Yeterlilik Kodu

TR0030008730

Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması
Sorumlu KurumBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi 10200 Bandırma / Balıkesir
Sorumlu Kurum URLhttps://www.bandirma.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Tıp
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)

Bilim ve teknolojiyi temel alarak; eğitim-öğretimi uluslararası standart niteliklerine uygun olarak uygulayarak, toplumun yaşam boyu yeterli ve dengeli beslenmesi ile sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin artması amacıyla çalışacak, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, evrensel değer ve kültürlere saygılı üstün yetenekli “diyetisyen” yetiştirmektir.
 

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
  • Beslenme ve Diyetetik alanındaki kanıta dayalı mesleki bilgilerini teorik ve pratik olarak kullanabilir.
  • Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
  • Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.
  • Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.
  • Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim-teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştirir.
  • Beslenme ve Diyetetik alanında edindiği bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir.
  • Beslenme ile ilintili genel sağlık sorunlarını belirleyebilir ve değerlendirebilir.
  • Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
  • Danışanların sorununa yönelik beslenme hedefini belirler, bireysel tedavi protokolü ve gerekli müdahale programı oluşturur.
  • Toplumun beslenme durumunun saptanmasına yönelik yöntemleri kullanır.
  • Toplumun sağlığının korunması ve geliştirilmesi için besin ve beslenme plan ve politikaları geliştirebilir.
  • Üretim- tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirir.
  • Toplu besleme yapılan kurumlarda besin üretiminin tüm aşamalarında besin güvenliği ve güvencesine yönelik standartları ve yasal düzenlemeleri uygular.
  • Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir.
  • Hasta hakları, sağlıkta kaliteli hizmet sunma, uluslararası gelişmeleri takip etme gibi süreçlere hakim olur.
  • Toplumun ihtiyaçlarına göre kendini geliştirerek toplumun sağlık düzeyini iyileştirir.
  • Mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda kişisel sorumluluk üstlenebilir.
  • Disiplinler arası çalışma ve araştırma yapabilme becerisi kazanır.
  • Diyetisyenlik mesleğini etkileyen plan, politika, yasa yönetmelik ve mevzuatları takip eder.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıDersler her yıl güz ve bahar dönemlerinde verilir. Programdan mezun olabilmek için 240 AKTS kredisinin tamamlanması zorunludur. Ayrıca öğrencinin en az 2,00 genel akademik ortalamayı sağlaması gerekmektedir.  
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Tedavi kurumları (özel ve kamuya bağlı hastaneler, poliklinikler, sağlık merkezleri, diyaliz üniteleri, vb.), toplu beslenme sistemleri (yemek fabrikaları, otel yiyecek ve içecek bölümleri, toplu beslenme yapılan tüm özel ve kamu kuruluşları, vb.), halk sağlığı hizmeti verilen kurumlar (Ana-çocuk sağlığı merkezleri, sağlık ocakları, çocuk ve yaşlı bakımevleri, spor okulları, vb.) da istihdam edebilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030008730


Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi 10200 Bandırma / Balıkesir

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)

Bilim ve teknolojiyi temel alarak; eğitim-öğretimi uluslararası standart niteliklerine uygun olarak uygulayarak, toplumun yaşam boyu yeterli ve dengeli beslenmesi ile sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin artması amacıyla çalışacak, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, evrensel değer ve kültürlere saygılı üstün yetenekli “diyetisyen” yetiştirmektir.
 


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
  • Beslenme ve Diyetetik alanındaki kanıta dayalı mesleki bilgilerini teorik ve pratik olarak kullanabilir.
  • Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
  • Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.
  • Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.
  • Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim-teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştirir.
  • Beslenme ve Diyetetik alanında edindiği bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir.
  • Beslenme ile ilintili genel sağlık sorunlarını belirleyebilir ve değerlendirebilir.
  • Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
  • Danışanların sorununa yönelik beslenme hedefini belirler, bireysel tedavi protokolü ve gerekli müdahale programı oluşturur.
  • Toplumun beslenme durumunun saptanmasına yönelik yöntemleri kullanır.
  • Toplumun sağlığının korunması ve geliştirilmesi için besin ve beslenme plan ve politikaları geliştirebilir.
  • Üretim- tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirir.
  • Toplu besleme yapılan kurumlarda besin üretiminin tüm aşamalarında besin güvenliği ve güvencesine yönelik standartları ve yasal düzenlemeleri uygular.
  • Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir.
  • Hasta hakları, sağlıkta kaliteli hizmet sunma, uluslararası gelişmeleri takip etme gibi süreçlere hakim olur.
  • Toplumun ihtiyaçlarına göre kendini geliştirerek toplumun sağlık düzeyini iyileştirir.
  • Mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda kişisel sorumluluk üstlenebilir.
  • Disiplinler arası çalışma ve araştırma yapabilme becerisi kazanır.
  • Diyetisyenlik mesleğini etkileyen plan, politika, yasa yönetmelik ve mevzuatları takip eder.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Dersler her yıl güz ve bahar dönemlerinde verilir. Programdan mezun olabilmek için 240 AKTS kredisinin tamamlanması zorunludur. Ayrıca öğrencinin en az 2,00 genel akademik ortalamayı sağlaması gerekmektedir.  

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Tedavi kurumları (özel ve kamuya bağlı hastaneler, poliklinikler, sağlık merkezleri, diyaliz üniteleri, vb.), toplu beslenme sistemleri (yemek fabrikaları, otel yiyecek ve içecek bölümleri, toplu beslenme yapılan tüm özel ve kamu kuruluşları, vb.), halk sağlığı hizmeti verilen kurumlar (Ana-çocuk sağlığı merkezleri, sağlık ocakları, çocuk ve yaşlı bakımevleri, spor okulları, vb.) da istihdam edebilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030008730

Qualification Title
Nutrition and Dietetics License
Awarding BodyBandırma Onyedi Eylül University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttps://www.bandirma.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasMedicine
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030008730


Qualification Title
Nutrition and Dietetics License

Awarding Body
Bandırma Onyedi Eylül University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address