Yeterlilik Kodu | TR0030016050 | |
Yeterlilik Adı | Beslenme ve Diyetetik Tezsiz Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.acibadem.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Tıp | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 90 | |
Programın Normal Süresi | 1 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, FG ya da NA notunun olmaması gerekir. Program süresince alınması gereken minimum kredi sayısı 30'dur ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,70 olması gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezunlar, hastane, ana-çocuk sağlık merkezleri, diyaliz merkezleri, poliklinikler vb. kapsayan tüm sağlık birimleri, çeşitli kamu ve özel kuruluşların poliklinikleri, yiyecek içecek işletmeleri, oteller, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, kreşler ve gıda sanayinde çalışabilmekte ve/veya üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinde akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030016050
- Kanıta dayalı güncel bilgiler, yayınlar ve alanının gerektirdiği teknolojik araç gereçler konusunda bilgilidir.
- Bireysel veya disiplinler arası yaptığı bilimsel çalışmaların verilerini yorumlama, analiz etme ve raporlama bilgisine sahiptir.
- Beslenme ve Diyetetik alanında kazandığı bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir.
- Kendi alanı ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür, hedeflerini belirler ve uygular.
- Kendi çalışma alanındaki yeni gelişmeleri, düşüncelerini ve projelerini etkili bir şekilde aktarabilir.
- Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir ve bilimsel kaynakları, güncel bilgileri takip eder.
- Mesleki İngilizceyi iyi bilir ve alanındaki kaynakları takip eder.
- Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve bu süreçlere katılır.
Mezunlar, hastane, ana-çocuk sağlık merkezleri, diyaliz merkezleri, poliklinikler vb. kapsayan tüm sağlık birimleri, çeşitli kamu ve özel kuruluşların poliklinikleri, yiyecek içecek işletmeleri, oteller, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, kreşler ve gıda sanayinde çalışabilmekte ve/veya üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinde akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030016050 | |
Qualification Title | Beslenme ve Diyetetik Tezsiz Yüksek Lisans None Thesis Masters Degree | |
Awarding Body | Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar University | |
Awarding Body Contact | Acıbadem Mehmet Ali Aydinlar University | |
Awarding Body Url | http://www.acibadem.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Medicine | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 90 | |
Program Duration | 1 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 30 credits requirement and have a minimum GPA of 2.50/4.00 and no FF, FG or NA grades. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | The following requirements are applied to applicants wishing to enroll in a masters program: a) Applicants should hold a bachelors diploma accepted by the Institute Board b) Applicants are required to take a language proficiency exam administered by the University on the date announced. The results of the exam are sent to relevant Institutes. The acceptable score on the exam is determined and announced by the Administrative Board of the Institute. c) Applicants holding an acceptable score from another language exam such as TOEFL, KPDS, YDS, ÜDS are exempt from the language exam administered by the University. d) Applicants applying for a graduate program in languages must take a proficiency exam in a language other than that of their field of study. | |
Conditions for Success | A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 30 credits requirement and have a minimum GPA of 2.50/4.00 and no FF, FG or NA grades.A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 30 credits requirement and have a minimum GPA of 2.50/4.00 and no FF, FG or NA grades. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduates can be employed in hospitals, food service systems and in related departments of universities. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030016050
A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 30 credits requirement and have a minimum GPA of 2.50/4.00 and no FF, FG or NA grades.
The following requirements are applied to applicants wishing to enroll in a masters program: a) Applicants should hold a bachelors diploma accepted by the Institute Board b) Applicants are required to take a language proficiency exam administered by the University on the date announced. The results of the exam are sent to relevant Institutes. The acceptable score on the exam is determined and announced by the Administrative Board of the Institute. c) Applicants holding an acceptable score from another language exam such as TOEFL, KPDS, YDS, ÜDS are exempt from the language exam administered by the University. d) Applicants applying for a graduate program in languages must take a proficiency exam in a language other than that of their field of study.
Graduates can be employed in hospitals, food service systems and in related departments of universities.
Qualification is continuous