Yeterlilik Kodu

TR0030014801

Yeterlilik Adı
Beslenme Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumOndokuzMayıs Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKörfez, 19 Mayıs Ünv., 55270 Atakum/Samsun
Sorumlu Kurum URLhttps://www.omu.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Tıp
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Bilgi ve deneyimleri lisans düzeyi üzerine kurulu olan ve/veya bu düzeyin üzerine çıkan, araştırmalarla desteklenmiş fikirler üretebilme, yorumlama ve uygulamak.
  • Çıkarımları ve bilgiyi toplumun her kesimindeki kişilere şüphe yaratmadan net bir şekilde aktarabilme ve bunları mantıksal olarak destekleyebilme, Bilgiyi entegre edebilme ve karmaşık durumlarla başa çıkabilme ve eksik veya sınırlı bilgilerle kararları belirleme yeteneğine sahip olma, onların bilgiyi ve kararları uygulamaları ile bağlantılı olan sosyal ve etik sorumlulukları yansıtabilme, Bilgi, beceri ve problem çözme yeteneklerini tüm çevrelere uygulayabilmek.
  • Öğrenim becerilerine sahip olma ve bu becerileri özerk olabilmek için çalışma yapmak üzere kullanmak.
  • Kendisi için diyetetik alanında bilgi ve deneyimi sürekli olarak yenileyip, geliştiren metotları içeren mesleki gelişim planı hazırlayabilmek.
  • Uygun eğitim materyali ve kitleri geliştirmek için beslenme ve diyetetik alanında bir kaynak rolü alabilmeli, ve iletişim becerisi kazanabilmek için farklı bireyler ile çalışabilir.
  • Ülkeye özel meslekle ilgili kurulların ve bunların rollerinin neler olduğundan haberdar olur.
  • Bir grubun üyesi olarak ya da bireysel şekilde performansın değerlendirilmesinde kullanılan metotları bilir.
  • Diğer diyetisyenler ve uzmanlarla araştırma ve değerlendirme sonuçlarını paylaşabilir.
  • Güvenilir ve profesyonel diyetetik rolün korunabilmesi için süregelen profesyonel gelişimin gerekliliğini anlayabilmeli ve gösterebilmelidir.
  • Mali olarak iş planlama, sözleşme yapabilme, kalite, standartlar, yıllık hesap denetimi ve yönetim konularında etkin olabilir.
  • Kendi ülkesinde ve Avrupa’da diyetetik alanında mesleki etik ve uygulamalarının neler olduğunun ve sorumluluğunun farkında olur.
  • Uygun öneriler geliştirerek rehberlik edebileceğini bilmeli, kendi bilgi ve tecrübesinin sınırlarını fark edebilir.
  • Teknik raporlar üretme ve tıbbi notlar yazma gibi yazılı materyaller ile gerekli kişilere doğru bilgiyi raporlayabilir.
  • Kendi ülkesinde ve Avrupa’da diyetetik alanında mesleki etik ve uygulamalarınınneler olduğunun ve sorumluluğunun farkında olur.
  • Halk sağlığı açısından etkili oldukları için kanunları iyi bilir. 
  • Bir ekibin parçası olarak çalışabilmeli ve liderliği üstlenebilmeli, grubun üyesi olarak ya da bireysel şekilde performansın değerlendirilmesinde kullanılan metotları bilmek.
  • Verdiği diyetetik hizmetinde, kanıta dayalı bilgi desteği ile kendine güvenini sergileyebilmek.
  • Sağlık hizmeti sunan yerlerde diyetisyenin rolünün gerekliğini gösterebilir.
  • Ülkeye özel meslekle ilgili kurulların ve bunların rollerinin neler olduğundan haberdar olmak.
  • Diyetetik servisinin kalitesi için, organizasyon içerisinde diyetetiğin rol ile üstlerinin fonksiyonunu ve meslektaşlarının görevlerini bilmek.
  • Profesyonel mesleki rolü için gerekli standartları ve gereksinimleri koruyabilmek.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Yönetmeliği ve ilgili enstitülerin esaslarınca belirlenir. Sınavlarda başarılı sayılmak için 100'lük sistemde en 65 alınması gereklidir.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Beslenme ve Diyetetik ile ilgili alanlarda Lisans diplomasına sahip olmak. ALES min. 70 ve yabancı dil min. 55 puana sahip olmak.

Başarma ŞartlarıÖğrencilerin mezun olabilmeleri için en az 24 yerel kredi (60 AKTS kredisi) dersi tamamlaması (65/100) ve master tezini başarıyla savunması gerekir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Programdan mezun olanlar hataneler ve klinikler, bakım evleri, araştırma laboratuvarları, yiyecek üretim firmaları gibi beslenme ile ilgili alanlarda ve üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilirler

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030014801


Yeterlilik Adı
Beslenme Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
OndokuzMayıs Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Körfez, 19 Mayıs Ünv., 55270 Atakum/Samsun

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Bilgi ve deneyimleri lisans düzeyi üzerine kurulu olan ve/veya bu düzeyin üzerine çıkan, araştırmalarla desteklenmiş fikirler üretebilme, yorumlama ve uygulamak.
  • Çıkarımları ve bilgiyi toplumun her kesimindeki kişilere şüphe yaratmadan net bir şekilde aktarabilme ve bunları mantıksal olarak destekleyebilme, Bilgiyi entegre edebilme ve karmaşık durumlarla başa çıkabilme ve eksik veya sınırlı bilgilerle kararları belirleme yeteneğine sahip olma, onların bilgiyi ve kararları uygulamaları ile bağlantılı olan sosyal ve etik sorumlulukları yansıtabilme, Bilgi, beceri ve problem çözme yeteneklerini tüm çevrelere uygulayabilmek.
  • Öğrenim becerilerine sahip olma ve bu becerileri özerk olabilmek için çalışma yapmak üzere kullanmak.
  • Kendisi için diyetetik alanında bilgi ve deneyimi sürekli olarak yenileyip, geliştiren metotları içeren mesleki gelişim planı hazırlayabilmek.
  • Uygun eğitim materyali ve kitleri geliştirmek için beslenme ve diyetetik alanında bir kaynak rolü alabilmeli, ve iletişim becerisi kazanabilmek için farklı bireyler ile çalışabilir.
  • Ülkeye özel meslekle ilgili kurulların ve bunların rollerinin neler olduğundan haberdar olur.
  • Bir grubun üyesi olarak ya da bireysel şekilde performansın değerlendirilmesinde kullanılan metotları bilir.
  • Diğer diyetisyenler ve uzmanlarla araştırma ve değerlendirme sonuçlarını paylaşabilir.
  • Güvenilir ve profesyonel diyetetik rolün korunabilmesi için süregelen profesyonel gelişimin gerekliliğini anlayabilmeli ve gösterebilmelidir.
  • Mali olarak iş planlama, sözleşme yapabilme, kalite, standartlar, yıllık hesap denetimi ve yönetim konularında etkin olabilir.
  • Kendi ülkesinde ve Avrupa’da diyetetik alanında mesleki etik ve uygulamalarının neler olduğunun ve sorumluluğunun farkında olur.
  • Uygun öneriler geliştirerek rehberlik edebileceğini bilmeli, kendi bilgi ve tecrübesinin sınırlarını fark edebilir.
  • Teknik raporlar üretme ve tıbbi notlar yazma gibi yazılı materyaller ile gerekli kişilere doğru bilgiyi raporlayabilir.
  • Kendi ülkesinde ve Avrupa’da diyetetik alanında mesleki etik ve uygulamalarınınneler olduğunun ve sorumluluğunun farkında olur.
  • Halk sağlığı açısından etkili oldukları için kanunları iyi bilir. 
  • Bir ekibin parçası olarak çalışabilmeli ve liderliği üstlenebilmeli, grubun üyesi olarak ya da bireysel şekilde performansın değerlendirilmesinde kullanılan metotları bilmek.
  • Verdiği diyetetik hizmetinde, kanıta dayalı bilgi desteği ile kendine güvenini sergileyebilmek.
  • Sağlık hizmeti sunan yerlerde diyetisyenin rolünün gerekliğini gösterebilir.
  • Ülkeye özel meslekle ilgili kurulların ve bunların rollerinin neler olduğundan haberdar olmak.
  • Diyetetik servisinin kalitesi için, organizasyon içerisinde diyetetiğin rol ile üstlerinin fonksiyonunu ve meslektaşlarının görevlerini bilmek.
  • Profesyonel mesleki rolü için gerekli standartları ve gereksinimleri koruyabilmek.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Yönetmeliği ve ilgili enstitülerin esaslarınca belirlenir. Sınavlarda başarılı sayılmak için 100'lük sistemde en 65 alınması gereklidir.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Beslenme ve Diyetetik ile ilgili alanlarda Lisans diplomasına sahip olmak. ALES min. 70 ve yabancı dil min. 55 puana sahip olmak.


