Yeterlilik Kodu | TR0030019679 | |
Yeterlilik Adı | Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Bahçeşehir Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6 34353 Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.bahcesehir.edu.tr | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Tıp | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO 08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezun öğrencilerimiz üniversitemizde akademisyen olarak çalışabilecekleri gibi; Uzman Diyetisyen olarak tüm Diyetisyen çalışma sahalarında çalışabilmektedirler. Bu alanlar şu şekildedir: • Tedavi kurumları (özel ve kamuya bağlı hastaneler, poliklinikler, sağlık merkezleri, diyaliz üniteleri, vb.) • Toplu beslenme sistemleri (yemek fabrikaları, otel yiyecek ve içecek bölümleri, toplu beslenme yapılan tüm özel ve kamu kuruluşları, vb.) • Halk sağlığı hizmeti verilen kurumlar (Ana-çocuk sağlığı merkezleri, sağlık ocakları, çocuk ve yaşlı bakımevleri, spor okulları, vb.) • Gıda sanayi • Araştırma kurumları • Eğitim kurumları | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030019679
ISCO 08
ISCO 08
- Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme.
- Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme.
Mezun öğrencilerimiz üniversitemizde akademisyen olarak çalışabilecekleri gibi; Uzman Diyetisyen olarak tüm Diyetisyen çalışma sahalarında çalışabilmektedirler. Bu alanlar şu şekildedir: • Tedavi kurumları (özel ve kamuya bağlı hastaneler, poliklinikler, sağlık merkezleri, diyaliz üniteleri, vb.) • Toplu beslenme sistemleri (yemek fabrikaları, otel yiyecek ve içecek bölümleri, toplu beslenme yapılan tüm özel ve kamu kuruluşları, vb.) • Halk sağlığı hizmeti verilen kurumlar (Ana-çocuk sağlığı merkezleri, sağlık ocakları, çocuk ve yaşlı bakımevleri, spor okulları, vb.) • Gıda sanayi • Araştırma kurumları • Eğitim kurumları
Qualification Code | TR0030019679 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Bahcesehir Univesity | |
Awarding Body Contact | Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6 34353 Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE | |
Awarding Body Url | http://www.bahcesehir.edu.tr | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Medicine | |
National Occupation Classification |
ISCO 08 | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info |
| |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | In order to study in this graduate program, the applicants are required; 1. To have graduated from an undergraduate (4 year) program: A bachelor’s degree of the general application requirements Master of Nutrition and Dietetic of the Graduate School of Health Sciences. 2. To be holding a minimum score of 55 points from ALES (Academic Personnel and Graduate Education Exam) 3. To be successful in the scientific interview. | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | Our graduated students can work as academicians in the universities,The other fields are as follows: • Medical institutions (private and public hospitals, clinics, health centers, dialysis units, etc.). • Catering systems (food factories, food and beverage departments of hotels, catering services for private and public institutions, etc.). • Public health services of the institutions (Child health centers, health centers, child and elderly care centers, sports schools, etc.). • Food industry Research institutions •Educational institutions | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |
TR0030019679
ISCO 08
ISCO 08
- -Develop and deepen knowledge in the same or in a different field to the proficiency level based on Bachelor level qualifications. -Conceive the interdisciplinary interaction which the field is related with
- According to BAU Bachelor's Degree Program Education Regulations, Article 23, 1st and 4th provisions, “there must be at least one midterm exam and one semester/year end exam among the evaluation activities of each course”.
- Requirements to take the resit exam are devised by the Senate. If the course instructor deems appropriate, semester/year activities such as homeworks and laboratary projects can be assessed as a part of the semester/year end grade.
- The course instructor decides student’s course grade by considering student’s midterm grade, semester/ year end grade, semester/year performance, and attendance.
- Semester/year end exam must constitute at least 40% of the course grade; and course instructor is authorised to determine the weight of midterm exam and semester/year end exam, and to convert these grades to course grade.
- Regulations regarding the evaluation process are clearly stated on the course syllabus and announced to students at the beginning of the semester/year.
- Student’s course grade is decided by taking student’s all activities during the semester/year into consideration and by applying relative evaluation system.
In order to study in this graduate program, the applicants are required; 1. To have graduated from an undergraduate (4 year) program: A bachelor’s degree of the general application requirements Master of Nutrition and Dietetic of the Graduate School of Health Sciences. 2. To be holding a minimum score of 55 points from ALES (Academic Personnel and Graduate Education Exam) 3. To be successful in the scientific interview.
Our graduated students can work as academicians in the universities,The other fields are as follows: • Medical institutions (private and public hospitals, clinics, health centers, dialysis units, etc.). • Catering systems (food factories, food and beverage departments of hotels, catering services for private and public institutions, etc.). • Public health services of the institutions (Child health centers, health centers, child and elderly care centers, sports schools, etc.). • Food industry Research institutions •Educational institutions