Yeterlilik Kodu | TR0030033317 | |
Yeterlilik Adı | Gıda Teknolojisi Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Üniversite, İstanbul Ünv. Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar/İstanbul | |
Sorumlu Kurum URL | https://iuc.edu.tr | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Gıda bilimi ve teknolojisi konusunda yeterli bilgi ile donanıma sahip bireyler yetiştirmek, benzer programlar içinde öncü olmak | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | YGS-2 puanı | |
Başarma Şartları | Agnosu 4 üzerinden en az 2 olup, 120 AKTS krediyi ve 30 günlük stajını başarı ile tamamlayanlar mezun olmaya hak kazanır. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Gıda ile ilgili tüm üretim, depolama, paketleme ve satış yerleri, gıda katkı maddeleri üreten, paketleyen ve satan işletmeler. Ambalaj maddeleri üretim yerleri, Gıda Laboratuvarları. KPSS sınavında başarılı olan mezunlar kamu kurum ve kuruluşlarında gıda ile ilgili alanlarda çalışabilmektedir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030033317
Gıda bilimi ve teknolojisi konusunda yeterli bilgi ile donanıma sahip bireyler yetiştirmek, benzer programlar içinde öncü olmak
- Laboratuvarda temel hazırlık işlemlerini, müfredat kapsamında gösterilen analizleri yapmak ve yorumlamak
- Katkı maddelerini tanımak, etkilerini ve kullanımlarını bilmek 6-Yönetmelik ve mevzuatlara ulaşma, okuma ve yorumlama yeteneğinde olmak
- Hijyen ve sanitasyon konusunda bilgi sahibi olmak ve uygulayabilmek
- Gıdalara uygulanan temel işlemleri bilmek
- Gıda işletmelerinde kullanılan makinelerin genel özelliklerini bilmek
- Gıda Teknolojisi alanında edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarabilme
- Gıda Teknolojisi alanında sorunları algılayarak yorumlar yapabilmek ve çözüm önerileri getirmek
- Kalite,gıda güvenliği, çevre bilinci, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma
- Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme
- Gıda Teknolojisi alanında kendi öğrenme gereksinimini belirleyebilmek, değişime ve yeniliğe karşı açık olmak, araştırma yapabilmek ve edindiği bilgileri uygulayabilmek
- Mesleği ile ilgili alanlarda kuramsal ve uygulamalı bilgileri bilmek ve kullanabilme
- Bireysel ve örgütsel iletişim kurma
- Gıda maddelerini ve bileşenlerini tanımak ve sağlık açısından önemini bilmek
- Gıda ile ilgili her türlü zincirde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeleri ve korunma tedbirlerini bilmek ve uygulamak
- Gıda üretim aşamalarını bilmek ve çıkabilecek sorunlarla başedebilmek
- Gıda ambalajları konusunda bilgi sahibi olmak.
YGS-2 puanı
Gıda ile ilgili tüm üretim, depolama, paketleme ve satış yerleri, gıda katkı maddeleri üreten, paketleyen ve satan işletmeler. Ambalaj maddeleri üretim yerleri, Gıda Laboratuvarları. KPSS sınavında başarılı olan mezunlar kamu kurum ve kuruluşlarında gıda ile ilgili alanlarda çalışabilmektedir.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030033317 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Istanbul University - Cerrahpaşa | |
Awarding Body Contact | Istanbul University-Cerrahpaşa Avcılar Campus, Bağlariçi Street. No:7, 34320 Avcılar/İstanbul | |
Awarding Body Url | https://iuc.edu.tr/ | |
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 120 | |
Program Duration | 2 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |