Yeterlilik Kodu

TR0030019848

Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisiİzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Balatçık Mahallesi Havaalanı Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35
Sorumlu Kurum URLhttp://www.ikcu.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Tıp
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)-
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Tüm sınavlar, ölçme ve değerlendirmeler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda yapılır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Tanımları” nda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında aldıkları MF-3 puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış erkek ve kız öğrencilere mesleki eğitim öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir. Bazı meslek dersleri İngilizce seçmeli olarak alınabilmektedir.

Başarma ŞartlarıBeslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin mezun olabilmesi için programda yer alan 240 AKTS kredi karşılığındaki tüm dersleri, en az 2.00 Genel Not Ortalaması ile başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Günümüzde, diyetisyenler başta hastaneler, toplum sağlığı merkezleri gibi sağlık kuruluşları olmak üzere, tüm toplu beslenme yapılan kuruluşlar (okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta öğretim okulları, yükseköğretim kurumları, huzurevleri, bankalar, kamu kuruluşları, silahlı kuvvetler, fabrikalar, yemek fabrikaları, …) yanında gıda sanayi, turizm sektörü, spor merkezleri, beslenme ve diyet danışma merkezleri gibi pek çok alanda görev yapmaktadırlar. Okulumuzdan mezun olan diyetisyenler; Eğitim kurumlarında Eğitimci Diyetisyen olarak, Araştırma kurumlarında Araştırmacı Diyetisyen olarak, Hastanelerde Klinik Diyetisyen olarak (bugün bu alan pek çok alt alana ayrılmış bulunmaktadır. Bunlar; Diyabet Diyetisyenliği, Renal Diyetisyenlik, Onkoloji Diyetisyenliği, Enteral-Parenteral Ünite Diyetisyenliği, Poliklinik Diyetisyenliği vb.), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Yönetici Diyetisyen olarak (Eğitim kurumları, Bankalar, Kamu kurumlarında verilen yiyecek içecek hizmetlerinde, Otellerde, Yaşlı Bakım Evleri ve Huzurevlerinde, Yemek Fabrikalarında), Toplum Sağlığı Diyetisyeni olarak (Bakanlıklar, Halk Sağlığı Kurumu, Toplum Sağlığı Merkezleri, Uluslararası Kuruluşlar vb yerlerde), Besin Endüstrisinde ürün danışmanı olarak, Özel Beslenme Danışmanlığı Ofislerinde, Sağlık Kulüpleri, fitness merkezleri vb yerlerde danışman olarak, Sporla uğraşan kişi ve gruplara beslenme danışmanı (Spor Diyetisyeni) olarak, Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş vb sporları yapan çocuk ve erişkin sporcuların bireysel beslenme planlarını yaparak ve spor catering işinde yönetici olarak, Gazete, dergi yazarlığı, radyo, TV gibi medya programlarında danışman ve program yapımcısı olarak çalışabilmektedirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030019848


Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Balatçık Mahallesi Havaalanı Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
-

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Tüm sınavlar, ölçme ve değerlendirmeler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda yapılır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Tanımları” nda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında aldıkları MF-3 puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış erkek ve kız öğrencilere mesleki eğitim öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir. Bazı meslek dersleri İngilizce seçmeli olarak alınabilmektedir.


