Yeterlilik Kodu

TR0030018149

Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması
Sorumlu KurumKTO Karatay Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAkabe Mah. Alaaddin Kap Cad. No: 130 42020 Karatay / KONYA | TÜRKİYE
Sorumlu Kurum URLhttps://karatay.edu.tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Topluluk sağlığı
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İnsan vücudunun anatomik ve fizyolojik yapısını ve birbirleri ile olan ilişkilerini bilmek.
  • Beslenme profilinin genetik ve genetik olmayan hastalıklar üzerine etkisini bilmek.
  • Mikroorganizmaların özelliklerini, beslenme ile olan ilişkilerini ve besin ögeleri ile olan etkileşimlerini bilmek, bu süreçte alınacak önlemleri yönetebilmek.
  • Besinlerin üretilmesinden insan vücudunda kullanılmasına kadar geçirdiği tüm aşamalarda insan ile besinler arasındaki etkileşimleri bilmek.
  • Bireylerin beslenme tercihlerine ve almaları gereken kalori miktarlarına göre beslenme programı hazırlamak.
  • Gebe, emzikli, yetişkin kadın/erkek, adölesan, yaşlı, çocuk, okul öncesi cocuğu, okul çocuğu,infant vb grupların temel özelliklerini ve bu gruplara verilecek beslenme eğitimi ve planı hazırlamak.
  • Kardiyovasküler, gastrointestinal, endokrin ile ilişkin hastalıklara özel beslenme ilkelerini uygulayabilmek ve bunlara uygun diyet hazırlamak.
  • Biyolojik ve kültürel evrim kavramlarını, tarihsel gelişimlerini bilen, Bedensel büyüme gelişme hakkında bilgi sahibi olan, beslenme ve sağlık sorunları arasındaki ilişkileri tanımlamak.
  • Besin ögelerinin işlevleri, vücutta kullanım alanları, eksiklik ve fazlalıklarında görülmesi muhtemel hastalıklar ve bunlara uygulanan beslenme tedavilerini uygulayabilmek.
  • Besin satın alma, depolama, hazırlama, pişirme ve servis esnasında uyulması gereken kural ve gerekliliklerin bilincinde olmak.
  • Farklı sosyal ve yaş gruplarının ev dışında, ihtiyaçlarına yönelik beslenme programı hazırlayarak toplu beslenme sistemleri uygulamalarını bilmek.
  • Toplumun beslenme durumunun saptanması, beslenme durumuna yönelik eksikliklerin giderilmesi, iyileştirilmesi ve toplumun genel sağlık durumunun sürdürülmek.
  • Bilimsel bilgi ve veri toplanması sürecini, bilimsel bilginin temel formlarını ve özelliklerini bilen, amaca uygun veri kaynaklarına nasıl ulaşabileceğini bilmek.
  • Beslenme ve fiziksel aktivite entegrasyonunun sağlanması ve fiziksel olarak aktif bireylerin fizyolojik özelliklerine göre ve enerji ihtiyaçlarına yönelik beslenme planını hazırlamak.
  • Meslek etiği, beslenme ve diyet pratiği , diğer sağlık sektörleriyle organize çalışmayı öğrenmek ve benimsemek.
  • Besin-ilaç etkileşimleri ve bunların kullanım alanları,besinlerin ve besinsel bileşimlerin biyokimyasal yapılarını öğrenmek.
  • Terminolojik ve genel İngilizce ye hakim olarak,alanında öncü çalışmaları takip etmek.
  • Atatürkçülüğün tanımı ve önemi, Türk Devletinin esas özellikleri, yapılan ilke ve inkılapların özelliklerini ve önemini kavramak.
  • Türkçenin tarihsel gelişimini, özelliklerini, çeşitli kurallarını anlamak ve uygulamak.
  • Ahilik kavramının tanım ve önemi, meslek ahlakı ile ilgili kavramlar hakkında bilgi sahibi olmak.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Öğrencilerin derslerdeki başarı durumları yarıyıl içi sınav ve çalışmalar ile yarıyıl sonu sınav ve/veya ödevler, laboratuvar raporları, kısa süreli sınavlar ve benzeri uygulamaların başarı notuna etkisi ilgili öğretim üyeleri tarafından belirlenir.Öğrencilerin aldıkları her ders için aşağıdaki notlardan biri verilir. Notlar ve katsayıları aşağıdaki gibidir: Puan aralığı Verilen not Katsayısı 90-100 A 4,0 85-89 A- 3,7 80-84 B+ 3,3 75-79 B 3,0 70-74 B- 2,7 65-69 C+ 2,3 60-64 C 2,0 55-59 C- 1,7 50-54 D+ 1,3 40-49 D 1,0 0-39 FF 0,0 0 FX 0 FG FF: Sınava girdi, başarısız.FX: Devamsızlık nedeniyle sınava girme hakkı yok, başarısız.FG: Sınava girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız.I= EksikS= YeterliP= Devam EdenU= YetersizT= Transfer(2) I notu; yarıyıl sonu sınavı tarihinden itibaren üç iş gününde enstitü müdürlüğüne verilecek olan belgelere dayanılarak hastalık veya başka sebeple başarılı olduğu halde ders için gerekli çalışmaları tamamlayamayan öğrencilere verilir. Bir öğrenci I notu aldığı dersten, o dersin yarıyıl sonu sınavı tarihinden itibaren on beş gün içinde eksiklerini tamamlayarak bir not almak zorundadır. Aksi halde I notu FF notuna dönüşür. Ancak öğrencinin mazeretinin uzaması durumunda, enstitü yönetim kurulu süreyi ertesi yarıyıl başına kadar uzatabilir.(3) S notu; harf notlarını gerektirmeyen derslerden başarılı olunması halinde verilir.(4) P notu; tez çalışmalarını başarı ile sürdürülmesi halinde verilir.(5) U notu; harf notlarını gerektirmeyen derslerde ve tez çalışmalarında başarısız olunması halinde verilir.(6) S, P, U ve T notları; not ortalama hesaplarına katılmaz.Öğrencinin mezun olabilmesi için programda geçen tüm dersleri başarıyla alması ve öğrenim süresi boyunca 240 AKTS yi tamamlamış olması gerekmektedir.Ayrıca not ortalamasının 4 lük sistem üzerinden en az 2.00 olması zorunludur.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Bölümümüz, ÖSYM nin yaptığı Ygs sınavında alınan YGS-2 puan türüyle öğrenci almakta olup,eğitim dili Türkçe dir.

