Yeterlilik Kodu

TR0030033317

Yeterlilik Adı
Gıda Teknolojisi Ön Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiÜniversite, İstanbul Ünv. Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar/İstanbul
Sorumlu Kurum URLhttps://iuc.edu.tr
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Gıda bilimi ve teknolojisi konusunda yeterli bilgi ile donanıma sahip bireyler yetiştirmek, benzer programlar içinde öncü olmak 

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Laboratuvarda temel hazırlık işlemlerini, müfredat kapsamında gösterilen analizleri yapmak ve yorumlamak
  • Katkı maddelerini tanımak, etkilerini ve kullanımlarını bilmek 6-Yönetmelik ve mevzuatlara ulaşma, okuma ve yorumlama yeteneğinde olmak
  • Hijyen ve sanitasyon konusunda bilgi sahibi olmak ve uygulayabilmek
  • Gıdalara uygulanan temel işlemleri bilmek
  • Gıda işletmelerinde kullanılan makinelerin genel özelliklerini bilmek
  • Gıda Teknolojisi alanında edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarabilme
  • Gıda Teknolojisi alanında sorunları algılayarak yorumlar yapabilmek ve çözüm önerileri getirmek
  • Kalite,gıda güvenliği, çevre bilinci, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma
  • Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme
  • Gıda Teknolojisi alanında kendi öğrenme gereksinimini belirleyebilmek, değişime ve yeniliğe karşı açık olmak, araştırma yapabilmek ve edindiği bilgileri uygulayabilmek
  • Mesleği ile ilgili alanlarda kuramsal ve uygulamalı bilgileri bilmek ve kullanabilme
  • Bireysel ve örgütsel iletişim kurma
  • Gıda maddelerini ve bileşenlerini tanımak ve sağlık açısından önemini bilmek
  • Gıda ile ilgili her türlü zincirde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeleri ve korunma tedbirlerini bilmek ve uygulamak
  • Gıda üretim aşamalarını bilmek ve çıkabilecek sorunlarla başedebilmek
  • Gıda ambalajları konusunda bilgi sahibi olmak.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

YGS-2 puanı

Başarma ŞartlarıAgnosu 4 üzerinden en az 2 olup, 120 AKTS krediyi ve 30 günlük stajını başarı ile tamamlayanlar mezun olmaya hak kazanır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gıda ile ilgili tüm üretim, depolama, paketleme ve satış yerleri, gıda katkı maddeleri üreten, paketleyen ve satan işletmeler. Ambalaj maddeleri üretim yerleri, Gıda Laboratuvarları. KPSS sınavında başarılı olan mezunlar kamu kurum ve kuruluşlarında gıda ile ilgili alanlarda çalışabilmektedir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030033317


Yeterlilik Adı
Gıda Teknolojisi Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Üniversite, İstanbul Ünv. Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar/İstanbul

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Gıda bilimi ve teknolojisi konusunda yeterli bilgi ile donanıma sahip bireyler yetiştirmek, benzer programlar içinde öncü olmak 


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Laboratuvarda temel hazırlık işlemlerini, müfredat kapsamında gösterilen analizleri yapmak ve yorumlamak
  • Katkı maddelerini tanımak, etkilerini ve kullanımlarını bilmek 6-Yönetmelik ve mevzuatlara ulaşma, okuma ve yorumlama yeteneğinde olmak
  • Hijyen ve sanitasyon konusunda bilgi sahibi olmak ve uygulayabilmek
  • Gıdalara uygulanan temel işlemleri bilmek
  • Gıda işletmelerinde kullanılan makinelerin genel özelliklerini bilmek
  • Gıda Teknolojisi alanında edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarabilme
  • Gıda Teknolojisi alanında sorunları algılayarak yorumlar yapabilmek ve çözüm önerileri getirmek
  • Kalite,gıda güvenliği, çevre bilinci, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma
  • Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme
  • Gıda Teknolojisi alanında kendi öğrenme gereksinimini belirleyebilmek, değişime ve yeniliğe karşı açık olmak, araştırma yapabilmek ve edindiği bilgileri uygulayabilmek
  • Mesleği ile ilgili alanlarda kuramsal ve uygulamalı bilgileri bilmek ve kullanabilme
  • Bireysel ve örgütsel iletişim kurma
  • Gıda maddelerini ve bileşenlerini tanımak ve sağlık açısından önemini bilmek
  • Gıda ile ilgili her türlü zincirde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeleri ve korunma tedbirlerini bilmek ve uygulamak
  • Gıda üretim aşamalarını bilmek ve çıkabilecek sorunlarla başedebilmek
  • Gıda ambalajları konusunda bilgi sahibi olmak.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

YGS-2 puanı


Başarma Şartları
Agnosu 4 üzerinden en az 2 olup, 120 AKTS krediyi ve 30 günlük stajını başarı ile tamamlayanlar mezun olmaya hak kazanır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gıda ile ilgili tüm üretim, depolama, paketleme ve satış yerleri, gıda katkı maddeleri üreten, paketleyen ve satan işletmeler. Ambalaj maddeleri üretim yerleri, Gıda Laboratuvarları. KPSS sınavında başarılı olan mezunlar kamu kurum ve kuruluşlarında gıda ile ilgili alanlarda çalışabilmektedir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030033317

Qualification Title
Awarding BodyIstanbul University - Cerrahpaşa
Awarding Body ContactIstanbul University-Cerrahpaşa Avcılar Campus, Bağlariçi Street. No:7, 34320 Avcılar/İstanbul
Awarding Body Urlhttps://iuc.edu.tr/
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030033317


Qualification Title

Awarding Body
Istanbul University - Cerrahpaşa

Awarding Body Contact
Istanbul University-Cerrahpaşa Avcılar Campus, Bağlariçi Street. No:7, 34320 Avcılar/İstanbul

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address