Yeterlilik Kodu | TR0030004885 | |
Yeterlilik Adı | Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Kırklareli Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Kayalı Kampüsü Merkez / KIRKLARELİ | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.klu.edu.tr/ | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 6 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 6 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Topluluk sağlığı | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri |
| |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | ÖSS barajından gerekli barajı aşmak / Yabancı Öğrenciler için ilgili eğitim-öğretim yılında ilan edilecek kriterleri taşımak | |
Başarma Şartları | Her ders için belirlenen başarı kriterlerine sahip olmak.4 yıl ve 8 dönem boyunca alınan tüm derslerden başarılı olmak ve 2.00 genel not ortalaması şartını sağlamak | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezunlar okul, hastane, TSK vb. toplu beslenme hizmeti veren resmi kurumlarda, ilgili bakanlıklarda, yurtiçi ve yurtdışında bulunan çeşitli kuruluşlarda, özel sektörde ya da akademisyen olarak üniversite ve enstitülerde Yönetici Diyetisyen ve farklı ünvanlarla görev yapabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030004885
- Diyetisyen olarak mesleğinin gerektirdiği, temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri edinebilme ve bunları yaşamı boyunca kullanabilme.
- Mesleki yaşamı boyunca insan ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini temel alabilme.
- Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için kullanabilme.
- Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip edebilme.
- Günümüzdeki teknolojik gelişmeleri takip etmede ve kendini bu alanda geliştirmede gerekli bilgi ve iletişim teknolojileri bilgi ve becerilerine sahip olabilme.
- Kazandığı bilgi ve becerileri gerçek hayatta karşılaştığı durumlara uygulayabilme ve yaşam boyu öğrenme davranışını kazanabilme.
- Mesleki etik bilincine sahip olabilme.
- İçinde yaşadığı toplumun temel değerlerini ve kültürünü anlayabilme, bunlara uyum sağlayabilme ve kendisini olumlu yönde değiştirebilme becerisi kazanabilme.
- Bilimsel yöntem ve teknikleri bir süreç olarak uygulayabilme.
- Deney/proje tasarlama, uygulama ve sonuçlarını analiz ederek yorumlama becerisi kazanabilme.
- Mesleki uygulama alanlarındaki çalışma süreçlerini planlayabilme, ekip üyesi olabilme, ortak çalışmalara katılabilme ve bu çalışmaları yönetebilme.
- İnsan sağlığının temelini oluşturan biyolojik sistemlerin anatomisi, fizyolojisi, işleyişi ve sürdürülmesine yönelik kavramlara sahip olabilme.
- Ara ve final sınavlarına ek olarak ilgili öğretim elemanının belirleyeceği ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılır
- Her ders için belirlenen başarı kriterlerine sahip olmak.
ÖSS barajından gerekli barajı aşmak / Yabancı Öğrenciler için ilgili eğitim-öğretim yılında ilan edilecek kriterleri taşımak
Mezunlar okul, hastane, TSK vb. toplu beslenme hizmeti veren resmi kurumlarda, ilgili bakanlıklarda, yurtiçi ve yurtdışında bulunan çeşitli kuruluşlarda, özel sektörde ya da akademisyen olarak üniversite ve enstitülerde Yönetici Diyetisyen ve farklı ünvanlarla görev yapabilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030004885 | |
Qualification Title | Bachelor’s Diploma in Nutrition and Dietetics | |
Awarding Body | Kırklareli University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.klu.edu.tr/ | |
Orientation | - | |
EQF Level | 6 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 6 | |
Thematic Areas | Community sanitation | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | Possesion to success criterias which defined for each lesson. Being successful in all courses taken over 4 years and 8 semesters and to provide 2.00 grade point average requirement | |
Description | Ability to acquire the necessary basic and social science related information as a dietician and use them in her lifetime. Ability to take the principles of protection and improvement of human and public health as his basis during the professional life. Ability to use the obtained information to improve the health level and quality of life of the public. Ability to follow the improvements in the fields of nutrition and dietetic. Ability to obtain the necessary information and skills in informatics and communication technologies to follow the contemporary technologic developments and to improve himself/herself in this field. Ability to apply the obtained information and skills in real life and to have lifelong learning behaviour. Ability to have professional ethics awareness. Ability to understand the basic values and culture of the society she is living in and to gain the skill to transform him/herself in a positive way. Ability to apply the scientific methods and techniques as a process. Ability to obtain skills for designing and applying experiments or projects and to analyse and interpret their results. Ability to plan the working procedures in the professional application area, to be member of a team, participate in common works and studies and to lead them. Ability to have the notions regarding anatomy, physiology, operation and sustainability of the biological systems which constitute the basics of the human health. | |
Key Competencies | - | |
Further Info | In addition to mid-term and final exams, further measuring and evaluating methods are used according to the preference of the related academic staff. Possesion to success criterias which defined for each lesson. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | To gain a certain point in between the prerequisited national university entrance exam (ÖSS) limits / For the international students to have qualifications announced by the Rectorate in related academic year | |
Conditions for Success | Possesion to success criterias which defined for each lesson. Being successful in all courses taken over 4 years and 8 semesters and to provide 2.00 grade point average requirement | |
Progression Paths (Relationship Type) | The graduates are able to work at the various government bodies that give community nutrition services like schools, hospitals, military etc., at the related departments of ministries, at the domestic or abroad companies/institues, at the private sector with a title of Manager Dietitian etc. or as an academician at the universities/institutes. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030004885
Qualification is continuous