Yeterlilik Kodu

TR0030004885

Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması
Sorumlu KurumKırklareli Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKayalı Kampüsü Merkez / KIRKLARELİ
Sorumlu Kurum URLhttp://www.klu.edu.tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Topluluk sağlığı
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Diyetisyen olarak mesleğinin gerektirdiği, temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri edinebilme ve bunları yaşamı boyunca kullanabilme.
  • Mesleki yaşamı boyunca insan ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini temel alabilme.
  • Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için kullanabilme.
  • Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip edebilme.
  • Günümüzdeki teknolojik gelişmeleri takip etmede ve kendini bu alanda geliştirmede gerekli bilgi ve iletişim teknolojileri bilgi ve becerilerine sahip olabilme.
  • Kazandığı bilgi ve becerileri gerçek hayatta karşılaştığı durumlara uygulayabilme ve yaşam boyu öğrenme davranışını kazanabilme.
  • Mesleki etik bilincine sahip olabilme.
  • İçinde yaşadığı toplumun temel değerlerini ve kültürünü anlayabilme, bunlara uyum sağlayabilme ve kendisini olumlu yönde değiştirebilme becerisi kazanabilme.
  • Bilimsel yöntem ve teknikleri bir süreç olarak uygulayabilme.
  • Deney/proje tasarlama, uygulama ve sonuçlarını analiz ederek yorumlama becerisi kazanabilme.
  • Mesleki uygulama alanlarındaki çalışma süreçlerini planlayabilme, ekip üyesi olabilme, ortak çalışmalara katılabilme ve bu çalışmaları yönetebilme.
  • İnsan sağlığının temelini oluşturan biyolojik sistemlerin anatomisi, fizyolojisi, işleyişi ve sürdürülmesine yönelik kavramlara sahip olabilme.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Ara ve final sınavlarına ek olarak ilgili öğretim elemanının belirleyeceği ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılır
  • Her ders için belirlenen başarı kriterlerine sahip olmak.
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

ÖSS barajından gerekli barajı aşmak / Yabancı Öğrenciler için ilgili eğitim-öğretim yılında ilan edilecek kriterleri taşımak

Başarma ŞartlarıHer ders için belirlenen başarı kriterlerine sahip olmak.4 yıl ve 8 dönem boyunca alınan tüm derslerden başarılı olmak ve 2.00 genel not ortalaması şartını sağlamak
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlar okul, hastane, TSK vb. toplu beslenme hizmeti veren resmi kurumlarda, ilgili bakanlıklarda, yurtiçi ve yurtdışında bulunan çeşitli kuruluşlarda, özel sektörde ya da akademisyen olarak üniversite ve enstitülerde Yönetici Diyetisyen ve farklı ünvanlarla görev yapabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030004885


Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Kırklareli Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Kayalı Kampüsü Merkez / KIRKLARELİ

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Diyetisyen olarak mesleğinin gerektirdiği, temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri edinebilme ve bunları yaşamı boyunca kullanabilme.
  • Mesleki yaşamı boyunca insan ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini temel alabilme.
  • Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için kullanabilme.
  • Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip edebilme.
  • Günümüzdeki teknolojik gelişmeleri takip etmede ve kendini bu alanda geliştirmede gerekli bilgi ve iletişim teknolojileri bilgi ve becerilerine sahip olabilme.
  • Kazandığı bilgi ve becerileri gerçek hayatta karşılaştığı durumlara uygulayabilme ve yaşam boyu öğrenme davranışını kazanabilme.
  • Mesleki etik bilincine sahip olabilme.
  • İçinde yaşadığı toplumun temel değerlerini ve kültürünü anlayabilme, bunlara uyum sağlayabilme ve kendisini olumlu yönde değiştirebilme becerisi kazanabilme.
  • Bilimsel yöntem ve teknikleri bir süreç olarak uygulayabilme.
  • Deney/proje tasarlama, uygulama ve sonuçlarını analiz ederek yorumlama becerisi kazanabilme.
  • Mesleki uygulama alanlarındaki çalışma süreçlerini planlayabilme, ekip üyesi olabilme, ortak çalışmalara katılabilme ve bu çalışmaları yönetebilme.
  • İnsan sağlığının temelini oluşturan biyolojik sistemlerin anatomisi, fizyolojisi, işleyişi ve sürdürülmesine yönelik kavramlara sahip olabilme.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Ara ve final sınavlarına ek olarak ilgili öğretim elemanının belirleyeceği ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılır
  • Her ders için belirlenen başarı kriterlerine sahip olmak.

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

ÖSS barajından gerekli barajı aşmak / Yabancı Öğrenciler için ilgili eğitim-öğretim yılında ilan edilecek kriterleri taşımak


Başarma Şartları
Her ders için belirlenen başarı kriterlerine sahip olmak.4 yıl ve 8 dönem boyunca alınan tüm derslerden başarılı olmak ve 2.00 genel not ortalaması şartını sağlamak

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlar okul, hastane, TSK vb. toplu beslenme hizmeti veren resmi kurumlarda, ilgili bakanlıklarda, yurtiçi ve yurtdışında bulunan çeşitli kuruluşlarda, özel sektörde ya da akademisyen olarak üniversite ve enstitülerde Yönetici Diyetisyen ve farklı ünvanlarla görev yapabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030004885

Qualification Title
Bachelor’s Diploma in Nutrition and Dietetics
Awarding BodyKırklareli University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.klu.edu.tr/
Orientation-
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasCommunity sanitation
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning EnvironmentsPossesion to success criterias which defined for each lesson. Being successful in all courses taken over 4 years and 8 semesters and to provide 2.00 grade point average requirement
Description Ability to acquire the necessary basic and social science related information as a dietician and use them in her lifetime. Ability to take the principles of protection and improvement of human and public health as his basis during the professional life. Ability to use the obtained information to improve the health level and quality of life of the public. Ability to follow the improvements in the fields of nutrition and dietetic. Ability to obtain the necessary information and skills in informatics and communication technologies to follow the contemporary technologic developments and to improve himself/herself in this field. Ability to apply the obtained information and skills in real life and to have lifelong learning behaviour. Ability to have professional ethics awareness. Ability to understand the basic values and culture of the society she is living in and to gain the skill to transform him/herself in a positive way. Ability to apply the scientific methods and techniques as a process. Ability to obtain skills for designing and applying experiments or projects and to analyse and interpret their results. Ability to plan the working procedures in the professional application area, to be member of a team, participate in common works and studies and to lead them. Ability to have the notions regarding anatomy, physiology, operation and sustainability of the biological systems which constitute the basics of the human health.
Key Competencies-
Further Info In addition to mid-term and final exams, further measuring and evaluating methods are used according to the preference of the related academic staff. Possesion to success criterias which defined for each lesson.
Quality Assurance-
Access RequirementsTo gain a certain point in between the prerequisited national university entrance exam (ÖSS) limits / For the international students to have qualifications announced by the Rectorate in related academic year
Conditions for SuccessPossesion to success criterias which defined for each lesson. Being successful in all courses taken over 4 years and 8 semesters and to provide 2.00 grade point average requirement
Progression Paths (Relationship Type)The graduates are able to work at the various government bodies that give community nutrition services like schools, hospitals, military etc., at the related departments of ministries, at the domestic or abroad companies/institues, at the private sector with a title of Manager Dietitian etc. or as an academician at the universities/institutes.
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030004885


Qualification Title
Bachelor’s Diploma in Nutrition and Dietetics

Awarding Body
Kırklareli University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
Possesion to success criterias which defined for each lesson. Being successful in all courses taken over 4 years and 8 semesters and to provide 2.00 grade point average requirement

Description
Ability to acquire the necessary basic and social science related information as a dietician and use them in her lifetime. Ability to take the principles of protection and improvement of human and public health as his basis during the professional life. Ability to use the obtained information to improve the health level and quality of life of the public. Ability to follow the improvements in the fields of nutrition and dietetic. Ability to obtain the necessary information and skills in informatics and communication technologies to follow the contemporary technologic developments and to improve himself/herself in this field. Ability to apply the obtained information and skills in real life and to have lifelong learning behaviour. Ability to have professional ethics awareness. Ability to understand the basic values and culture of the society she is living in and to gain the skill to transform him/herself in a positive way. Ability to apply the scientific methods and techniques as a process. Ability to obtain skills for designing and applying experiments or projects and to analyse and interpret their results. Ability to plan the working procedures in the professional application area, to be member of a team, participate in common works and studies and to lead them. Ability to have the notions regarding anatomy, physiology, operation and sustainability of the biological systems which constitute the basics of the human health.

Key Competencies
-

Further Info
In addition to mid-term and final exams, further measuring and evaluating methods are used according to the preference of the related academic staff. Possesion to success criterias which defined for each lesson.

Quality Assurance
-

Access Requirements
To gain a certain point in between the prerequisited national university entrance exam (ÖSS) limits / For the international students to have qualifications announced by the Rectorate in related academic year

Conditions for Success
Possesion to success criterias which defined for each lesson. Being successful in all courses taken over 4 years and 8 semesters and to provide 2.00 grade point average requirement

Progression Paths (Relationship Type)
The graduates are able to work at the various government bodies that give community nutrition services like schools, hospitals, military etc., at the related departments of ministries, at the domestic or abroad companies/institues, at the private sector with a title of Manager Dietitian etc. or as an academician at the universities/institutes.

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address