesi ve yayın kriterlerini sağlaması gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Veteriner klinikleri ve hayvan hastanelerinde cerrah Üniversite kadrolarında akademisyenlik Entansif yetiştiricilikte sürü sağlığı ve koruyucu hekimlik alanında danışmanlık Cerrahi alanı içerisinde ilgilendiği konu ile ilgili merkezlerin kurucusu ve idarecisi Pansiyon hara, TJK, devlet haraları gibi yerlerde uzman hekimlik ve cerrahlık Hayvan barınaklarında uzman hekimlik Hayvanat bahçeleri, doğal yaşam parkları gibi merkezlerde uzman hekimlik

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030220861


Yeterlilik Adı
Veterinerlik Cerrahisi Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Kırıkkale Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü Ankara Yolu 7.Km 71450 Yahşihan/ KIRIKKALE

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2 Yıl

Program Profili (Amaç)

Veteriner Cerrahi Yüksek Lisans programının eğitim amacı Türkiye’nin Hayvan Sağlığı sorunlarını bilen ve veteriner cerrahi alanındaki bilgileriyle bu sorunların üstesinden gelebilecek beceri ve yaklaşımlarla donanmış, veteriner kliniklerinde hekimlik ve yöneticilik yapabilecek, hayvan refahı ve tıbbi etik kurallarını bilen ve uygulayan, araştırıcı ve sorgulayıcı olan, kendisini sürekli olarak yenileyip geliştiren, uluslararası düzeyde de kabul edilen ölçülere uygun cerrahi nosyona sahip pratisyen veteriner hekim yetiştirmektir.
 


Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün şekilde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki araştırma merkezleri ve laboratuvarlarda uygulamalı eğitimler yapılır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Mesleki uygulamalarda problem çözme yeteneği ve cerrahi alanında güncel gelişmeleri takip etme ve uygulamaya koyma konusunda bilgi ve beceri elde edilmesi
  • Toplu ve disiplinlerarası çalışma özelliğinin yanında bağımsız ve özgün düşünebilme, sözlü ve yazılı iletişim kurarak insan ilişkilerinde başarılı olabilme ve proje hazırlama, sunma becerisi
  • Temel bilimler ve uzmanlık alanının gerektirdiği bilimsel ve teknolojik güncel bilgilere sahip olma ve bilimsel araştırma yöntemleri ile yeni bilgilere ulaşabilme
  • Veteriner cerrahi alanında bilimsel bakış açısına sahip olma ve edinilen bilgiler çerçevesinde analitik düşünerek problem çözme yeteneğinin oluşması
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri üstü düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Derslerin sınavları yazılı, yazılı-sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Lisansüstü programların sınavlarına girebilmek için derslere devam oranının en az %70 veya %80 olması gerekir. Sınavlar, verilen 100ün üzerinde puanla değerlendirilir. Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan; doktora ve sanatta yeterlik programlarında 100 puan üzerinden en az 75 puan almak gerekir. Yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde puanların harf notu olarak değerlendirilmesi için; yüksek lisans ve bilimsel hazırlık programlarında AA, BA, BB, CB ve CC, doktora programlarında AA, BA, BB ve CB derslerinde başarılı sayılırlar.
  • Lisansüstü programlarda, herhangi bir dersten başarısız olan öğrenci, bir sonraki yarıyıl ders açılmasa dahi yarıyıl sonundaki sınavlara girebilir. Bu sınavda devamsızlık veya dersin ön şartlarını yerine getirmediği için başarısız olan öğrenci, açıldığında dersi tekrar eder. Ders çıkarılmış veya açılmamış ise ilgili bölüm başkanının önerisi ve yönetim kurulu kararı ile eşdeğer ders belirlenir. Bu durumda öğrenci tekrar etmesi gereken ders yerine eşdeğer dersten sorumludur. Erasmus, Farabi gibi ulusal veya uluslararası öğrenci değişim programlarında staj yapan öğrencilerin notlarının intibakı yönetim kurulu kararı ve kurum rehberi kararı ile yapılır. Bu notlar akademik not dökümüne işlenir.
  • Öğrencinin akademik durumu, ilgili yönetmeliklere göre harf notu olarak verilen katsayılar üzerinden hesaplanan yarıyıl genel not ortalamaları ve genel not ortalamaları üzerinden her yarıyıl sonunda belirlenir. Dönem not ortalamaları ve genel not ortalamaları, genel not ortalamaları ile hesaplanır. Genel not ortalaması (GNO), derslerin kredileri ile harf notlarının eşdeğerlerinin çarpımından toplam kredinin toplamına bölünmesiyle hesaplanır. GPA, virgülden sonra iki hane olarak hesaplanır. Hem dönem not ortalaması hem de genel not ortalaması, derslerin AAdan FFye kadar olan notlarına göre belirlenir. Tüm notlar akademik not dökümüne işlenir. Kredilerini ve seminerini/seminerlerini tamamlayan ve Enstitü Yönetim Kurulunun belirleyeceği diğer koşulları yerine getiren öğrenciler tez çalışmasını yaparak mezun olabilirler.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  •  YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  •  YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlar da YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar, YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde tezli yüksek lisans programlarının kalite güvencesi şu şekilde sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir tezli yüksek lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; tezli yüksek lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı
  •  En az 5 yıl süreli bir Veteriner Fakültesinden mezun olmak (yabancı ülkelerdeki lisans programını bitirmiş Türk uyruklu öğrencilerin Yükseköğretim Kurulundan alacakları denklik belgesine de sahip olmaları gerekir)
  • ALES’dan başvuracağı alanın puan türünden en az 55,000 tam puan (yada GRE, GMAT sınavların birinden aşağıda belirtilen eşdeğer puan) almış olmak.