Başarma ŞartlarıÖğrencinin mezun olabilmesi için programda geçen tüm dersleri başarıyla alması ve öğrenim süresi boyunca 240 AKTS yi tamamlamış olması gerekmektedir.Ayrıca not ortalamasının 4 lük sistem üzerinden en az 2.00 olması zorunludur.Öğrencinin mezun olabilmesi için programda geçen tüm dersleri başarıyla alması ve öğrenim süresi boyunca 240 AKTS yi tamamlamış olması gerekmektedir.Ayrıca not ortalamasının 4 lük sistem üzerinden en az 2.00 olması zorunludur.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlarımız; başta hastane ve tıp merkezleri olmak üzere, yemek servisi yapan toplu beslenme kurumları (otel, yemekhane, restoran), halk sağlığı hizmeti veren kurumlar (huzurevleri, çocuk bakımevleri, aile sağlığı merkezleri, kreşler, spor okulları vb.), güzellik merkezleri, spor-fitness merkez ve salonları, gıda-besin sanayi, eğitim ve araştırma kurumları (akademisyen), fizyoterapi merkezlerinde rol alabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030018149


Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
KTO Karatay Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Akabe Mah. Alaaddin Kap Cad. No: 130 42020 Karatay / KONYA | TÜRKİYE

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İnsan vücudunun anatomik ve fizyolojik yapısını ve birbirleri ile olan ilişkilerini bilmek.
  • Beslenme profilinin genetik ve genetik olmayan hastalıklar üzerine etkisini bilmek.
  • Mikroorganizmaların özelliklerini, beslenme ile olan ilişkilerini ve besin ögeleri ile olan etkileşimlerini bilmek, bu süreçte alınacak önlemleri yönetebilmek.
  • Besinlerin üretilmesinden insan vücudunda kullanılmasına kadar geçirdiği tüm aşamalarda insan ile besinler arasındaki etkileşimleri bilmek.
  • Bireylerin beslenme tercihlerine ve almaları gereken kalori miktarlarına göre beslenme programı hazırlamak.
  • Gebe, emzikli, yetişkin kadın/erkek, adölesan, yaşlı, çocuk, okul öncesi cocuğu, okul çocuğu,infant vb grupların temel özelliklerini ve bu gruplara verilecek beslenme eğitimi ve planı hazırlamak.
  • Kardiyovasküler, gastrointestinal, endokrin ile ilişkin hastalıklara özel beslenme ilkelerini uygulayabilmek ve bunlara uygun diyet hazırlamak.
  • Biyolojik ve kültürel evrim kavramlarını, tarihsel gelişimlerini bilen, Bedensel büyüme gelişme hakkında bilgi sahibi olan, beslenme ve sağlık sorunları arasındaki ilişkileri tanımlamak.
  • Besin ögelerinin işlevleri, vücutta kullanım alanları, eksiklik ve fazlalıklarında görülmesi muhtemel hastalıklar ve bunlara uygulanan beslenme tedavilerini uygulayabilmek.
  • Besin satın alma, depolama, hazırlama, pişirme ve servis esnasında uyulması gereken kural ve gerekliliklerin bilincinde olmak.
  • Farklı sosyal ve yaş gruplarının ev dışında, ihtiyaçlarına yönelik beslenme programı hazırlayarak toplu beslenme sistemleri uygulamalarını bilmek.
  • Toplumun beslenme durumunun saptanması, beslenme durumuna yönelik eksikliklerin giderilmesi, iyileştirilmesi ve toplumun genel sağlık durumunun sürdürülmek.
