Yeterlilik Kodu

TR0030019679

Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumBahçeşehir Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiÇırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6 34353 Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE
Sorumlu Kurum URLhttp://www.bahcesehir.edu.tr
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Tıp
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme.
  • Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezun öğrencilerimiz üniversitemizde akademisyen olarak çalışabilecekleri gibi; Uzman Diyetisyen olarak tüm Diyetisyen çalışma sahalarında çalışabilmektedirler. Bu alanlar şu şekildedir: • Tedavi kurumları (özel ve kamuya bağlı hastaneler, poliklinikler, sağlık merkezleri, diyaliz üniteleri, vb.) • Toplu beslenme sistemleri (yemek fabrikaları, otel yiyecek ve içecek bölümleri, toplu beslenme yapılan tüm özel ve kamu kuruluşları, vb.) • Halk sağlığı hizmeti verilen kurumlar (Ana-çocuk sağlığı merkezleri, sağlık ocakları, çocuk ve yaşlı bakımevleri, spor okulları, vb.) • Gıda sanayi • Araştırma kurumları • Eğitim kurumları

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030019679


Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Bahçeşehir Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6 34353 Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme.
  • Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezun öğrencilerimiz üniversitemizde akademisyen olarak çalışabilecekleri gibi; Uzman Diyetisyen olarak tüm Diyetisyen çalışma sahalarında çalışabilmektedirler. Bu alanlar şu şekildedir: • Tedavi kurumları (özel ve kamuya bağlı hastaneler, poliklinikler, sağlık merkezleri, diyaliz üniteleri, vb.) • Toplu beslenme sistemleri (yemek fabrikaları, otel yiyecek ve içecek bölümleri, toplu beslenme yapılan tüm özel ve kamu kuruluşları, vb.) • Halk sağlığı hizmeti verilen kurumlar (Ana-çocuk sağlığı merkezleri, sağlık ocakları, çocuk ve yaşlı bakımevleri, spor okulları, vb.) • Gıda sanayi • Araştırma kurumları • Eğitim kurumları


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030019679

Qualification Title
Awarding BodyBahcesehir Univesity
Awarding Body ContactÇırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6 34353 Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE
Awarding Body Urlhttp://www.bahcesehir.edu.tr
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasMedicine
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • -Develop and deepen knowledge in the same or in a different field to the proficiency level based on Bachelor level qualifications. -Conceive the interdisciplinary interaction which the field is related with
Key Competencies-
Further Info
  • According to BAU Bachelor's Degree Program Education Regulations, Article 23, 1st and 4th provisions, “there must be at least one midterm exam and one semester/year end exam among the evaluation activities of each course”.
  • Requirements to take the resit exam are devised by the Senate. If the course instructor deems appropriate, semester/year activities such as homeworks and laboratary projects can be assessed as a part of the semester/year end grade.
  •   The course instructor decides student’s course grade by considering student’s midterm grade, semester/ year end grade, semester/year performance, and attendance.
  • Semester/year end exam must constitute at least 40% of the course grade; and course instructor is authorised to determine the weight of midterm exam and semester/year end exam, and to convert these grades to course grade.
  • Regulations regarding the evaluation process are clearly stated on the course syllabus and announced to students at the beginning of the semester/year.
  • Student’s course grade is decided by taking student’s all activities during the semester/year into consideration and by applying relative evaluation system.
Quality Assurance-
Access Requirements

In order to study in this graduate program, the applicants are required; 1. To have graduated from an undergraduate (4 year) program: A bachelor’s degree of the general application requirements Master of Nutrition and Dietetic of the Graduate School of Health Sciences. 2. To be holding a minimum score of 55 points from ALES (Academic Personnel and Graduate Education Exam) 3. To be successful in the scientific interview.

Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)

Our graduated students can work as academicians in the universities,The other fields are as follows: • Medical institutions (private and public hospitals, clinics, health centers, dialysis units, etc.). • Catering systems (food factories, food and beverage departments of hotels, catering services for private and public institutions, etc.). • Public health services of the institutions (Child health centers, health centers, child and elderly care centers, sports schools, etc.). • Food industry Research institutions •Educational institutions

Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030019679


Qualification Title

Awarding Body
Bahcesehir Univesity

Awarding Body Contact
Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6 34353 Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • -Develop and deepen knowledge in the same or in a different field to the proficiency level based on Bachelor level qualifications. -Conceive the interdisciplinary interaction which the field is related with

Key Competencies
-

Further Info
  • According to BAU Bachelor's Degree Program Education Regulations, Article 23, 1st and 4th provisions, “there must be at least one midterm exam and one semester/year end exam among the evaluation activities of each course”.
  • Requirements to take the resit exam are devised by the Senate. If the course instructor deems appropriate, semester/year activities such as homeworks and laboratary projects can be assessed as a part of the semester/year end grade.
  •   The course instructor decides student’s course grade by considering student’s midterm grade, semester/ year end grade, semester/year performance, and attendance.
  • Semester/year end exam must constitute at least 40% of the course grade; and course instructor is authorised to determine the weight of midterm exam and semester/year end exam, and to convert these grades to course grade.
  • Regulations regarding the evaluation process are clearly stated on the course syllabus and announced to students at the beginning of the semester/year.
  • Student’s course grade is decided by taking student’s all activities during the semester/year into consideration and by applying relative evaluation system.

Quality Assurance
-

Access Requirements

In order to study in this graduate program, the applicants are required; 1. To have graduated from an undergraduate (4 year) program: A bachelor’s degree of the general application requirements Master of Nutrition and Dietetic of the Graduate School of Health Sciences. 2. To be holding a minimum score of 55 points from ALES (Academic Personnel and Graduate Education Exam) 3. To be successful in the scientific interview.


Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)

Our graduated students can work as academicians in the universities,The other fields are as follows: • Medical institutions (private and public hospitals, clinics, health centers, dialysis units, etc.). • Catering systems (food factories, food and beverage departments of hotels, catering services for private and public institutions, etc.). • Public health services of the institutions (Child health centers, health centers, child and elderly care centers, sports schools, etc.). • Food industry Research institutions •Educational institutions


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address