Yeterlilik Kodu | TR0030016048 | |
Yeterlilik Adı | Beslenme ve Diyetetik Doktora Diploması | |
Sorumlu Kurum | Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.acibadem.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 8 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 8 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Tıp | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, F1 ,F2 ya da Z notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,70 veya 100 üzerinden 69,66 olması gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezunlar, hastane, çeşitli kamu kuruluşları, yiyecek içecek işletmeleri, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, kreşler ve gıda sanayinde çalışabilmekte ve/veya üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinde akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030016048
- Kanıta dayalı güncel bilgiler, yayınlar ve alanının gerektirdiği teknolojik araç gereçler konusunda bilgilidir.
- Bireysel veya disiplinler arası yaptığı bilimsel çalışmaların verilerini yorumlama, analiz etme ve raporlama bilgisine sahiptir.
- Beslenme ve Diyetetik alanında kazandığı bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir.
- Kendi alanı ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür, hedeflerini belirler ve uygular.
- Araştırmalarının analizi ve değerlendirilmesi için gerekli olan istatistiksel yöntemleri bilir ve kullanır.
- Kendi çalışma alanındaki yeni gelişmeleri, düşüncelerini ve projelerini etkili bir şekilde aktarabilir.
- Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir ve bilimsel kaynakları, güncel bilgileri takip eder.
- Mesleki İngilizceyi iyi bilir ve alanındaki kaynakları takip eder.
- Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve bu süreçlere katılır.
Mezunlar, hastane, çeşitli kamu kuruluşları, yiyecek içecek işletmeleri, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, kreşler ve gıda sanayinde çalışabilmekte ve/veya üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinde akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030016048 | |
Qualification Title | Beslenme ve Diyetetik Doktora Doctorate | |
Awarding Body | Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar University | |
Awarding Body Contact | Acıbadem Mehmet Ali Aydinlar University | |
Awarding Body Url | http://www.acibadem.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 8 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 8 | |
Thematic Areas | Medicine | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | Ders Puan Katsayı Notu Aralığı AA 90-100 4,00 BA 85-89 3,50 BB 80-84 3,00 CB 75-79 2,50 CC 70-74 2,00 FD 70 ve altı 0,50 FF 0,00 FG 0,00 NA No right to 0,00 take the general exam because of absenteeism. The student must have achieved all the courses in the program, not F1, F2 or Z grade. In this program, the student must provide minimum 240 ECTS credits and the GPA must be at least 2,70 or over 4,00 out of 4,00 and 69,66. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | Students who have Equivalency Certificate and Masters Degree in Nutrition and Dietetics) from the program of Nutrition and Dietetics will be admitted to the students who have received the Bachelors and Masters Degree from the other countries. Acibadem Mehmet Ali Aydınlar University will be held in accordance with the Regulations for Graduate Education and Examinations.For Graduate Graduates;a) To have a masters degree approved by the Institute Board upon the recommendation of the related department.b) get at least 55 points from the ALES Digital Department or equivalent scores from international exams such as GRE and GMAT, which are accepted by the Council of Higher Education. (At least 450 points from the GMAT Exam, GRE at least 610 points in the past, at least 149 points again on GRE).(c) At least 55 points from the KPDS / ÜDS / YDS or at least 66 points from the TOEFL: Internet-based test (IBT) or at least 50 from the PTE Academic.For Undergraduate Graduates;a) Graduation average of the undergraduate program to be at least 3.0 / 4.0.b) get at least 80 points from ALES Numerical Department or equivalent scores from international exams such as GRE and GMAT accepted by the Council of Higher Education (at least 585 points from the GMAT Exam, at least 720 points from GRE, at least 156 points from GRE).c) At least 70 points from the KPDS / ÜDS / YDS or at least 84 points from the TOEFL: Internet-based test (IBT) or at least 71 from the PTE Academic. | |
Conditions for Success | The student must have achieved all the courses in the program, not F1, F2 or Z grade. In this program, the student must provide minimum 240 ECTS credits and the GPA must be at least 2,70 or over 4,00 out of 4,00 and 69,66. The student must have achieved all the courses in the program, not have F1, F2 or Z grade. In this program, the student must provide minimum 240 ECTS credits and the GPA must be at least 2,70 out of 4 or 69,66 out of 100. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduates can work in hospitals, various public institutions, food and beverage companies, nursing homes, elderly care homes, nurseries and food industry and/or can be employed as academicians in nutrition and dietetics departments of universities. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030016048
Ders Puan Katsayı Notu Aralığı AA 90-100 4,00 BA 85-89 3,50 BB 80-84 3,00 CB 75-79 2,50 CC 70-74 2,00 FD 70 ve altı 0,50 FF 0,00 FG 0,00 NA No right to 0,00 take the general exam because of absenteeism. The student must have achieved all the courses in the program, not F1, F2 or Z grade. In this program, the student must provide minimum 240 ECTS credits and the GPA must be at least 2,70 or over 4,00 out of 4,00 and 69,66.
Students who have Equivalency Certificate and Masters Degree in Nutrition and Dietetics) from the program of Nutrition and Dietetics will be admitted to the students who have received the Bachelors and Masters Degree from the other countries. Acibadem Mehmet Ali Aydınlar University will be held in accordance with the Regulations for Graduate Education and Examinations.For Graduate Graduates;a) To have a masters degree approved by the Institute Board upon the recommendation of the related department.b) get at least 55 points from the ALES Digital Department or equivalent scores from international exams such as GRE and GMAT, which are accepted by the Council of Higher Education. (At least 450 points from the GMAT Exam, GRE at least 610 points in the past, at least 149 points again on GRE).(c) At least 55 points from the KPDS / ÜDS / YDS or at least 66 points from the TOEFL: Internet-based test (IBT) or at least 50 from the PTE Academic.For Undergraduate Graduates;a) Graduation average of the undergraduate program to be at least 3.0 / 4.0.b) get at least 80 points from ALES Numerical Department or equivalent scores from international exams such as GRE and GMAT accepted by the Council of Higher Education (at least 585 points from the GMAT Exam, at least 720 points from GRE, at least 156 points from GRE).c) At least 70 points from the KPDS / ÜDS / YDS or at least 84 points from the TOEFL: Internet-based test (IBT) or at least 71 from the PTE Academic.
Graduates can work in hospitals, various public institutions, food and beverage companies, nursing homes, elderly care homes, nurseries and food industry and/or can be employed as academicians in nutrition and dietetics departments of universities.
Qualification is continuous