Yeterlilik Kodu

TR0030222614

Yeterlilik Adı
Veteriner (İngilizce) Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiÜniversite, İstanbul Ünv. Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar/İstanbul
Sorumlu Kurum URLhttps://iuc.edu.tr
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Veterinerlik
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri300
Programın Normal Süresi 5 Yıl
Program Profili (Amaç)
  • Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı olarak on yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.
Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Hayvanların sağlıklı bakım ve beslenmesi konularında danışmanlık sunar
  • Hayvan ıslahı yapar ve hayvanlarda verim artışını sağlar.
  • Klinik bulguları değerlendirir, istenecek tetkikleri belirler, ayırıcı tanı yapar ve hasta izlemini planlar.
  • Pratik uygulama ve girişimleri gerçekleştirir.
  • Tedaviyi başlatır ve yönetir.
  • Acil durumlara ilk müdahaleyi yapar.
  • Hastanın hastalığının psikolojik ve sosyal yönlerini değerlendirir.
  • Hasta sevk ilkelerini bilir ve gereğinde uygun koşullarda bir üst merkeze gönderir.
  • Sağlık konularında etkin iletişim kurabilir.
  • Toplum sağlığını ilgilendiren konular ile sağlık yönetim sistemlerinde etkili şekilde yer alır.
  • Kanıta dayalı sağlık uygulamalarının ilkelerini bilir, bilgi ve becerisini bu bilgiler doğrultusunda kullanır.
  • Sağlık alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçer, bilgi teknolojilerini etkin şekilde kullanır.
  • Sağlık alanında etik ve yasal ilke ve talimatlara uygun davranır.
  • Bilimsel ilkeleri, yöntem ve bilgiyi sağlık uygulamaları ve araştırma alanına uyarlar ve kullanır.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Öğrencinin Ağırlıklı Başarı ortalamasının en az 60/100 olması ve hiç bir dersten başarısız olamaması gerekmektedir. Her sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten başarılı sayılmak için,
  • Final sınavının en az 50 olması gerekmektedir,
  • Final sınavının % 50’ ile ara sınavın %50 alınarak elde edile başarı notu, en az 50 olmalıdır.
  • Bir dersten AA, AB, BB, BC ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Sınavlar İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Buna göre geçme notu bir ara sınav (%50) ve dönem sonu sınavı (%50) ile belirlenmektedir. Dönem sonu sınavından en az 50/100 alınması zorunludur. Veteriner Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin mezun olabilmeleri için, programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerden en az 50 puan almaları ve 100(4.00) tam puan üzerinden en az 60(2.00) puan Genel Not Ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerin alması gereken zorunlu ve seçmeli derslere ait AKTS kredilerinin toplamının 300 olması şartı vardır. Öğrencilerin bitirme tezlerini sunarak başarılı olması gerekmektedir.
Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı
  • İstanbul Üniversitesi CerrahpaşaVeteriner Fakültesine lise diplomasına sahip ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YGS ve LYS sınavları neticesinde gerekli sayısal türünde puan alan öğrenci kabul edilmektedir. Ayrıca Fakültemize 2. Sınıf tan itibaren yatay geçiş ile öğrenciler de kayıt yaptırabilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yüksek öğretim kurumlarının aynı diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler. ÖSYM sınav sonucu fakülteye kayıt hakkı kazanmak.
Başarma ŞartlarıVeteriner Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin mezun olabilmeleri için, programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerden en az 60 puan almaları ve 100(4.00) tam puan üzerinden en az 60(2.00) puan Genel Not Ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerin alması gereken zorunlu ve seçmeli derslere ait AKTS kredilerinin toplamının 300 olması şartı vardır. Öğrencilerin bitirme tezlerini sunarak başarılı olması gerekmektedir. Veteriner Hekimliği alanında 300 AKTS kredilik ders alıp 4.0 üzerinden 2.0 ortalamaya sahip ve stajlarından geçer not alan öğrenciler Veteriner Hekimliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olunur.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Veteriner Fakültesi mezunları, elde etmiş olacakları Veteriner Hekim diploması ile hem kamu hem de özel sektörde profesyonel olarak rol alırlar. Bu kurumlara örnek olarak başta Gıda, Hayvancılık ve Tarım Bakanlığı olmak üzere bazı bakanlıklar ve üniversitelerin ilgili birimleri gibi Bakanlık birimlerinden bağımsız devlet kurumları gösterilebilir. Yine Yem Fabrikaları, hayvansal orijinli gıda işletmeleri gibi yurt içi ve yurt dışında üretim alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşları, Veteriner Hekimleri istihdam edilmektedirler. Bununla birlikte, Veteriner hekimler özel klinik veya hayvan hastanesi açarak serbest olarak da çalışabilirler. Yukarıda sıralanan çalışma alanlarında faaliyet göstermekte olan çok sayıda başarılı mezunumuz bulunmaktadır.
Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030222614