  • Bilimsel bilgi ve veri toplanması sürecini, bilimsel bilginin temel formlarını ve özelliklerini bilen, amaca uygun veri kaynaklarına nasıl ulaşabileceğini bilmek.
  • Beslenme ve fiziksel aktivite entegrasyonunun sağlanması ve fiziksel olarak aktif bireylerin fizyolojik özelliklerine göre ve enerji ihtiyaçlarına yönelik beslenme planını hazırlamak.
  • Meslek etiği, beslenme ve diyet pratiği , diğer sağlık sektörleriyle organize çalışmayı öğrenmek ve benimsemek.
  • Besin-ilaç etkileşimleri ve bunların kullanım alanları,besinlerin ve besinsel bileşimlerin biyokimyasal yapılarını öğrenmek.
  • Terminolojik ve genel İngilizce ye hakim olarak,alanında öncü çalışmaları takip etmek.
  • Atatürkçülüğün tanımı ve önemi, Türk Devletinin esas özellikleri, yapılan ilke ve inkılapların özelliklerini ve önemini kavramak.
  • Türkçenin tarihsel gelişimini, özelliklerini, çeşitli kurallarını anlamak ve uygulamak.
  • Ahilik kavramının tanım ve önemi, meslek ahlakı ile ilgili kavramlar hakkında bilgi sahibi olmak.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Öğrencilerin derslerdeki başarı durumları yarıyıl içi sınav ve çalışmalar ile yarıyıl sonu sınav ve/veya ödevler, laboratuvar raporları, kısa süreli sınavlar ve benzeri uygulamaların başarı notuna etkisi ilgili öğretim üyeleri tarafından belirlenir.Öğrencilerin aldıkları her ders için aşağıdaki notlardan biri verilir. Notlar ve katsayıları aşağıdaki gibidir: Puan aralığı Verilen not Katsayısı 90-100 A 4,0 85-89 A- 3,7 80-84 B+ 3,3 75-79 B 3,0 70-74 B- 2,7 65-69 C+ 2,3 60-64 C 2,0 55-59 C- 1,7 50-54 D+ 1,3 40-49 D 1,0 0-39 FF 0,0 0 FX 0 FG FF: Sınava girdi, başarısız.FX: Devamsızlık nedeniyle sınava girme hakkı yok, başarısız.FG: Sınava girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız.I= EksikS= YeterliP= Devam EdenU= YetersizT= Transfer(2) I notu; yarıyıl sonu sınavı tarihinden itibaren üç iş gününde enstitü müdürlüğüne verilecek olan belgelere dayanılarak hastalık veya başka sebeple başarılı olduğu halde ders için gerekli çalışmaları tamamlayamayan öğrencilere verilir. Bir öğrenci I notu aldığı dersten, o dersin yarıyıl sonu sınavı tarihinden itibaren on beş gün içinde eksiklerini tamamlayarak bir not almak zorundadır. Aksi halde I notu FF notuna dönüşür. Ancak öğrencinin mazeretinin uzaması durumunda, enstitü yönetim kurulu süreyi ertesi yarıyıl başına kadar uzatabilir.(3) S notu; harf notlarını gerektirmeyen derslerden başarılı olunması halinde verilir.(4) P notu; tez çalışmalarını başarı ile sürdürülmesi halinde verilir.(5) U notu; harf notlarını gerektirmeyen derslerde ve tez çalışmalarında başarısız olunması halinde verilir.(6) S, P, U ve T notları; not ortalama hesaplarına katılmaz.Öğrencinin mezun olabilmesi için programda geçen tüm dersleri başarıyla alması ve öğrenim süresi boyunca 240 AKTS yi tamamlamış olması gerekmektedir.Ayrıca not ortalamasının 4 lük sistem üzerinden en az 2.00 olması zorunludur.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Bölümümüz, ÖSYM nin yaptığı Ygs sınavında alınan YGS-2 puan türüyle öğrenci almakta olup,eğitim dili Türkçe dir.


Başarma Şartları
Öğrencinin mezun olabilmesi için programda geçen tüm dersleri başarıyla alması ve öğrenim süresi boyunca 240 AKTS yi tamamlamış olması gerekmektedir.Ayrıca not ortalamasının 4 lük sistem üzerinden en az 2.00 olması zorunludur.Öğrencinin mezun olabilmesi için programda geçen tüm dersleri başarıyla alması ve öğrenim süresi boyunca 240 AKTS yi tamamlamış olması gerekmektedir.Ayrıca not ortalamasının 4 lük sistem üzerinden en az 2.00 olması zorunludur.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlarımız; başta hastane ve tıp merkezleri olmak üzere, yemek servisi yapan toplu beslenme kurumları (otel, yemekhane, restoran), halk sağlığı hizmeti veren kurumlar (huzurevleri, çocuk bakımevleri, aile sağlığı merkezleri, kreşler, spor okulları vb.), güzellik merkezleri, spor-fitness merkez ve salonları, gıda-besin sanayi, eğitim ve araştırma kurumları (akademisyen), fizyoterapi merkezlerinde rol alabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030018149

Qualification Title
Beslenme ve Diyetetik Undergraduate
Awarding BodyKTO Karatay University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttps://karatay.edu.tr/
Orientation-
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasCommunity sanitation
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

