Yeterlilik Kodu | TR0030019848 | |
Yeterlilik Adı | Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Balatçık Mahallesi Havaalanı Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35 | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.ikcu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 6 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 6 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Tıp | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO 08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) | - | |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Tüm sınavlar, ölçme ve değerlendirmeler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda yapılır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Tanımları” nda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında aldıkları MF-3 puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış erkek ve kız öğrencilere mesleki eğitim öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir. Bazı meslek dersleri İngilizce seçmeli olarak alınabilmektedir. | |
Başarma Şartları | Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin mezun olabilmesi için programda yer alan 240 AKTS kredi karşılığındaki tüm dersleri, en az 2.00 Genel Not Ortalaması ile başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Günümüzde, diyetisyenler başta hastaneler, toplum sağlığı merkezleri gibi sağlık kuruluşları olmak üzere, tüm toplu beslenme yapılan kuruluşlar (okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta öğretim okulları, yükseköğretim kurumları, huzurevleri, bankalar, kamu kuruluşları, silahlı kuvvetler, fabrikalar, yemek fabrikaları, …) yanında gıda sanayi, turizm sektörü, spor merkezleri, beslenme ve diyet danışma merkezleri gibi pek çok alanda görev yapmaktadırlar. Okulumuzdan mezun olan diyetisyenler; Eğitim kurumlarında Eğitimci Diyetisyen olarak, Araştırma kurumlarında Araştırmacı Diyetisyen olarak, Hastanelerde Klinik Diyetisyen olarak (bugün bu alan pek çok alt alana ayrılmış bulunmaktadır. Bunlar; Diyabet Diyetisyenliği, Renal Diyetisyenlik, Onkoloji Diyetisyenliği, Enteral-Parenteral Ünite Diyetisyenliği, Poliklinik Diyetisyenliği vb.), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Yönetici Diyetisyen olarak (Eğitim kurumları, Bankalar, Kamu kurumlarında verilen yiyecek içecek hizmetlerinde, Otellerde, Yaşlı Bakım Evleri ve Huzurevlerinde, Yemek Fabrikalarında), Toplum Sağlığı Diyetisyeni olarak (Bakanlıklar, Halk Sağlığı Kurumu, Toplum Sağlığı Merkezleri, Uluslararası Kuruluşlar vb yerlerde), Besin Endüstrisinde ürün danışmanı olarak, Özel Beslenme Danışmanlığı Ofislerinde, Sağlık Kulüpleri, fitness merkezleri vb yerlerde danışman olarak, Sporla uğraşan kişi ve gruplara beslenme danışmanı (Spor Diyetisyeni) olarak, Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş vb sporları yapan çocuk ve erişkin sporcuların bireysel beslenme planlarını yaparak ve spor catering işinde yönetici olarak, Gazete, dergi yazarlığı, radyo, TV gibi medya programlarında danışman ve program yapımcısı olarak çalışabilmektedirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030019848
ISCO 08
ISCO 08
Tüm sınavlar, ölçme ve değerlendirmeler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda yapılır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Tanımları” nda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.
Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında aldıkları MF-3 puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış erkek ve kız öğrencilere mesleki eğitim öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir. Bazı meslek dersleri İngilizce seçmeli olarak alınabilmektedir.
Günümüzde, diyetisyenler başta hastaneler, toplum sağlığı merkezleri gibi sağlık kuruluşları olmak üzere, tüm toplu beslenme yapılan kuruluşlar (okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta öğretim okulları, yükseköğretim kurumları, huzurevleri, bankalar, kamu kuruluşları, silahlı kuvvetler, fabrikalar, yemek fabrikaları, …) yanında gıda sanayi, turizm sektörü, spor merkezleri, beslenme ve diyet danışma merkezleri gibi pek çok alanda görev yapmaktadırlar. Okulumuzdan mezun olan diyetisyenler; Eğitim kurumlarında Eğitimci Diyetisyen olarak, Araştırma kurumlarında Araştırmacı Diyetisyen olarak, Hastanelerde Klinik Diyetisyen olarak (bugün bu alan pek çok alt alana ayrılmış bulunmaktadır. Bunlar; Diyabet Diyetisyenliği, Renal Diyetisyenlik, Onkoloji Diyetisyenliği, Enteral-Parenteral Ünite Diyetisyenliği, Poliklinik Diyetisyenliği vb.), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Yönetici Diyetisyen olarak (Eğitim kurumları, Bankalar, Kamu kurumlarında verilen yiyecek içecek hizmetlerinde, Otellerde, Yaşlı Bakım Evleri ve Huzurevlerinde, Yemek Fabrikalarında), Toplum Sağlığı Diyetisyeni olarak (Bakanlıklar, Halk Sağlığı Kurumu, Toplum Sağlığı Merkezleri, Uluslararası Kuruluşlar vb yerlerde), Besin Endüstrisinde ürün danışmanı olarak, Özel Beslenme Danışmanlığı Ofislerinde, Sağlık Kulüpleri, fitness merkezleri vb yerlerde danışman olarak, Sporla uğraşan kişi ve gruplara beslenme danışmanı (Spor Diyetisyeni) olarak, Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş vb sporları yapan çocuk ve erişkin sporcuların bireysel beslenme planlarını yaparak ve spor catering işinde yönetici olarak, Gazete, dergi yazarlığı, radyo, TV gibi medya programlarında danışman ve program yapımcısı olarak çalışabilmektedirler.