Yeterlilik Adı
Veteriner (İngilizce) Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Üniversite, İstanbul Ünv. Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar/İstanbul

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
300

Programın Normal Süresi
5 Yıl

Program Profili (Amaç)
  • Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı olarak on yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.

Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Hayvanların sağlıklı bakım ve beslenmesi konularında danışmanlık sunar
  • Hayvan ıslahı yapar ve hayvanlarda verim artışını sağlar.
  • Klinik bulguları değerlendirir, istenecek tetkikleri belirler, ayırıcı tanı yapar ve hasta izlemini planlar.
  • Pratik uygulama ve girişimleri gerçekleştirir.
  • Tedaviyi başlatır ve yönetir.
  • Acil durumlara ilk müdahaleyi yapar.
  • Hastanın hastalığının psikolojik ve sosyal yönlerini değerlendirir.
  • Hasta sevk ilkelerini bilir ve gereğinde uygun koşullarda bir üst merkeze gönderir.
  • Sağlık konularında etkin iletişim kurabilir.
  • Toplum sağlığını ilgilendiren konular ile sağlık yönetim sistemlerinde etkili şekilde yer alır.
  • Kanıta dayalı sağlık uygulamalarının ilkelerini bilir, bilgi ve becerisini bu bilgiler doğrultusunda kullanır.
  • Sağlık alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçer, bilgi teknolojilerini etkin şekilde kullanır.
  • Sağlık alanında etik ve yasal ilke ve talimatlara uygun davranır.
  • Bilimsel ilkeleri, yöntem ve bilgiyi sağlık uygulamaları ve araştırma alanına uyarlar ve kullanır.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Öğrencinin Ağırlıklı Başarı ortalamasının en az 60/100 olması ve hiç bir dersten başarısız olamaması gerekmektedir. Her sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten başarılı sayılmak için,
  • Final sınavının en az 50 olması gerekmektedir,
  • Final sınavının % 50’ ile ara sınavın %50 alınarak elde edile başarı notu, en az 50 olmalıdır.
  • Bir dersten AA, AB, BB, BC ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Sınavlar İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Buna göre geçme notu bir ara sınav (%50) ve dönem sonu sınavı (%50) ile belirlenmektedir. Dönem sonu sınavından en az 50/100 alınması zorunludur. Veteriner Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin mezun olabilmeleri için, programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerden en az 50 puan almaları ve 100(4.00) tam puan üzerinden en az 60(2.00) puan Genel Not Ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerin alması gereken zorunlu ve seçmeli derslere ait AKTS kredilerinin toplamının 300 olması şartı vardır. Öğrencilerin bitirme tezlerini sunarak başarılı olması gerekmektedir.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı
  • İstanbul Üniversitesi CerrahpaşaVeteriner Fakültesine lise diplomasına sahip ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YGS ve LYS sınavları neticesinde gerekli sayısal türünde puan alan öğrenci kabul edilmektedir. Ayrıca Fakültemize 2. Sınıf tan itibaren yatay geçiş ile öğrenciler de kayıt yaptırabilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yüksek öğretim kurumlarının aynı diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler. ÖSYM sınav sonucu fakülteye kayıt hakkı kazanmak.

Başarma Şartları
Veteriner Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin mezun olabilmeleri için, programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerden en az 60 puan almaları ve 100(4.00) tam puan üzerinden en az 60(2.00) puan Genel Not Ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerin alması gereken zorunlu ve seçmeli derslere ait AKTS kredilerinin toplamının 300 olması şartı vardır. Öğrencilerin bitirme tezlerini sunarak başarılı olması gerekmektedir. Veteriner Hekimliği alanında 300 AKTS kredilik ders alıp 4.0 üzerinden 2.0 ortalamaya sahip ve stajlarından geçer not alan öğrenciler Veteriner Hekimliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olunur.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Veteriner Fakültesi mezunları, elde etmiş olacakları Veteriner Hekim diploması ile hem kamu hem de özel sektörde profesyonel olarak rol alırlar. Bu kurumlara örnek olarak başta Gıda, Hayvancılık ve Tarım Bakanlığı olmak üzere bazı bakanlıklar ve üniversitelerin ilgili birimleri gibi Bakanlık birimlerinden bağımsız devlet kurumları gösterilebilir. Yine Yem Fabrikaları, hayvansal orijinli gıda işletmeleri gibi yurt içi ve yurt dışında üretim alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşları, Veteriner Hekimleri istihdam edilmektedirler. Bununla birlikte, Veteriner hekimler özel klinik veya hayvan hastanesi açarak serbest olarak da çalışabilirler. Yukarıda sıralanan çalışma alanlarında faaliyet göstermekte olan çok sayıda başarılı mezunumuz bulunmaktadır.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030222614