To know the anatomical and physiological structure of human body and their relations with each other.To know the effect of nutritional profile on genetic and non-genetic diseases.To know the properties of microorganisms, their relationships with nutrition and their interactions with nutrients, and to manage the precautions to be taken in this process.To know the interactions between food and human beings at all stages of their life from the production of food to the use in the human body.To prepare a nutrition program according to the dietary preferences of the individuals and the amount of calories they need to take.To prepare nutrition education and plan for the basic characteristics of pregnant, lactating, adult female / male, adolescent, elderly, child, preschool child, school child, infant etc groups.To be able to apply nutritional principles specific to cardiovascular, gastrointestinal, endocrine and related diseases and prepare appropriate diets.To know the concepts of biological and cultural evolution, historical developments, to define the relationship between nutrition and health problems, who have knowledge about physical growth and development.To be able to apply nutritional therapies applied to the functions of nutrients, their use in the body, possible diseases that may be seen in deficiency and excess.Be aware of the rules and requirements to be obeyed during the purchase, storage, preparation, cooking and serving of food.To know the applications of mass feeding systems by preparing nutrition programs for different needs of social and age groups outside the home.Determination of the nutritional status of the society, elimination of deficiencies related to the nutritional status, improvement and general health status of the society to be maintained.To know the process of scientific knowledge and data collection, the basic forms and properties of scientific information, and how to access appropriate data sources.To prepare an nutrition plan for the integration of nutrition and physical activity and the physiological characteristics of physically active individuals and for their energy needs.Learning and adpoting to vocational ethics, nutrition and diet practice, to work with other health sectors.To learn nutrient-drug interactions and their uses, biochemical structures of nutrients and nutritional compounds.To follow the pioneering studies in the field.Definition and importance of Ataturkism, the main features of the Turkish State, the features and importance of the principles and revolutionsTo understand and apply the historical development, characteristics and various rules of Turkish languageTo have knowledge about the definition and importance of Ahiliks concept, concepts related to professional ethics

Key Competencies-
Further Info

The success status of the students in the lectures is determined by the instructors concerned with the midterm examinations and studies and the effect of the final examinations and / or homeworks, laboratory reports, short exams and similar applications on the achievement grade. Students are given one of the following notes for each course they take. Notes and coefficients are as follows:         Score interval Coefficient given             90-100 A 4.0              85-89 A- ??3.7              80-84 B + 3,3              75-79 B 3.0              70-74 B- 2,7              65-69 C +2,3              60-64 C 2.0              55-59 C-1,7              50-54 D + 1,3              40-49 D 1,0               0-39 FF 0.0                 0 FX                 0 FGFF: The test has failed, failed.FX: There is no right to enter due to absenteeism, failure.FG: The right to enter the exam was not entered, failed.I = MissingS = SufficientP = OngoingU = InsufficientT = Transfer(2) I note; Students who are successful in the course of illness or other reasons are given to the students who can not complete the necessary studies for the course based on the documents to be given to the institute directorate within three working days from the end of the final exam. When a student receives a grade I, he must take a grade in fifteen days from the end of the final exam. Otherwise, I note becomes a note of FF. However, in the case of extension of the students excuse, the institute board may extend the term until the next semester.(3) S grade; letter grades are not successful.(4) P notation; if thesis studies are carried out successfully.(5) U note; letter grades are not required and thesis studies fail to be given.(6) S, P, U and T grades; grade average accounts.In order to graduate, the student must successfully complete all the courses in the program and have completed 240 ECTS throughout the course of study. It is mandatory that the GPA is at least 2.00 over 4 systems.

Quality Assurance-
Access Requirements

In our department, YGS-2 score type taken in the Ygs exam made by the Student Selection and Placement Center (OSYM) is taken by students and the education language is Turkish.

Conditions for SuccessIn order to graduate, the student must successfully complete all the courses in the program and have completed 240 ECTS throughout the course of study. It is mandatory that the GPA is at least 2.00 over 4 systems.In order to graduate, the student must successfully complete all the courses in the program and have completed 240 ECTS throughout the course of study. It is mandatory that the GPA is at least 2.00 over 4 systems.
Progression Paths (Relationship Type)

Our graduates; (nursing homes, child care houses, family health centers, kindergartens, sports schools, etc.), beauty centers, sports centers, health centers and other public institutions that provide catering services, especially hospitals and medical centers, fitness centers and halls, food and food industry, education and research institutions (academicians), physiotherapy centers.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030018149


Qualification Title
Beslenme ve Diyetetik Undergraduate

Awarding Body
KTO Karatay University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