Başarma Şartları
Kredilerini ve seminerini/seminerlerini tamamlayan ve Enstitü Yönetim Kurulunun belirleyeceği diğer koşulları yerine getiren öğrenciler tez çalışmasını yaparak mezun olabilirler. Yüksek lisans derecesi olan öğrencilerin mezuniyeti için toplam en az 21 kredi alması, ders aşamasında bir adet seminer sunması, tez önerisini sunması, tez çalışmasını yapması, tez savunmasına girmesi ve yayın kriterlerini sağlaması gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Veteriner klinikleri ve hayvan hastanelerinde cerrah Üniversite kadrolarında akademisyenlik Entansif yetiştiricilikte sürü sağlığı ve koruyucu hekimlik alanında danışmanlık Cerrahi alanı içerisinde ilgilendiği konu ile ilgili merkezlerin kurucusu ve idarecisi Pansiyon hara, TJK, devlet haraları gibi yerlerde uzman hekimlik ve cerrahlık Hayvan barınaklarında uzman hekimlik Hayvanat bahçeleri, doğal yaşam parkları gibi merkezlerde uzman hekimlik


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030220861

Qualification Title
Veterinerlik Cerrahisi (YL/Tezli) Masters Degree
Awarding BodyKirikkale University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.kku.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasVeterinary
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

To solve the problems about the surgical diseases and to learn and apply the newest techniques in the field of veterinary surgeon Collective and interdisciplinary thinking independent and original work next to the property, verbal and be successful in human relationships Designing and written communication and presentation skills. Having current scientific and technological knowledge required by the basic sciences and areas of expertise and access to new knowledge through scientific research methods. The formation of problem-solving skills to gain a scientific point of view within the framework of analytical thinking and knowledge gained in the field of veterinary surgery. Awareness of the necessity of life-long learning; The ability to monitor developments in science and technology and constantly renew themselves.

Key Competencies-
Further Info

The exams of the courses can be done written, written-oral or applied. In order to take the tests of the postgraduate programs, the attendance of the courses is required to be at least 70% or 80%. The exams are evaluated by over 100points awarded. To be successful, at master with thesis and master without thesis programs, it is required to get at least 70 points out of 100 points; at doctorate and proficiency in art programs it is required to get at least 75 points out of 100 points. Within the frame of the principals mentioned above, to evaluate the points as letter grades; getting AA, BA, BB, CB and CC at master degree and scientific preparation programs, and AA,BA, BB and CB at doctorate programs are considered successful at the courses. At postgraduate programs, a student failed at any course can take the exams at the end of the semester even if the course is not opened up the following semester. The student failed at this exam on the ground of absence or not carrying out the preconditions of the lesson repeats the lesson when it is opened up. If the lesson is subtracted or not opened up, an equivalent lesson to it is determined by the suggestion of the concerned head of department and by the decision of the board. Under these circumstances, the student is responsible of the equivalent lesson instead of the lesson that s/he needs to repeat. The adjustment of the grades of the students who practice upon the national or international student Exchange programs like Erasmus and Farabi are executed by the decision of the board and the decision by the institution directory. These grades are recorded to the academic transcript. The academic standing of the student is determined at the end of every semester on the term grade point averages and general grade point averages that is calculated on the coefficients given as the letter grades according to the concerned regulations. Term grade point averages and general grade point averages are calculated by the grade point averages. Grade point average (GPA) is calculated by the division of the total credits to the total out of the multiplication of the course credits and letter grades’s equivalents. GPA is calculated as two digits after the comma. Both term grade point average and general grade point average are determined by the grades of the courses from AA to FF. All of the grades are recorded to the academic transcript. Students who complete their credits and seminar/seminars and fulfill the other conditions to be determined by the Graduate School Administrative Board can graduate by completing the thesis.