Qualification Title
VETERINARY MEDICINE PR. (ENGLISH)
Awarding BodyIstanbul University - Cerrahpaşa
Awarding Body ContactIstanbul University-Cerrahpaşa Avcılar Campus, Bağlariçi Street. No:7, 34320 Avcılar/İstanbul
Awarding Body Urlhttps://iuc.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasVeterinary
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value300
Program Duration5 Yıl
Program Profile
  • It is a higher education program that covers a ten-semester program based on secondary education qualifications and provides training in a specific field of learning or profession.
Learning Environments
  • Education and training are carried out in the form of formal, open or distance education. In addition, practical training is provided as internships or workplace training in laboratories and workshops within higher education institutions or in industry, healthcare institutions and workplaces.
Description
  • Performs advisory mission and authority for healthy animal feeding and animal care Performs animal breeding and conduce to increased animal productivity
  • Evaluates clinical findings, determines required clinical tests , does the distinctive diagnosis and the patient monitoring plans
  • Performs practical application and initiatives
  • Starts and manages the treatment
  • Performs the initial treatment of medical emergencies
  • Considers the psychological and social aspects of the patients disease
  • Has a grasp of the principles of patient referral chain and if necessary sends the patient to an upper level center
  • Has an ability on effective communication in medical issues
  • Effectively takes place in community health related issues and health management systems
  • Knows the principles of evidence-based medicine practices, and uses his/her knowledge and skills in accordance with these principles
  • Chooses the appropriate essential modern techniques and tools and effectively uses information technologies in health practices
  • Adheres to ethical and legal principles and intstructions in the healthcare field
  • Customizes and uses scientific principles, methods and information to health practices and research field
Key Competencies
  • Literacy competency
  • Multilingual proficiency
  • Mathematical competence and competence in science, technology and engineering
  • digital competence
  • Personal, social and learning to learn competence
  • civic competence
  • Entrepreneurial competence
  • Cultural awareness and expression competence
Further Info
  • The student must have a GPA of at least 60/100 and must not fail any course. Each exam is evaluated out of 100 points. To be considered successful in a course,
  • The final exam must have a score of at least 50,
  • The success grade obtained by taking 50% of the final exam and 50% of the midterm exam must be at least 50.
  • Students who receive one of the letter grades AA, AB, BB, BC or CC from a course are considered to have passed that course. Exams are held according to Istanbul University Cerrahpaşa Associate and Undergraduate Education Examination Regulations. Accordingly, the passing grade is determined by a midterm exam (50%) and a final exam (50%). It is mandatory to get at least 50/100 in the final exam. In order for students studying at the Faculty of Veterinary Medicine to graduate, they must get at least 50 points from the compulsory and elective courses they must take in the program and have a GPA of at least 60 (2.00) points out of 100 (4.00) full points. In addition, the total number of ECTS credits for compulsory and elective courses that students must take is 300. Students must be successful in presenting their final theses.
Quality Assurance

To oversee the quality of higher education programs;

- YÖK is responsible for planning, organizing, managing and supervising education and training and other activities in higher education institutions.

- "University Monitoring and Evaluation Reports" of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year. The reports prepared according to these reports, including quantitative and qualitative evaluations of higher education institutions, are shared with the public by YÖK.

- "Foundation Higher Education Institutions Report" containing academic, administrative and financial data of foundation higher education institutions is published annually by CoHE. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations of foundation higher education institutions, are shared with the public by YÖK. Quality assurance of undergraduate programs in higher education is ensured according to the "Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Diploma Programs":

1. Creation and Approval of Curricula: YÖK determines the minimum standards and criteria required for the opening of undergraduate departments and programs in higher education institutions.