Başarma Şartları
Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin mezun olabilmesi için programda yer alan 240 AKTS kredi karşılığındaki tüm dersleri, en az 2.00 Genel Not Ortalaması ile başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Günümüzde, diyetisyenler başta hastaneler, toplum sağlığı merkezleri gibi sağlık kuruluşları olmak üzere, tüm toplu beslenme yapılan kuruluşlar (okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta öğretim okulları, yükseköğretim kurumları, huzurevleri, bankalar, kamu kuruluşları, silahlı kuvvetler, fabrikalar, yemek fabrikaları, …) yanında gıda sanayi, turizm sektörü, spor merkezleri, beslenme ve diyet danışma merkezleri gibi pek çok alanda görev yapmaktadırlar. Okulumuzdan mezun olan diyetisyenler; Eğitim kurumlarında Eğitimci Diyetisyen olarak, Araştırma kurumlarında Araştırmacı Diyetisyen olarak, Hastanelerde Klinik Diyetisyen olarak (bugün bu alan pek çok alt alana ayrılmış bulunmaktadır. Bunlar; Diyabet Diyetisyenliği, Renal Diyetisyenlik, Onkoloji Diyetisyenliği, Enteral-Parenteral Ünite Diyetisyenliği, Poliklinik Diyetisyenliği vb.), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Yönetici Diyetisyen olarak (Eğitim kurumları, Bankalar, Kamu kurumlarında verilen yiyecek içecek hizmetlerinde, Otellerde, Yaşlı Bakım Evleri ve Huzurevlerinde, Yemek Fabrikalarında), Toplum Sağlığı Diyetisyeni olarak (Bakanlıklar, Halk Sağlığı Kurumu, Toplum Sağlığı Merkezleri, Uluslararası Kuruluşlar vb yerlerde), Besin Endüstrisinde ürün danışmanı olarak, Özel Beslenme Danışmanlığı Ofislerinde, Sağlık Kulüpleri, fitness merkezleri vb yerlerde danışman olarak, Sporla uğraşan kişi ve gruplara beslenme danışmanı (Spor Diyetisyeni) olarak, Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş vb sporları yapan çocuk ve erişkin sporcuların bireysel beslenme planlarını yaparak ve spor catering işinde yönetici olarak, Gazete, dergi yazarlığı, radyo, TV gibi medya programlarında danışman ve program yapımcısı olarak çalışabilmektedirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

-


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030019848

Qualification Title
Nutrition and Dietetics License
Awarding Bodyİzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
Awarding Body ContactIzmir Kâtip Çelebi University Balatçık Mahallesi Havaliman Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35
Awarding Body Urlhttp://www.ikcu.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasMedicine
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

,

Key Competencies-
Further Info

Tüm sınavlar, ölçme ve değerlendirmeler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda yapılır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Tanımları” nda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

Quality Assurance-
Access Requirements

Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında aldıkları MF-3 puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış erkek ve kız öğrencilere mesleki eğitim öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir. Bazı meslek dersleri İngilizce seçmeli olarak alınabilmektedir.

Conditions for SuccessBeslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin mezun olabilmesi için programda yer alan 240 AKTS kredi karşılığındaki tüm dersleri, en az 2.00 Genel Not Ortalaması ile başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir.
Progression Paths (Relationship Type)

Günümüzde, diyetisyenler başta hastaneler, toplum sağlığı merkezleri gibi sağlık kuruluşları olmak üzere, tüm toplu beslenme yapılan kuruluşlar (okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta öğretim okulları, yükseköğretim kurumları, huzurevleri, bankalar, kamu kuruluşları, silahlı kuvvetler, fabrikalar, yemek fabrikaları, …) yanında gıda sanayi, turizm sektörü, spor merkezleri, beslenme ve diyet danışma merkezleri gibi pek çok alanda görev yapmaktadırlar. Okulumuzdan mezun olan diyetisyenler; Eğitim kurumlarında Eğitimci Diyetisyen olarak, Araştırma kurumlarında Araştırmacı Diyetisyen olarak, Hastanelerde Klinik Diyetisyen olarak (bugün bu alan pek çok alt alana ayrılmış bulunmaktadır. Bunlar; Diyabet Diyetisyenliği, Renal Diyetisyenlik, Onkoloji Diyetisyenliği, Enteral-Parenteral Ünite Diyetisyenliği, Poliklinik Diyetisyenliği vb.), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Yönetici Diyetisyen olarak (Eğitim kurumları, Bankalar, Kamu kurumlarında verilen yiyecek içecek hizmetlerinde, Otellerde, Yaşlı Bakım Evleri ve Huzurevlerinde, Yemek Fabrikalarında), Toplum Sağlığı Diyetisyeni olarak (Bakanlıklar, Halk Sağlığı Kurumu, Toplum Sağlığı Merkezleri, Uluslararası Kuruluşlar vb yerlerde), Besin Endüstrisinde ürün danışmanı olarak, Özel Beslenme Danışmanlığı Ofislerinde, Sağlık Kulüpleri, fitness merkezleri vb yerlerde danışman olarak, Sporla uğraşan kişi ve gruplara beslenme danışmanı (Spor Diyetisyeni) olarak, Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş vb sporları yapan çocuk ve erişkin sporcuların bireysel beslenme planlarını yaparak ve spor catering işinde yönetici olarak, Gazete, dergi yazarlığı, radyo, TV gibi medya programlarında danışman ve program yapımcısı olarak çalışabilmektedirler.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

