Yeterlilik Kodu | TR0030014801 | |
Yeterlilik Adı | Beslenme Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | OndokuzMayıs Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Körfez, 19 Mayıs Ünv., 55270 Atakum/Samsun | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.omu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Tıp | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Yönetmeliği ve ilgili enstitülerin esaslarınca belirlenir. Sınavlarda başarılı sayılmak için 100'lük sistemde en 65 alınması gereklidir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Beslenme ve Diyetetik ile ilgili alanlarda Lisans diplomasına sahip olmak. ALES min. 70 ve yabancı dil min. 55 puana sahip olmak. | |
Başarma Şartları | Öğrencilerin mezun olabilmeleri için en az 24 yerel kredi (60 AKTS kredisi) dersi tamamlaması (65/100) ve master tezini başarıyla savunması gerekir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Programdan mezun olanlar hataneler ve klinikler, bakım evleri, araştırma laboratuvarları, yiyecek üretim firmaları gibi beslenme ile ilgili alanlarda ve üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilirler | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Belge sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030014801
- Bilgi ve deneyimleri lisans düzeyi üzerine kurulu olan ve/veya bu düzeyin üzerine çıkan, araştırmalarla desteklenmiş fikirler üretebilme, yorumlama ve uygulamak.
- Çıkarımları ve bilgiyi toplumun her kesimindeki kişilere şüphe yaratmadan net bir şekilde aktarabilme ve bunları mantıksal olarak destekleyebilme, Bilgiyi entegre edebilme ve karmaşık durumlarla başa çıkabilme ve eksik veya sınırlı bilgilerle kararları belirleme yeteneğine sahip olma, onların bilgiyi ve kararları uygulamaları ile bağlantılı olan sosyal ve etik sorumlulukları yansıtabilme, Bilgi, beceri ve problem çözme yeteneklerini tüm çevrelere uygulayabilmek.
- Öğrenim becerilerine sahip olma ve bu becerileri özerk olabilmek için çalışma yapmak üzere kullanmak.
- Kendisi için diyetetik alanında bilgi ve deneyimi sürekli olarak yenileyip, geliştiren metotları içeren mesleki gelişim planı hazırlayabilmek.
- Uygun eğitim materyali ve kitleri geliştirmek için beslenme ve diyetetik alanında bir kaynak rolü alabilmeli, ve iletişim becerisi kazanabilmek için farklı bireyler ile çalışabilir.
- Ülkeye özel meslekle ilgili kurulların ve bunların rollerinin neler olduğundan haberdar olur.
- Bir grubun üyesi olarak ya da bireysel şekilde performansın değerlendirilmesinde kullanılan metotları bilir.
- Diğer diyetisyenler ve uzmanlarla araştırma ve değerlendirme sonuçlarını paylaşabilir.
- Güvenilir ve profesyonel diyetetik rolün korunabilmesi için süregelen profesyonel gelişimin gerekliliğini anlayabilmeli ve gösterebilmelidir.
- Mali olarak iş planlama, sözleşme yapabilme, kalite, standartlar, yıllık hesap denetimi ve yönetim konularında etkin olabilir.
- Kendi ülkesinde ve Avrupa’da diyetetik alanında mesleki etik ve uygulamalarının neler olduğunun ve sorumluluğunun farkında olur.
- Uygun öneriler geliştirerek rehberlik edebileceğini bilmeli, kendi bilgi ve tecrübesinin sınırlarını fark edebilir.
- Teknik raporlar üretme ve tıbbi notlar yazma gibi yazılı materyaller ile gerekli kişilere doğru bilgiyi raporlayabilir.
- Kendi ülkesinde ve Avrupa’da diyetetik alanında mesleki etik ve uygulamalarınınneler olduğunun ve sorumluluğunun farkında olur.
- Halk sağlığı açısından etkili oldukları için kanunları iyi bilir.
- Bir ekibin parçası olarak çalışabilmeli ve liderliği üstlenebilmeli, grubun üyesi olarak ya da bireysel şekilde performansın değerlendirilmesinde kullanılan metotları bilmek.
- Verdiği diyetetik hizmetinde, kanıta dayalı bilgi desteği ile kendine güvenini sergileyebilmek.
- Sağlık hizmeti sunan yerlerde diyetisyenin rolünün gerekliğini gösterebilir.
- Ülkeye özel meslekle ilgili kurulların ve bunların rollerinin neler olduğundan haberdar olmak.
