Yeterlilik Kodu | TR0030018404 | |
Yeterlilik Adı | Veteriner Besin, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Diploması | |
Sorumlu Kurum | Dicle Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Dicle Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.dicle.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 8 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 8 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Veterinerlik | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | - | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030018404
- Hayvansal ve diğer gıdalar ile ilgili hijyen ve sanitasyon alanlarında yeterli bilgi edinmek.
- Hayvansal ve diğer gıdaların bileşimi, üretimi ve üretim teknolojileri konularında yeterliliğe sahip olmak.
- Gıda alanındaki güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek.
- Çiftlikten sofraya gıda güvenliği kavramını bilmek ve uygulayabilmek.
- Hayvansal gıdaların üretim teknolojilerinde karşılaşılan sorunları çözebilmek.
- Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek.
- Hayvansal gıdalar ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek.
- Gıda alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek.
- Hayvansal ve diğer gıdaların analiz yöntemlerini öğrenme ve bu yöntemleri kullanabilmek.
- Gıda alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak.
- Gıda alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek.
- Gıda muhafaza ve işleme metotlarını öğrenme ve bu yöntemleri çalışılan sektörde kullanabilmek.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030018404 | |
Qualification Title | VETERİNER BESİN/GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (D.R) Doctorate | |
Awarding Body | Dicle University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.dicle.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 8 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 8 | |
Thematic Areas | Veterinary | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | Gain sufficient information in the fields of hygiene and sanitation related to food and animal-derived foodsQualify in knowledge in composition, production, and production technologies of animal-derived foods and other foodsLearn and apply up-to-date information on basic food legislationKnow and apply ´from farm to fork´ approachTroubleshoot problems encountered in the production technologies of animal-derived foods and other foodsTake part in team work by having professional, social, ethical values and required scientific formation, and take individual responsibility when requiredQualify in having part in projects related to troubleshooting problems in animal-derived foods and other foodsWrite scientific proposal on, prepare presentation on, or participate in food-related activitiesLearn and utilize analytical procedures of animal-derived foods and other foodsHave the ability to integrate, harmonize and interpret knowledge in food science to different disciplinesHave the ability implement a novel procedure or application in food related field to a different area of expertiseLearn food preservation and production technologies, and utilize these technologies in the sector occupied | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030018404
Gain sufficient information in the fields of hygiene and sanitation related to food and animal-derived foodsQualify in knowledge in composition, production, and production technologies of animal-derived foods and other foodsLearn and apply up-to-date information on basic food legislationKnow and apply ´from farm to fork´ approachTroubleshoot problems encountered in the production technologies of animal-derived foods and other foodsTake part in team work by having professional, social, ethical values and required scientific formation, and take individual responsibility when requiredQualify in having part in projects related to troubleshooting problems in animal-derived foods and other foodsWrite scientific proposal on, prepare presentation on, or participate in food-related activitiesLearn and utilize analytical procedures of animal-derived foods and other foodsHave the ability to integrate, harmonize and interpret knowledge in food science to different disciplinesHave the ability implement a novel procedure or application in food related field to a different area of expertiseLearn food preservation and production technologies, and utilize these technologies in the sector occupied
Qualification is continuous