-

Url Open Address
Qualification Code

TR0030019848


Qualification Title
Nutrition and Dietetics License

Awarding Body
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi

Awarding Body Contact
Izmir Kâtip Çelebi University Balatçık Mahallesi Havaliman Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

,


Key Competencies
-

Further Info

Tüm sınavlar, ölçme ve değerlendirmeler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda yapılır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Tanımları” nda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında aldıkları MF-3 puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış erkek ve kız öğrencilere mesleki eğitim öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir. Bazı meslek dersleri İngilizce seçmeli olarak alınabilmektedir.


Conditions for Success
Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin mezun olabilmesi için programda yer alan 240 AKTS kredi karşılığındaki tüm dersleri, en az 2.00 Genel Not Ortalaması ile başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir.

Progression Paths (Relationship Type)

Günümüzde, diyetisyenler başta hastaneler, toplum sağlığı merkezleri gibi sağlık kuruluşları olmak üzere, tüm toplu beslenme yapılan kuruluşlar (okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta öğretim okulları, yükseköğretim kurumları, huzurevleri, bankalar, kamu kuruluşları, silahlı kuvvetler, fabrikalar, yemek fabrikaları, …) yanında gıda sanayi, turizm sektörü, spor merkezleri, beslenme ve diyet danışma merkezleri gibi pek çok alanda görev yapmaktadırlar. Okulumuzdan mezun olan diyetisyenler; Eğitim kurumlarında Eğitimci Diyetisyen olarak, Araştırma kurumlarında Araştırmacı Diyetisyen olarak, Hastanelerde Klinik Diyetisyen olarak (bugün bu alan pek çok alt alana ayrılmış bulunmaktadır. Bunlar; Diyabet Diyetisyenliği, Renal Diyetisyenlik, Onkoloji Diyetisyenliği, Enteral-Parenteral Ünite Diyetisyenliği, Poliklinik Diyetisyenliği vb.), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Yönetici Diyetisyen olarak (Eğitim kurumları, Bankalar, Kamu kurumlarında verilen yiyecek içecek hizmetlerinde, Otellerde, Yaşlı Bakım Evleri ve Huzurevlerinde, Yemek Fabrikalarında), Toplum Sağlığı Diyetisyeni olarak (Bakanlıklar, Halk Sağlığı Kurumu, Toplum Sağlığı Merkezleri, Uluslararası Kuruluşlar vb yerlerde), Besin Endüstrisinde ürün danışmanı olarak, Özel Beslenme Danışmanlığı Ofislerinde, Sağlık Kulüpleri, fitness merkezleri vb yerlerde danışman olarak, Sporla uğraşan kişi ve gruplara beslenme danışmanı (Spor Diyetisyeni) olarak, Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş vb sporları yapan çocuk ve erişkin sporcuların bireysel beslenme planlarını yaparak ve spor catering işinde yönetici olarak, Gazete, dergi yazarlığı, radyo, TV gibi medya programlarında danışman ve program yapımcısı olarak çalışabilmektedirler.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

-


Url
Open Address