Quality Assurance-
Access Requirements

Health sciences institutions applications necessities are valid.

Conditions for SuccessStudents who complete their credits and seminar/seminars and fulfill the other conditions to be determined by the Graduate School Administrative Board can graduate by completing the thesis. Students with a masters degree are required to take at least 21 credits in total, present a seminar during the course phase, submit a thesis proposal, conduct the thesis study, enter the thesis defense and meet the publication criteria.
Progression Paths (Relationship Type)

Veterinary surgeon in veterinary clinics and animal hospitals, Veterinary surgeon as an academician, Advisory in intensive breeding flock health and preventive medicine, Founder and manager in veterinary clinics as a veterinary surgeon, Veterinary surgeon in studs, TJK, state farms, Professionals in animal shelters, professionals in zoo and national parks.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030220861


Qualification Title
Veterinerlik Cerrahisi (YL/Tezli) Masters Degree

Awarding Body
Kirikkale University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

To solve the problems about the surgical diseases and to learn and apply the newest techniques in the field of veterinary surgeon Collective and interdisciplinary thinking independent and original work next to the property, verbal and be successful in human relationships Designing and written communication and presentation skills. Having current scientific and technological knowledge required by the basic sciences and areas of expertise and access to new knowledge through scientific research methods. The formation of problem-solving skills to gain a scientific point of view within the framework of analytical thinking and knowledge gained in the field of veterinary surgery. Awareness of the necessity of life-long learning; The ability to monitor developments in science and technology and constantly renew themselves.


Key Competencies
-

Further Info

The exams of the courses can be done written, written-oral or applied. In order to take the tests of the postgraduate programs, the attendance of the courses is required to be at least 70% or 80%. The exams are evaluated by over 100points awarded. To be successful, at master with thesis and master without thesis programs, it is required to get at least 70 points out of 100 points; at doctorate and proficiency in art programs it is required to get at least 75 points out of 100 points. Within the frame of the principals mentioned above, to evaluate the points as letter grades; getting AA, BA, BB, CB and CC at master degree and scientific preparation programs, and AA,BA, BB and CB at doctorate programs are considered successful at the courses. At postgraduate programs, a student failed at any course can take the exams at the end of the semester even if the course is not opened up the following semester. The student failed at this exam on the ground of absence or not carrying out the preconditions of the lesson repeats the lesson when it is opened up. If the lesson is subtracted or not opened up, an equivalent lesson to it is determined by the suggestion of the concerned head of department and by the decision of the board. Under these circumstances, the student is responsible of the equivalent lesson instead of the lesson that s/he needs to repeat. The adjustment of the grades of the students who practice upon the national or international student Exchange programs like Erasmus and Farabi are executed by the decision of the board and the decision by the institution directory. These grades are recorded to the academic transcript. The academic standing of the student is determined at the end of every semester on the term grade point averages and general grade point averages that is calculated on the coefficients given as the letter grades according to the concerned regulations. Term grade point averages and general grade point averages are calculated by the grade point averages. Grade point average (GPA) is calculated by the division of the total credits to the total out of the multiplication of the course credits and letter grades’s equivalents. GPA is calculated as two digits after the comma. Both term grade point average and general grade point average are determined by the grades of the courses from AA to FF. All of the grades are recorded to the academic transcript. Students who complete their credits and seminar/seminars and fulfill the other conditions to be determined by the Graduate School Administrative Board can graduate by completing the thesis.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Health sciences institutions applications necessities are valid.


Conditions for Success
Students who complete their credits and seminar/seminars and fulfill the other conditions to be determined by the Graduate School Administrative Board can graduate by completing the thesis. Students with a masters degree are required to take at least 21 credits in total, present a seminar during the course phase, submit a thesis proposal, conduct the thesis study, enter the thesis defense and meet the publication criteria.

Progression Paths (Relationship Type)

Veterinary surgeon in veterinary clinics and animal hospitals, Veterinary surgeon as an academician, Advisory in intensive breeding flock health and preventive medicine, Founder and manager in veterinary clinics as a veterinary surgeon, Veterinary surgeon in studs, TJK, state farms, Professionals in animal shelters, professionals in zoo and national parks.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address