To know the anatomical and physiological structure of human body and their relations with each other.To know the effect of nutritional profile on genetic and non-genetic diseases.To know the properties of microorganisms, their relationships with nutrition and their interactions with nutrients, and to manage the precautions to be taken in this process.To know the interactions between food and human beings at all stages of their life from the production of food to the use in the human body.To prepare a nutrition program according to the dietary preferences of the individuals and the amount of calories they need to take.To prepare nutrition education and plan for the basic characteristics of pregnant, lactating, adult female / male, adolescent, elderly, child, preschool child, school child, infant etc groups.To be able to apply nutritional principles specific to cardiovascular, gastrointestinal, endocrine and related diseases and prepare appropriate diets.To know the concepts of biological and cultural evolution, historical developments, to define the relationship between nutrition and health problems, who have knowledge about physical growth and development.To be able to apply nutritional therapies applied to the functions of nutrients, their use in the body, possible diseases that may be seen in deficiency and excess.Be aware of the rules and requirements to be obeyed during the purchase, storage, preparation, cooking and serving of food.To know the applications of mass feeding systems by preparing nutrition programs for different needs of social and age groups outside the home.Determination of the nutritional status of the society, elimination of deficiencies related to the nutritional status, improvement and general health status of the society to be maintained.To know the process of scientific knowledge and data collection, the basic forms and properties of scientific information, and how to access appropriate data sources.To prepare an nutrition plan for the integration of nutrition and physical activity and the physiological characteristics of physically active individuals and for their energy needs.Learning and adpoting to vocational ethics, nutrition and diet practice, to work with other health sectors.To learn nutrient-drug interactions and their uses, biochemical structures of nutrients and nutritional compounds.To follow the pioneering studies in the field.Definition and importance of Ataturkism, the main features of the Turkish State, the features and importance of the principles and revolutionsTo understand and apply the historical development, characteristics and various rules of Turkish languageTo have knowledge about the definition and importance of Ahiliks concept, concepts related to professional ethics


Key Competencies
-

Further Info

The success status of the students in the lectures is determined by the instructors concerned with the midterm examinations and studies and the effect of the final examinations and / or homeworks, laboratory reports, short exams and similar applications on the achievement grade. Students are given one of the following notes for each course they take. Notes and coefficients are as follows:         Score interval Coefficient given             90-100 A 4.0              85-89 A- ??3.7              80-84 B + 3,3              75-79 B 3.0              70-74 B- 2,7              65-69 C +2,3              60-64 C 2.0              55-59 C-1,7              50-54 D + 1,3              40-49 D 1,0               0-39 FF 0.0                 0 FX                 0 FGFF: The test has failed, failed.FX: There is no right to enter due to absenteeism, failure.FG: The right to enter the exam was not entered, failed.I = MissingS = SufficientP = OngoingU = InsufficientT = Transfer(2) I note; Students who are successful in the course of illness or other reasons are given to the students who can not complete the necessary studies for the course based on the documents to be given to the institute directorate within three working days from the end of the final exam. When a student receives a grade I, he must take a grade in fifteen days from the end of the final exam. Otherwise, I note becomes a note of FF. However, in the case of extension of the students excuse, the institute board may extend the term until the next semester.(3) S grade; letter grades are not successful.(4) P notation; if thesis studies are carried out successfully.(5) U note; letter grades are not required and thesis studies fail to be given.(6) S, P, U and T grades; grade average accounts.In order to graduate, the student must successfully complete all the courses in the program and have completed 240 ECTS throughout the course of study. It is mandatory that the GPA is at least 2.00 over 4 systems.


Quality Assurance
-

Access Requirements

In our department, YGS-2 score type taken in the Ygs exam made by the Student Selection and Placement Center (OSYM) is taken by students and the education language is Turkish.


Conditions for Success
In order to graduate, the student must successfully complete all the courses in the program and have completed 240 ECTS throughout the course of study. It is mandatory that the GPA is at least 2.00 over 4 systems.In order to graduate, the student must successfully complete all the courses in the program and have completed 240 ECTS throughout the course of study. It is mandatory that the GPA is at least 2.00 over 4 systems.

Progression Paths (Relationship Type)

Our graduates; (nursing homes, child care houses, family health centers, kindergartens, sports schools, etc.), beauty centers, sports centers, health centers and other public institutions that provide catering services, especially hospitals and medical centers, fitness centers and halls, food and food industry, education and research institutions (academicians), physiotherapy centers.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address