Yeterlilik Kodu | TR0030033686 | |
Yeterlilik Adı | Veterinerlik Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Diploması | |
Sorumlu Kurum | İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Üniversite, İstanbul Ünv. Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar/İstanbul | |
Sorumlu Kurum URL | https://iuc.edu.tr | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 8 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 8 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO 08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | Amaç: Gerek veteriner hekimler, gerekse gıda bilimi alanında çalışan diğer meslek gruplarının temsilcileri, Doktora eğitimleri vasıtası ile, bilimsel gelişmelere paralel olarak, gerekli tüm teorik ve uygulamalı bilgiler ışığında, gıda hijyeni ve teknolojisi konusunda uzman ve söz sahibi olmaktadır. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, ÜDS veya Dengi sınavları, Mülakat) | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Gıda sektöründe üretim, hazırlama, depolama, satış, test ve analiz dahil hertürlü alanda faaliyet gösteren kuruluş ve araştırma kurumlarında çalışma imkanı bulurlar. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030033686
ISCO 08
ISCO 08
Amaç: Gerek veteriner hekimler, gerekse gıda bilimi alanında çalışan diğer meslek gruplarının temsilcileri, Doktora eğitimleri vasıtası ile, bilimsel gelişmelere paralel olarak, gerekli tüm teorik ve uygulamalı bilgiler ışığında, gıda hijyeni ve teknolojisi konusunda uzman ve söz sahibi olmaktadır.
- Sağlık alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçebilir, bilgi teknolojilerini etkin şekilde kullanır; sağlıkla ilgili özgün bir konuda bağımsız olarak araştırma sürecini tasarlar, uygular ve sonuçlandırır; en az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim yeteneğine sahip olur;
- sağlık alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemi geliştirir, çözer, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular; sağlık alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular;
- Sağlık alanında yeni ve karmaşık fikirlerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar;
- Sağlık alanındaki teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri tanıtarak, bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunur;
- Sağlık alanında etik ve yasal ilkelere uygun davranır; sağlık alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini, disiplinlerarası çalışmalarda uygular;
- Sağlık alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarır;
- Bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi bir alana uygulayan özgün bir çalışmanın en az bir bölümünü, ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlayıp, alanındaki bilginin sınırlarını genişleterek bilime katkıda bulunur;
İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, ÜDS veya Dengi sınavları, Mülakat)
Gıda sektöründe üretim, hazırlama, depolama, satış, test ve analiz dahil hertürlü alanda faaliyet gösteren kuruluş ve araştırma kurumlarında çalışma imkanı bulurlar.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030033686 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Istanbul University - Cerrahpaşa | |
Awarding Body Contact | Istanbul University-Cerrahpaşa Avcılar Campus, Bağlariçi Street. No:7, 34320 Avcılar/İstanbul | |
Awarding Body Url | https://iuc.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 8 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 8 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 240 | |
Program Duration | 4 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |