Yeterlilik Kodu | TR0030014767 | |
Yeterlilik Adı | Veterinerlik Besin Hijyeni ve Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | OndokuzMayıs Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Körfez, 19 Mayıs Ünv., 55270 Atakum/Samsun | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.omu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Veterinerlik | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Yönetmeliği ve ilgili enstitülerin esaslarınca belirlenir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Veteriner Fakültesi mezunları Yüksek Lisans programına başvurabilir. Adaylar aynı zamanda İngilizce (KPDS, ÜDS veya dengi) yeterlilik sertifikasına da sahip olmalıdırlar. Başvurular Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü ve Doktora Eğitim Öğretim Yönetmeliği’ne göre kabul edilir. | |
Başarma Şartları | Anabilim dalının ya da ilişkili olan diğer anabilim dallarının lisansüstü programlarında mevcut olan derslerden en az 24 kredilik (60 AKTS) ders ve 1 seminer dersi alıp başarılı (100 üzerinden en az 75 puan) olmak, 2. Konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi jüri önünde savunarak başarılı olmak. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Bu program mezunları, resmi veya özel laboratuarlar, resmi veya özel kesimhaneler, et, süt ve kanatlı sektörü.nde istihdam edilebildikleri gibi, Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı ve öğretim üyesi ihtiyacı olan üniversitelerde gerekli koşulları sağladıkları takdirde istihdam edilebilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Belge sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030014767
- Hayvansal gıdaların bileşimi, üretim teknolojileri ile konularında gerekli olan tüm teorik ve uygulamalı bilgileri bilir ve çiftlikten sofraya gıda güvenliği kavramını tanımlar.
- Gıda alanındaki güncel yasal düzenlemeleri bilir ve bunları uygular.
- Alanıyla ilgili teknolojik gelişmeleri takip eder, mesleki bilgilerini sürekli günceller.
- Hayvansal gıdaların analiz yöntemlerini öğrenir ve bu yöntemleri uygular.
- Gıda mikrobiyoloji, gıda kimyası ve diğer gıda analizleri konusunda bilgi ve beceri sahibi olur.
- Yaşam boyunca araştırma ve öğrenme bilinci geliştirme ve bilgilerini sürekli güncel tutabilme alışkanlığının elde edilmesibi sağlar.
- Gıda alanında bilimsel bir araştırma hazırlayabilme, sunabilme yeteneğine sahip olur.
- Besin Hijyeni ve Teknolojisi bilim alanı ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunma ve bu değerlerin gelişimini destekleme yeteneği edinir.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Yönetmeliği ve ilgili enstitülerin esaslarınca belirlenir.
Veteriner Fakültesi mezunları Yüksek Lisans programına başvurabilir. Adaylar aynı zamanda İngilizce (KPDS, ÜDS veya dengi) yeterlilik sertifikasına da sahip olmalıdırlar. Başvurular Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü ve Doktora Eğitim Öğretim Yönetmeliği’ne göre kabul edilir.
Bu program mezunları, resmi veya özel laboratuarlar, resmi veya özel kesimhaneler, et, süt ve kanatlı sektörü.nde istihdam edilebildikleri gibi, Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı ve öğretim üyesi ihtiyacı olan üniversitelerde gerekli koşulları sağladıkları takdirde istihdam edilebilirler.
Belge sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030014767 | |
Qualification Title | Veterinerlik Besin Hijyeni ve Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Awarding Body | Ondokuz Mayıs University | |
Awarding Body Contact | Ondokuz Mayıs University Kurupelit Campus, 55139 Atakum/Samsun | |
Awarding Body Url | https://www.omu.edu.tr | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Veterinary | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info | Evaluation and assessment methods for each course with the aim of is determined in accordance with the Ondokuz Mayis University's Graduate Regulations and relevant institutions. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | Faculty of Veterinary Medicine graduates may apply to the Master program. Candidates are also available in English (TOEFL, UDS or equivalent) must have a certificate of competence. Applications to the program, according to the Regulation Ondokuzmayıs University Graduate and Doctoral Education will be accepted. | |
Conditions for Success | Of the department or other departments within the graduate program that is associated with at least 24 credits of courses (60 ECTS) taken and passed the course and one seminar course (at least 75 points out of 100), to be. 2 Arguing before thejury on the subject of the thesis prepared to succeed in a field.qualification phase, | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduates of this program, public or private laboratories, public or private slaughterhouses, meat, dairy and poultry sectors, such as employment is derivable, and a faculty member on the Higher Education Authority if they provide the necessary conditions need to be employed at the universities. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | The document is valid continuously. | |
Url | Open Address |
TR0030014767
- Composition of food of animal origin, production technologies, issues and knows all the necessary theoretical and practical knowledge defines the concept of food safety from farm to table.
- Knows and applies them to the current legal framework in the field of food.
- Learn and apply these methods to analyze the methods of food of animal origin.
- Food microbiology, food chemistry and food analysis will have the knowledge and skills.
- To develop awareness of research and learning throughout life and to retain the habit of constantly updated information is produced.
- Have the ability to prepare and present a scientific research in the field of food would be.
- Technological developments in the field of professional knowledge and constantly updates.
- Food Hygiene and Technology issues related to science, social, scientific, cultural and ethical issues, and contribute to the solution acquires the ability to support the development of these values.
Evaluation and assessment methods for each course with the aim of is determined in accordance with the Ondokuz Mayis University's Graduate Regulations and relevant institutions.
Faculty of Veterinary Medicine graduates may apply to the Master program. Candidates are also available in English (TOEFL, UDS or equivalent) must have a certificate of competence. Applications to the program, according to the Regulation Ondokuzmayıs University Graduate and Doctoral Education will be accepted.
Graduates of this program, public or private laboratories, public or private slaughterhouses, meat, dairy and poultry sectors, such as employment is derivable, and a faculty member on the Higher Education Authority if they provide the necessary conditions need to be employed at the universities.
The document is valid continuously.