-
Qualification Code | TR0030019848 | |
Qualification Title | Nutrition and Dietetics License | |
Awarding Body | İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi | |
Awarding Body Contact | Izmir Kâtip Çelebi University Balatçık Mahallesi Havaliman Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35 | |
Awarding Body Url | http://www.ikcu.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 6 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 6 | |
Thematic Areas | Medicine | |
National Occupation Classification |
ISCO 08 | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | , | |
Key Competencies | - | |
Further Info | Tüm sınavlar, ölçme ve değerlendirmeler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda yapılır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Tanımları” nda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında aldıkları MF-3 puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış erkek ve kız öğrencilere mesleki eğitim öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir. Bazı meslek dersleri İngilizce seçmeli olarak alınabilmektedir. | |
Conditions for Success | Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin mezun olabilmesi için programda yer alan 240 AKTS kredi karşılığındaki tüm dersleri, en az 2.00 Genel Not Ortalaması ile başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Günümüzde, diyetisyenler başta hastaneler, toplum sağlığı merkezleri gibi sağlık kuruluşları olmak üzere, tüm toplu beslenme yapılan kuruluşlar (okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta öğretim okulları, yükseköğretim kurumları, huzurevleri, bankalar, kamu kuruluşları, silahlı kuvvetler, fabrikalar, yemek fabrikaları, …) yanında gıda sanayi, turizm sektörü, spor merkezleri, beslenme ve diyet danışma merkezleri gibi pek çok alanda görev yapmaktadırlar. Okulumuzdan mezun olan diyetisyenler; Eğitim kurumlarında Eğitimci Diyetisyen olarak, Araştırma kurumlarında Araştırmacı Diyetisyen olarak, Hastanelerde Klinik Diyetisyen olarak (bugün bu alan pek çok alt alana ayrılmış bulunmaktadır. Bunlar; Diyabet Diyetisyenliği, Renal Diyetisyenlik, Onkoloji Diyetisyenliği, Enteral-Parenteral Ünite Diyetisyenliği, Poliklinik Diyetisyenliği vb.), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Yönetici Diyetisyen olarak (Eğitim kurumları, Bankalar, Kamu kurumlarında verilen yiyecek içecek hizmetlerinde, Otellerde, Yaşlı Bakım Evleri ve Huzurevlerinde, Yemek Fabrikalarında), Toplum Sağlığı Diyetisyeni olarak (Bakanlıklar, Halk Sağlığı Kurumu, Toplum Sağlığı Merkezleri, Uluslararası Kuruluşlar vb yerlerde), Besin Endüstrisinde ürün danışmanı olarak, Özel Beslenme Danışmanlığı Ofislerinde, Sağlık Kulüpleri, fitness merkezleri vb yerlerde danışman olarak, Sporla uğraşan kişi ve gruplara beslenme danışmanı (Spor Diyetisyeni) olarak, Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş vb sporları yapan çocuk ve erişkin sporcuların bireysel beslenme planlarını yaparak ve spor catering işinde yönetici olarak, Gazete, dergi yazarlığı, radyo, TV gibi medya programlarında danışman ve program yapımcısı olarak çalışabilmektedirler. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |
TR0030019848
ISCO 08
ISCO 08
,
Tüm sınavlar, ölçme ve değerlendirmeler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda yapılır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Tanımları” nda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.
Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında aldıkları MF-3 puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış erkek ve kız öğrencilere mesleki eğitim öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir. Bazı meslek dersleri İngilizce seçmeli olarak alınabilmektedir.
Günümüzde, diyetisyenler başta hastaneler, toplum sağlığı merkezleri gibi sağlık kuruluşları olmak üzere, tüm toplu beslenme yapılan kuruluşlar (okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta öğretim okulları, yükseköğretim kurumları, huzurevleri, bankalar, kamu kuruluşları, silahlı kuvvetler, fabrikalar, yemek fabrikaları, …) yanında gıda sanayi, turizm sektörü, spor merkezleri, beslenme ve diyet danışma merkezleri gibi pek çok alanda görev yapmaktadırlar. Okulumuzdan mezun olan diyetisyenler; Eğitim kurumlarında Eğitimci Diyetisyen olarak, Araştırma kurumlarında Araştırmacı Diyetisyen olarak, Hastanelerde Klinik Diyetisyen olarak (bugün bu alan pek çok alt alana ayrılmış bulunmaktadır. Bunlar; Diyabet Diyetisyenliği, Renal Diyetisyenlik, Onkoloji Diyetisyenliği, Enteral-Parenteral Ünite Diyetisyenliği, Poliklinik Diyetisyenliği vb.), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Yönetici Diyetisyen olarak (Eğitim kurumları, Bankalar, Kamu kurumlarında verilen yiyecek içecek hizmetlerinde, Otellerde, Yaşlı Bakım Evleri ve Huzurevlerinde, Yemek Fabrikalarında), Toplum Sağlığı Diyetisyeni olarak (Bakanlıklar, Halk Sağlığı Kurumu, Toplum Sağlığı Merkezleri, Uluslararası Kuruluşlar vb yerlerde), Besin Endüstrisinde ürün danışmanı olarak, Özel Beslenme Danışmanlığı Ofislerinde, Sağlık Kulüpleri, fitness merkezleri vb yerlerde danışman olarak, Sporla uğraşan kişi ve gruplara beslenme danışmanı (Spor Diyetisyeni) olarak, Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş vb sporları yapan çocuk ve erişkin sporcuların bireysel beslenme planlarını yaparak ve spor catering işinde yönetici olarak, Gazete, dergi yazarlığı, radyo, TV gibi medya programlarında danışman ve program yapımcısı olarak çalışabilmektedirler.
-