- Diyetetik servisinin kalitesi için, organizasyon içerisinde diyetetiğin rol ile üstlerinin fonksiyonunu ve meslektaşlarının görevlerini bilmek.
- Profesyonel mesleki rolü için gerekli standartları ve gereksinimleri koruyabilmek.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Yönetmeliği ve ilgili enstitülerin esaslarınca belirlenir. Sınavlarda başarılı sayılmak için 100'lük sistemde en 65 alınması gereklidir.
Beslenme ve Diyetetik ile ilgili alanlarda Lisans diplomasına sahip olmak. ALES min. 70 ve yabancı dil min. 55 puana sahip olmak.
Programdan mezun olanlar hataneler ve klinikler, bakım evleri, araştırma laboratuvarları, yiyecek üretim firmaları gibi beslenme ile ilgili alanlarda ve üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilirler
Belge sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030014801 | |
Qualification Title | Beslenme Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Awarding Body | Ondokuz Mayıs University | |
Awarding Body Contact | Ondokuz Mayıs University Kurupelit Campus, 55139 Atakum/Samsun | |
Awarding Body Url | https://www.omu.edu.tr | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Medicine | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info | Evaluation and assessment methods for each course are determined according to Ondokuz Mayis University Graduate Eduaction Regulations. To succesfully complete a course a minimum of 65 is required on a 100 system. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | Graduates of Nutritional Sciences and Dietetics related schools can apply the program. | |
Conditions for Success | Students must complete a minimum of 24 local credits (60 ECTS credits) courses with a grade of 65 on a 100 scale and successfully defend a master thesis. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduates of the programme can work in all nutrition related areas such as hospitals or clinics, catering companies, nursing homes, research development laboratories, food production companies and schools as nutritional lecturer or educators. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | The document is valid continuously. | |
Url | Open Address |
TR0030014801
- Have learning skills and use these skills at the work
- Knowledge and experience in the field of dietetics for itself continually renew and enhance that contains methods to prepare to professional development plan,
- Apply basic concepts of physical and behavior sciences to nutrition care.
- Able to work as part of a team and be able to lead the group or individual as a member of knowing the methods used to assess performance,
- Have knowledge and experience, which is based on the undergraduate level and / or in excess of this level, supported by research to generate ideas, interpretation, and application
- Integrate knowledge and to cope with complex situations and having the ability to determine decisions of incomplete or limited information, their knowledge and practices in connection with decisions to reflect the social and ethical responsibilities,
- Knowledge and problem-solving skills to apply to all environments, implications, and information to people of every segment of society, without doubt, a clear logical way to transfer and to support them in Practice as good consumers of research information, as well as being adept in interpreting, designing, and conducting research in nutrition and dietetics.
- Professional ethics and practices in the field of dietetics in their own country and in Europe, and the responsibility of being aware of what is going on.
- Integrate knowledge of nutritional needs and human behavior, as well as the economic and management aspects of health.
- Practice appropriate use of cognitive, communication, and technological skills in professional practice in nutrition and dietetics.
- Guide change in dietary behavior for both the treatment of disease and the promotion of health.
- Demonstrate a scientific and ethical approach to the acquisition and use of knowledge regarding nutrition and dietetics.
- Knowledge and problem-solving skills to apply to all environments, implications, and information to people of every segment of society, without doubt, a clear logical way to transfer and to support them in advanced practice and leadership positions in nutrition and dietetics and for advanced graduate study.
- Knowledge and experience in the field of dietetics for itself continually renew and enhance that contains methods to prepare to professional development plan.
- Integrate knowledge of nutritional needs and human behavior, as well as the economic and management aspects of health.
- Practice appropriate use of cognitive, communication, and technological skills in professional practice in nutrition and dietetics.
- Utilize effective oral and written communication skills, using current technology where appropriate.
- Demonstrate a scientific and ethical approach to the acquisition and use of knowledge regarding nutrition and dietetics.
- Professional ethics and practices in the field of dietetics in their own country and in Europe, and the responsibility of being aware of what is going on.
Evaluation and assessment methods for each course are determined according to Ondokuz Mayis University Graduate Eduaction Regulations. To succesfully complete a course a minimum of 65 is required on a 100 system.
Graduates of Nutritional Sciences and Dietetics related schools can apply the program.
Graduates of the programme can work in all nutrition related areas such as hospitals or clinics, catering companies, nursing homes, research development laboratories, food production companies and schools as nutritional lecturer or educators.
The document is valid continuously.