Yeterlilik Kodu

TR0030023104

Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Bilgi Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiEski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/13 34060 Eyüpsultan İstanbul
Sorumlu Kurum URLhttps://www.bilgi.edu.tr/tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Topluluk sağlığı
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Anahtar Öğrenme Çıktıları;

  • Programdan mezun olanlar;
  • Beslenme/diyetetik ve bunu destekleyen alanlarda kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir, bunları eleştirel bir yaklaşımla bütünleştirir, problem çözme ve karar alma için kullanır.
  • Diyetetik uygulama ortamlarında, bireylerin grupların toplumların beslenme durumlarını analiz eder, sorunları tanımlar, çözüm üretir, uygular, izler, değerlendirir, kayıt tutar, belgelendirir.
  • Diyetetik uygulamalarını uluslarası standartlara uygun olarak ekip elemanı olma bilinç ve sorumluluğu ile bağımsız yürütür multidisipliner çalışır iç ve dış paydaşlarla paylaşım ve işbirliği yapar.
  • Beslenme ve diyetetik alanında ekip lideri olma becerilerini geliştirir, bu becerilerini çalışanlar, hasta / müşteriler, tesis ve ürünlerin gelişimini planlama ve yönetmede kullanır.
  • Yaşam boyu kendini geliştirmeyi amaç edinir, kişisel gelişim portföyü hazırlar, öğrenme gereksinimlerini belirler, planlar, mesleki eğitim faaliyetlerine katılır bunları belgelendirir/kredilendirir.
  • Besinler/beslenme/sağlık alanında bilimsel gelişmeleri takip eder, verilerin güvenilirlik ve geçerliliklerini değerlendirir, beslenme bakım sürecinin yürütülmesinde kanıta dayalı kararlar alır.
  • Diyetetik/beslenme hizmetlerinde yazma becerilerini kullanarak iletişim mataryelleri hazırlar yazılı ve sözlü olarak paylaşır davranış değişikliğini kolaylaştırıcı danışmanlık becerilerine sahiptir.
  • Tamamlayıcı Öğrenme Çıktıları;

  • Programdan mezun olanlar;
  • Diyetetik uygulamalarında, yaş, hastalık durumu, özel durum, eğitim/uzmanlık durumu, kültürel çeşitlilik, çevre, yaşam tarzı gibi faktörlerin beslenme durumuna etkilerini bilir ve dikkate alır.
  • Beslenme ve diyetetik alanındaki bilgi ve becerilerini toplumsal sorumluluk bilinci ile birleştirerek sağlığı, çevreyi ve kültürel değerleri koruyucu ve geliştirici eğitim aktiviteleri düzenler.
  • Beslenme/diyetetik alanındaki gelişmeleri izlemek meslektaşlar farklı kültürlerden müşteriler/hastalar ile iletişim kurmak için bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde kullanır.
  • Alanında bilgiye ulaşmak, yaygınlaştırmak için güncel bilişim ve iletişim teknolojilerini en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde etkin biçimde kullanır.
  • Diyetetik/beslenme hizmetleri ve uygulamalarında mevzuatlara, diyetisyenler için hazırlanmış etik kodlara, ulusal, toplumsal, bilimsel ve kültürel değerlere uygun hareket eder ve rol model olur.
  • Diyetetik ve beslenme hizmetlerinde kalite yönetimi, çevre ve kültürel değerlerin korunması, iş sağlığı ve güvenliği, sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet bilinci ile hareket eder.
  • Diyetetik/beslenme hizmetlerinde eleştirel düşünme, hasta/müşteri odaklı olma, risk alma, esneklik, zaman yönetimi ve iş önceliği vasıflarını sergiler.
  • Diyetetiğin tüm uygulama ortamlarında, farklı insan grupları ve farklı kültürlerde araştırma projeleri planlar, yürütür, değerlendirir.

 

Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
BAŞARI NOTU KATSAYI
A 4,00
A- 3,70
B+ 3,30
B 3,00
B- 2,70
C+ 2,30
C 2,00
C- 1,70
D+ 1,30
D 1,00
F 0,00
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı
  • (1) Lise diploması
  • (2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak
  • (3) Meslek Yüksekokullarının aynı ya da benzeri bölümlerinden mezun olmuş olan ön lisans öğrencileri için, Dikey Geçiş sınavı yoluyla yerleştirilmiş olmak
  • (4) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak
Başarma Şartları Öğrencinin 240 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (CGPA)’nın -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Beslenme ve Diyetetik Eğitimi, diyetisyenlere klinik bakım, ayakta tedavi, uzun süreli bakım ve toplu beslenme hizmeti veren kurumlardan başlayıp, toplum sağlığı hizmetleri ile sağlıklı yaşam ve gıda sektörüne uzanan geniş bir yelpazede iş olanağı sunar. Uluslararası standartlarda, yönetici, klinik ve halk sağlığı diyetisyenliği olmak üzere üç farklı uygulama alanı tanımlanmıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesinin dört yıllık beslenme ve diyetetik lisans programını bitirenler bu üç alanın da yeterliliklerine başlangıç düzeyinde sahip olurlar. Başlangıç seviyesi diyetisyenler lisansüstü eğitimlerine devam ederek bu alanlarda uzmanlaşabilirler. Ayrıca üniversitede araştırmacı ve eğitimci olarak meslek yaşamları sürdürebilir, çeşitli sertifika ve eğitim programlarına katılarak diyabet, böbrek hastalıkları, kanser, beslenme desteği, sporda beslenme, yaşam tarzı ve kilo yönetimi danışmanlığı, sağlık eğitimi, okul beslenme hizmetleri danışmanlığı, vb. mesleki uygulama alanlarında uzmanlaşabilirler. Diyetisyenler dört yıllık süreçte kazandıkları mesleki donanımları ile aşağıda belirtilen kurum ve kuruluşlarda görev alabilirler.
  • 1. Hastanelerde
  • 2. Ayakta tedavi hizmeti veren sağlık kurumlarında
  • 3. Toplu beslenme hizmeti veren resmi veya özel kurumlarda (yemek fabrikaları, kamu ve özel kuruluşlarda oteller, kreşler, restoranlar)
  • 4. Anne- çocuk, yaşlı, kadın, aile ve halk sağlığı merkezlerinde
  • 5. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde
  • 6. Yaşlı bakım evlerinde
  • 7. Fitnes, wellnes veya sağlıklı yaşam merkezlerinde
  • 8. Özel okullarda
  • 9. Medya kurumlarında
  • 10. Bakanlıklar ve otorite sağlık kuruluşlarında
  • 11. Gıda sektörünün ürün geliştirme, üretim ve pazarlama bölümlerinde Diyetisyenler mesleki donanımlarını girişimcilik vasıflarıyla birleştirerek kendi danışmanlık ofislerini kurabilir ve özel danışmanlık hizmetleri verebilirler.
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)
  • Yeterlilik süresiz olarak geçerlidir.
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030023104


Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Bilgi Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/13 34060 Eyüpsultan İstanbul

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Anahtar Öğrenme Çıktıları;

  • Programdan mezun olanlar;
  • Beslenme/diyetetik ve bunu destekleyen alanlarda kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir, bunları eleştirel bir yaklaşımla bütünleştirir, problem çözme ve karar alma için kullanır.
  • Diyetetik uygulama ortamlarında, bireylerin grupların toplumların beslenme durumlarını analiz eder, sorunları tanımlar, çözüm üretir, uygular, izler, değerlendirir, kayıt tutar, belgelendirir.
  • Diyetetik uygulamalarını uluslarası standartlara uygun olarak ekip elemanı olma bilinç ve sorumluluğu ile bağımsız yürütür multidisipliner çalışır iç ve dış paydaşlarla paylaşım ve işbirliği yapar.
  • Beslenme ve diyetetik alanında ekip lideri olma becerilerini geliştirir, bu becerilerini çalışanlar, hasta / müşteriler, tesis ve ürünlerin gelişimini planlama ve yönetmede kullanır.
  • Yaşam boyu kendini geliştirmeyi amaç edinir, kişisel gelişim portföyü hazırlar, öğrenme gereksinimlerini belirler, planlar, mesleki eğitim faaliyetlerine katılır bunları belgelendirir/kredilendirir.
  • Besinler/beslenme/sağlık alanında bilimsel gelişmeleri takip eder, verilerin güvenilirlik ve geçerliliklerini değerlendirir, beslenme bakım sürecinin yürütülmesinde kanıta dayalı kararlar alır.
  • Diyetetik/beslenme hizmetlerinde yazma becerilerini kullanarak iletişim mataryelleri hazırlar yazılı ve sözlü olarak paylaşır davranış değişikliğini kolaylaştırıcı danışmanlık becerilerine sahiptir.
  • Tamamlayıcı Öğrenme Çıktıları;

  • Programdan mezun olanlar;
  • Diyetetik uygulamalarında, yaş, hastalık durumu, özel durum, eğitim/uzmanlık durumu, kültürel çeşitlilik, çevre, yaşam tarzı gibi faktörlerin beslenme durumuna etkilerini bilir ve dikkate alır.
  • Beslenme ve diyetetik alanındaki bilgi ve becerilerini toplumsal sorumluluk bilinci ile birleştirerek sağlığı, çevreyi ve kültürel değerleri koruyucu ve geliştirici eğitim aktiviteleri düzenler.
  • Beslenme/diyetetik alanındaki gelişmeleri izlemek meslektaşlar farklı kültürlerden müşteriler/hastalar ile iletişim kurmak için bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde kullanır.
  • Alanında bilgiye ulaşmak, yaygınlaştırmak için güncel bilişim ve iletişim teknolojilerini en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde etkin biçimde kullanır.
  • Diyetetik/beslenme hizmetleri ve uygulamalarında mevzuatlara, diyetisyenler için hazırlanmış etik kodlara, ulusal, toplumsal, bilimsel ve kültürel değerlere uygun hareket eder ve rol model olur.
  • Diyetetik ve beslenme hizmetlerinde kalite yönetimi, çevre ve kültürel değerlerin korunması, iş sağlığı ve güvenliği, sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet bilinci ile hareket eder.
  • Diyetetik/beslenme hizmetlerinde eleştirel düşünme, hasta/müşteri odaklı olma, risk alma, esneklik, zaman yönetimi ve iş önceliği vasıflarını sergiler.
  • Diyetetiğin tüm uygulama ortamlarında, farklı insan grupları ve farklı kültürlerde araştırma projeleri planlar, yürütür, değerlendirir.

 


Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
BAŞARI NOTU KATSAYI
A 4,00
A- 3,70
B+ 3,30
B 3,00
B- 2,70
C+ 2,30
C 2,00
C- 1,70
D+ 1,30
D 1,00
F 0,00

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
  • (1) Lise diploması
  • (2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak
  • (3) Meslek Yüksekokullarının aynı ya da benzeri bölümlerinden mezun olmuş olan ön lisans öğrencileri için, Dikey Geçiş sınavı yoluyla yerleştirilmiş olmak
  • (4) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak

Başarma Şartları
Öğrencinin 240 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (CGPA)’nın -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Beslenme ve Diyetetik Eğitimi, diyetisyenlere klinik bakım, ayakta tedavi, uzun süreli bakım ve toplu beslenme hizmeti veren kurumlardan başlayıp, toplum sağlığı hizmetleri ile sağlıklı yaşam ve gıda sektörüne uzanan geniş bir yelpazede iş olanağı sunar. Uluslararası standartlarda, yönetici, klinik ve halk sağlığı diyetisyenliği olmak üzere üç farklı uygulama alanı tanımlanmıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesinin dört yıllık beslenme ve diyetetik lisans programını bitirenler bu üç alanın da yeterliliklerine başlangıç düzeyinde sahip olurlar. Başlangıç seviyesi diyetisyenler lisansüstü eğitimlerine devam ederek bu alanlarda uzmanlaşabilirler. Ayrıca üniversitede araştırmacı ve eğitimci olarak meslek yaşamları sürdürebilir, çeşitli sertifika ve eğitim programlarına katılarak diyabet, böbrek hastalıkları, kanser, beslenme desteği, sporda beslenme, yaşam tarzı ve kilo yönetimi danışmanlığı, sağlık eğitimi, okul beslenme hizmetleri danışmanlığı, vb. mesleki uygulama alanlarında uzmanlaşabilirler. Diyetisyenler dört yıllık süreçte kazandıkları mesleki donanımları ile aşağıda belirtilen kurum ve kuruluşlarda görev alabilirler.
  • 1. Hastanelerde
  • 2. Ayakta tedavi hizmeti veren sağlık kurumlarında
  • 3. Toplu beslenme hizmeti veren resmi veya özel kurumlarda (yemek fabrikaları, kamu ve özel kuruluşlarda oteller, kreşler, restoranlar)
  • 4. Anne- çocuk, yaşlı, kadın, aile ve halk sağlığı merkezlerinde
  • 5. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde
  • 6. Yaşlı bakım evlerinde
  • 7. Fitnes, wellnes veya sağlıklı yaşam merkezlerinde
  • 8. Özel okullarda
  • 9. Medya kurumlarında
  • 10. Bakanlıklar ve otorite sağlık kuruluşlarında
  • 11. Gıda sektörünün ürün geliştirme, üretim ve pazarlama bölümlerinde Diyetisyenler mesleki donanımlarını girişimcilik vasıflarıyla birleştirerek kendi danışmanlık ofislerini kurabilir ve özel danışmanlık hizmetleri verebilirler.

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
  • Yeterlilik süresiz olarak geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030023104

Qualification Title
Awarding BodyIstanbul Bilgi University
Awarding Body Contacthttps://www.bilgi.edu.tr/en/university/about/
Awarding Body Urlhttps://www.bilgi.edu.tr/en/
Orientation-
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasCommunity sanitation
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Key Learning Outcomes;

Graduates of the programs will be able to;

 

  1. Critically synthesize and integrate relevant knowledge from a range of disciplines that underpin nutrition/ dietetics practice and utilize them in problem solving and making decisions.
  2. Assess the nutritional status of individuals, groups and populations,diagnose nutritional problems, plan / implement interventions, monitor and evaluate their impact on problems.
  3. Practice independently in accordance with international standards by having the awareness of team member as interdisciplinary, collaborating with internal and external stakeholders.
  4. Develop the leadership skills in nutrition and dietetics and use these skills in planning and managing employees, patients / clients and the development of facilities and products.
  5. Aspire to lifelong self-improvement, prepare personal development portfolios, identify learning needs, attend in the certified and credited activities of vocational training.
  6. Follow scientific developments in food, nutrition and health, assess the validity and reliability of data, takes evidence-based decisions in the implementation of nutrition care process.
  7. Demonstrate effective written and oral communication and have counselling skills to facilitate behavior change.

 

Supplementary Learning Outcomes;

Graduates of the programs will be able to;

 

  1. Know/consider the effects of factors; age, education/occupation, cultural diversity, environment, lifestyle, special cases and diseases on nutritional status while performing professional practices.
  2. Organize the educational activities protecting the environment and cultural values through combining their professional knowledge and skills with the sense of social responsibility.
  3. Use at least one foreign language in the B1 level of European Language Portfolio to communicate with the colleagues and clients/patients from different cultures and follow scientific developments.
  4. Use current information and communication technologies effectively in advanced level of European Computer Driving License to reach the knowledge, to extend the information in nutrition and health.
  5. Be role model and practice in accordance with the legislation, codes of ethics for dietitians, national, social, and cultural values.
  6. Practice by protecting environment and cultural values, considering occupational health/safety and the universality of social rights with the sense of quality management and social justice awareness.
  7. Have qualifications such as critical thinking, be client and patient focused, risk-taking, flexibility, time management and business priority.
  8. Plan and conduct research projects in various practice settings and in diverse groups of people from different cultures.

 

Key Competencies-
Further Info
LETTER GRADE POINTS
A 4.00
A- 3.70
B+ 3.30
B 3.00
B- 2.70
C+ 2.30
C 2.00
C- 1.70
D+ 1.30
D 1.00
F 0.00
Quality Assurance-
Access Requirements

(1) High School Diploma (2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations (3) For graduates of short-cycle degree programmes from the same or related fields of studies of vocational schools (MYOs), placement through a nation-wide Vertical Transfer Examination (Dikey Geçiş Sınavı) (4) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations published on the university’s web site

Conditions for SuccessA student is required to complete 240 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades.
Progression Paths (Relationship Type)

Nutrition and dietetics education provides many occupational opportunities to dietitians ranging from clinic care, outpatient treatment, long-term care and catering services to community health services , wellness and food sector. At international standards, three professional areas of pratice have been defined which are administrative dietetics, clinical dietetics, and public helath dietetics. Students, graduated from four-year nutrition and dietetics undergraduate program, have sufficiency of all these three fields at entry-level. Entry-level dietitians may become specialized by continuing postgraduate education. Moreover, they may be continued their carrier as researcher and trainer in university; they may become specialized in diabetes, renal diseases, cancer, nutrition support, sports nutrition, lifestyle and weight control consultancy, health training, school nutrition services consultancy, etc..by participating different certificate and training programs. Dietitians may work at following institutions and enterprises with their professional skills that gained during their four-year education. 1. Hospitals 2. Health institutions, serving for outpatient treatment 3. Official or private institutions that have food production service (catering companies, public and private enterprises, hotels, nurseries, restaurants) 4. Mother,child, elderly, women, family and public health centers 5. Rehabilitation centers 6. Welfare homes for old people 7. Fitness, wellness or healthy life centers 8. Private schools 9. Media organizations 10. Ministries and authorized health enterprises 11. Product development, manufacturing and marketing departments of food sector Dietitians may open their own consultancy offices by combining their professional skills and entrepreneurship qualifications and may give special consultancy services.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinitely.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030023104


Qualification Title

Awarding Body
Istanbul Bilgi University

Awarding Body Contact
https://www.bilgi.edu.tr/en/university/about/

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Key Learning Outcomes;

Graduates of the programs will be able to;

 

  1. Critically synthesize and integrate relevant knowledge from a range of disciplines that underpin nutrition/ dietetics practice and utilize them in problem solving and making decisions.
  2. Assess the nutritional status of individuals, groups and populations,diagnose nutritional problems, plan / implement interventions, monitor and evaluate their impact on problems.
  3. Practice independently in accordance with international standards by having the awareness of team member as interdisciplinary, collaborating with internal and external stakeholders.
  4. Develop the leadership skills in nutrition and dietetics and use these skills in planning and managing employees, patients / clients and the development of facilities and products.
  5. Aspire to lifelong self-improvement, prepare personal development portfolios, identify learning needs, attend in the certified and credited activities of vocational training.
  6. Follow scientific developments in food, nutrition and health, assess the validity and reliability of data, takes evidence-based decisions in the implementation of nutrition care process.
  7. Demonstrate effective written and oral communication and have counselling skills to facilitate behavior change.

 

Supplementary Learning Outcomes;

Graduates of the programs will be able to;

 

  1. Know/consider the effects of factors; age, education/occupation, cultural diversity, environment, lifestyle, special cases and diseases on nutritional status while performing professional practices.
  2. Organize the educational activities protecting the environment and cultural values through combining their professional knowledge and skills with the sense of social responsibility.
  3. Use at least one foreign language in the B1 level of European Language Portfolio to communicate with the colleagues and clients/patients from different cultures and follow scientific developments.
  4. Use current information and communication technologies effectively in advanced level of European Computer Driving License to reach the knowledge, to extend the information in nutrition and health.
  5. Be role model and practice in accordance with the legislation, codes of ethics for dietitians, national, social, and cultural values.
  6. Practice by protecting environment and cultural values, considering occupational health/safety and the universality of social rights with the sense of quality management and social justice awareness.
  7. Have qualifications such as critical thinking, be client and patient focused, risk-taking, flexibility, time management and business priority.
  8. Plan and conduct research projects in various practice settings and in diverse groups of people from different cultures.

 


Key Competencies
-

Further Info
LETTER GRADE POINTS
A 4.00
A- 3.70
B+ 3.30
B 3.00
B- 2.70
C+ 2.30
C 2.00
C- 1.70
D+ 1.30
D 1.00
F 0.00

Quality Assurance
-

Access Requirements

(1) High School Diploma (2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations (3) For graduates of short-cycle degree programmes from the same or related fields of studies of vocational schools (MYOs), placement through a nation-wide Vertical Transfer Examination (Dikey Geçiş Sınavı) (4) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations published on the university’s web site


Conditions for Success
A student is required to complete 240 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades.

Progression Paths (Relationship Type)

Nutrition and dietetics education provides many occupational opportunities to dietitians ranging from clinic care, outpatient treatment, long-term care and catering services to community health services , wellness and food sector. At international standards, three professional areas of pratice have been defined which are administrative dietetics, clinical dietetics, and public helath dietetics. Students, graduated from four-year nutrition and dietetics undergraduate program, have sufficiency of all these three fields at entry-level. Entry-level dietitians may become specialized by continuing postgraduate education. Moreover, they may be continued their carrier as researcher and trainer in university; they may become specialized in diabetes, renal diseases, cancer, nutrition support, sports nutrition, lifestyle and weight control consultancy, health training, school nutrition services consultancy, etc..by participating different certificate and training programs. Dietitians may work at following institutions and enterprises with their professional skills that gained during their four-year education. 1. Hospitals 2. Health institutions, serving for outpatient treatment 3. Official or private institutions that have food production service (catering companies, public and private enterprises, hotels, nurseries, restaurants) 4. Mother,child, elderly, women, family and public health centers 5. Rehabilitation centers 6. Welfare homes for old people 7. Fitness, wellness or healthy life centers 8. Private schools 9. Media organizations 10. Ministries and authorized health enterprises 11. Product development, manufacturing and marketing departments of food sector Dietitians may open their own consultancy offices by combining their professional skills and entrepreneurship qualifications and may give special consultancy services.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinitely.


Url
Open Address