1.1. The curriculum of undergraduate programs in higher education institutions and the learning outcomes that each program will provide to the student are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

1.2. The curricula of the National Core Curricula are adopted by the relevant Council of Deans and implemented by higher education institutions with the approval of the Council of Higher Education.

2. Assessment and Evaluation: The measurement and evaluation of the learning outcomes of each undergraduate program is carried out according to the teaching and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

3. Certification: Students enrolled in undergraduate programs, if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions; receive a bachelor's diploma.

4. Self-Assessment-External Evaluation: Higher education institutions, in the context of continuous monitoring, enter the "Institutional Internal Evaluation Reports" of the previous year into the Information System prepared by the Higher Education Quality Council (YÖKAK) at the beginning of each year. YÖKAK shares the "Institutional Feedback Report" prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions issued by accreditation bodies authorized or recognized by YÖKAK also indicate that the quality assurance of the qualifications of the programs is ensured. YÖKAK conducts regular review activities regarding the qualifications determined in accordance with the legislation.

Access Requirements
  • İstabul University Cerrahpasa Faculty of Veterinary Medicine accepts high school alumni who are qualified to submit sufficient quantitative scores of two specific exams both are conducted by The Center of Assessment, Selection and Placement (OSYM) of Turkish Republic. Moreover, the students of other universities Veterinary Faculties can transfer to our Faculty after the 2nd semester. All these transfers are coordinated by a guideline, and the students can only transfer in accordance with the announced instructions to define the quota and required qualifications.
Conditions for Success To graduate students who are studying in the field Veterinary Medicine students must at least 60 points from your compulsory and elective courses in the program and must have the average of general note that is at least 60 points out of 100 points. The minimum ECTS required for graduation is 300. It is compulsory for the students to complete their dissertations. Bachelors degree is assigned to students who accomplish all the courses in the curriculum (300 ECTS), with a minimum 2.0 GPA score out of 4.00; and adequate grade from the internship report.
Progression Paths (Relationship Type)
  • Our alumni can professionally take part either in governmental or private sector divisions. They are employed in The Ministry of Food, Agriculture and Livestock and some other ministries and also related divisions of universities. Veterinarian are also employed in private milling factories, animal originated edible food manufacturing firms operating in Turkey and abroad. There are many of our alumni who are in charge of the above mentioned working areas.
Legal Basis

1. Higher Education Law No. 2547

1.1. Regulation on the Principles of Transferring Between Associate and Undergraduate Programs, Double Major, Minor and Inter-Institutional Credit Transfer in Higher Education Institutions

1.2. Regulation on the Continuation of Graduates of Vocational Schools and Open Education Associate Degree Programs to Undergraduate Education

Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)

2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030222614


Qualification Title
VETERINARY MEDICINE PR. (ENGLISH)

Awarding Body
Istanbul University - Cerrahpaşa

Awarding Body Contact
Istanbul University-Cerrahpaşa Avcılar Campus, Bağlariçi Street. No:7, 34320 Avcılar/İstanbul

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
300

Program Duration
5 Yıl

Program Profile
  • It is a higher education program that covers a ten-semester program based on secondary education qualifications and provides training in a specific field of learning or profession.

Learning Environments
  • Education and training are carried out in the form of formal, open or distance education. In addition, practical training is provided as internships or workplace training in laboratories and workshops within higher education institutions or in industry, healthcare institutions and workplaces.

Description
  • Performs advisory mission and authority for healthy animal feeding and animal care Performs animal breeding and conduce to increased animal productivity
  • Evaluates clinical findings, determines required clinical tests , does the distinctive diagnosis and the patient monitoring plans
  • Performs practical application and initiatives
  • Starts and manages the treatment
  • Performs the initial treatment of medical emergencies
  • Considers the psychological and social aspects of the patients disease
  • Has a grasp of the principles of patient referral chain and if necessary sends the patient to an upper level center
  • Has an ability on effective communication in medical issues
  • Effectively takes place in community health related issues and health management systems
  • Knows the principles of evidence-based medicine practices, and uses his/her knowledge and skills in accordance with these principles
  • Chooses the appropriate essential modern techniques and tools and effectively uses information technologies in health practices
  • Adheres to ethical and legal principles and intstructions in the healthcare field
  • Customizes and uses scientific principles, methods and information to health practices and research field

Key Competencies
  • Literacy competency
  • Multilingual proficiency
  • Mathematical competence and competence in science, technology and engineering
  • digital competence
  • Personal, social and learning to learn competence
  • civic competence
  • Entrepreneurial competence
  • Cultural awareness and expression competence

Further Info
  • The student must have a GPA of at least 60/100 and must not fail any course. Each exam is evaluated out of 100 points. To be considered successful in a course,
  • The final exam must have a score of at least 50,
  • The success grade obtained by taking 50% of the final exam and 50% of the midterm exam must be at least 50.
  • Students who receive one of the letter grades AA, AB, BB, BC or CC from a course are considered to have passed that course. Exams are held according to Istanbul University Cerrahpaşa Associate and Undergraduate Education Examination Regulations. Accordingly, the passing grade is determined by a midterm exam (50%) and a final exam (50%). It is mandatory to get at least 50/100 in the final exam. In order for students studying at the Faculty of Veterinary Medicine to graduate, they must get at least 50 points from the compulsory and elective courses they must take in the program and have a GPA of at least 60 (2.00) points out of 100 (4.00) full points. In addition, the total number of ECTS credits for compulsory and elective courses that students must take is 300. Students must be successful in presenting their final theses.

Quality Assurance

To oversee the quality of higher education programs;

- YÖK is responsible for planning, organizing, managing and supervising education and training and other activities in higher education institutions.

- "University Monitoring and Evaluation Reports" of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year. The reports prepared according to these reports, including quantitative and qualitative evaluations of higher education institutions, are shared with the public by YÖK.

- "Foundation Higher Education Institutions Report" containing academic, administrative and financial data of foundation higher education institutions is published annually by CoHE. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations of foundation higher education institutions, are shared with the public by YÖK. Quality assurance of undergraduate programs in higher education is ensured according to the "Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Diploma Programs":

1. Creation and Approval of Curricula: YÖK determines the minimum standards and criteria required for the opening of undergraduate departments and programs in higher education institutions.

1.1. The curriculum of undergraduate programs in higher education institutions and the learning outcomes that each program will provide to the student are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

1.2. The curricula of the National Core Curricula are adopted by the relevant Council of Deans and implemented by higher education institutions with the approval of the Council of Higher Education.

2. Assessment and Evaluation: The measurement and evaluation of the learning outcomes of each undergraduate program is carried out according to the teaching and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

3. Certification: Students enrolled in undergraduate programs, if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions; receive a bachelor's diploma.

4. Self-Assessment-External Evaluation: Higher education institutions, in the context of continuous monitoring, enter the "Institutional Internal Evaluation Reports" of the previous year into the Information System prepared by the Higher Education Quality Council (YÖKAK) at the beginning of each year. YÖKAK shares the "Institutional Feedback Report" prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions issued by accreditation bodies authorized or recognized by YÖKAK also indicate that the quality assurance of the qualifications of the programs is ensured. YÖKAK conducts regular review activities regarding the qualifications determined in accordance with the legislation.


Access Requirements
  • İstabul University Cerrahpasa Faculty of Veterinary Medicine accepts high school alumni who are qualified to submit sufficient quantitative scores of two specific exams both are conducted by The Center of Assessment, Selection and Placement (OSYM) of Turkish Republic. Moreover, the students of other universities Veterinary Faculties can transfer to our Faculty after the 2nd semester. All these transfers are coordinated by a guideline, and the students can only transfer in accordance with the announced instructions to define the quota and required qualifications.

Conditions for Success
To graduate students who are studying in the field Veterinary Medicine students must at least 60 points from your compulsory and elective courses in the program and must have the average of general note that is at least 60 points out of 100 points. The minimum ECTS required for graduation is 300. It is compulsory for the students to complete their dissertations. Bachelors degree is assigned to students who accomplish all the courses in the curriculum (300 ECTS), with a minimum 2.0 GPA score out of 4.00; and adequate grade from the internship report.

Progression Paths (Relationship Type)
  • Our alumni can professionally take part either in governmental or private sector divisions. They are employed in The Ministry of Food, Agriculture and Livestock and some other ministries and also related divisions of universities. Veterinarian are also employed in private milling factories, animal originated edible food manufacturing firms operating in Turkey and abroad. There are many of our alumni who are in charge of the above mentioned working areas.

Legal Basis

1. Higher Education Law No. 2547

1.1. Regulation on the Principles of Transferring Between Associate and Undergraduate Programs, Double Major, Minor and Inter-Institutional Credit Transfer in Higher Education Institutions

1.2. Regulation on the Continuation of Graduates of Vocational Schools and Open Education Associate Degree Programs to Undergraduate Education

Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)

2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board


Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address