Başarma Şartları
Öğrencilerin mezun olabilmeleri için en az 24 yerel kredi (60 AKTS kredisi) dersi tamamlaması (65/100) ve master tezini başarıyla savunması gerekir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Programdan mezun olanlar hataneler ve klinikler, bakım evleri, araştırma laboratuvarları, yiyecek üretim firmaları gibi beslenme ile ilgili alanlarda ve üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilirler


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030014801

Qualification Title
Beslenme Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Diploması
Awarding BodyOndokuz Mayıs University
Awarding Body ContactOndokuz Mayıs University Kurupelit Campus, 55139 Atakum/Samsun
Awarding Body Urlhttps://www.omu.edu.tr
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasMedicine
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Have learning skills and use these skills at the work
  • Knowledge and experience in the field of dietetics for itself continually renew and enhance that contains methods to prepare to professional development plan,
  • Apply basic concepts of physical and behavior sciences to nutrition care.
  • Able to work as part of a team and be able to lead the group or individual as a member of knowing the methods used to assess performance,
  • Have knowledge and experience, which is based on the undergraduate level and / or in excess of this level, supported by research to generate ideas, interpretation, and application
  • Integrate knowledge and to cope with complex situations and having the ability to determine decisions of incomplete or limited information, their knowledge and practices in connection with decisions to reflect the social and ethical responsibilities,
  • Knowledge and problem-solving skills to apply to all environments, implications, and information to people of every segment of society, without doubt, a clear logical way to transfer and to support them in Practice as good consumers of research information, as well as being adept in interpreting, designing, and conducting research in nutrition and dietetics. 
  • Professional ethics and practices in the field of dietetics in their own country and in Europe, and the responsibility of being aware of what is going on.
  • Integrate knowledge of nutritional needs and human behavior, as well as the economic and management aspects of health.
  • Practice appropriate use of cognitive, communication, and technological skills in professional practice in nutrition and dietetics.
  • Guide change in dietary behavior for both the treatment of disease and the promotion of health.
  • Demonstrate a scientific and ethical approach to the acquisition and use of knowledge regarding nutrition and dietetics.
  • Knowledge and problem-solving skills to apply to all environments, implications, and information to people of every segment of society, without doubt, a clear logical way to transfer and to support them in advanced practice and leadership positions in nutrition and dietetics and for advanced graduate study.
  • Knowledge and experience in the field of dietetics for itself continually renew and enhance that contains methods to prepare to professional development plan.
  • Integrate knowledge of nutritional needs and human behavior, as well as the economic and management aspects of health.
  • Practice appropriate use of cognitive, communication, and technological skills in professional practice in nutrition and dietetics.
  • Utilize effective oral and written communication skills, using current technology where appropriate.
  • Demonstrate a scientific and ethical approach to the acquisition and use of knowledge regarding nutrition and dietetics.
  • Professional ethics and practices in the field of dietetics in their own country and in Europe, and the responsibility of being aware of what is going on.

 

Key Competencies-
Further Info

Evaluation and assessment methods for each course are determined according to Ondokuz Mayis University Graduate Eduaction Regulations. To succesfully complete a course a minimum of 65 is required on a 100 system.

Quality Assurance-
Access Requirements

Graduates of Nutritional Sciences and Dietetics related schools can apply the program.

Conditions for SuccessStudents must complete a minimum of 24 local credits (60 ECTS credits) courses with a grade of 65 on a 100 scale and successfully defend a master thesis.
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates of the programme can work in all nutrition related areas such as hospitals or clinics, catering companies, nursing homes, research development laboratories, food production companies and schools as nutritional lecturer or educators.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030014801


Qualification Title
Beslenme Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Diploması

Awarding Body
Ondokuz Mayıs University

Awarding Body Contact
Ondokuz Mayıs University Kurupelit Campus, 55139 Atakum/Samsun

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Have learning skills and use these skills at the work
  • Knowledge and experience in the field of dietetics for itself continually renew and enhance that contains methods to prepare to professional development plan,
  • Apply basic concepts of physical and behavior sciences to nutrition care.
  • Able to work as part of a team and be able to lead the group or individual as a member of knowing the methods used to assess performance,
  • Have knowledge and experience, which is based on the undergraduate level and / or in excess of this level, supported by research to generate ideas, interpretation, and application
  • Integrate knowledge and to cope with complex situations and having the ability to determine decisions of incomplete or limited information, their knowledge and practices in connection with decisions to reflect the social and ethical responsibilities,
  • Knowledge and problem-solving skills to apply to all environments, implications, and information to people of every segment of society, without doubt, a clear logical way to transfer and to support them in Practice as good consumers of research information, as well as being adept in interpreting, designing, and conducting research in nutrition and dietetics. 
  • Professional ethics and practices in the field of dietetics in their own country and in Europe, and the responsibility of being aware of what is going on.
  • Integrate knowledge of nutritional needs and human behavior, as well as the economic and management aspects of health.
  • Practice appropriate use of cognitive, communication, and technological skills in professional practice in nutrition and dietetics.
  • Guide change in dietary behavior for both the treatment of disease and the promotion of health.
  • Demonstrate a scientific and ethical approach to the acquisition and use of knowledge regarding nutrition and dietetics.
  • Knowledge and problem-solving skills to apply to all environments, implications, and information to people of every segment of society, without doubt, a clear logical way to transfer and to support them in advanced practice and leadership positions in nutrition and dietetics and for advanced graduate study.
  • Knowledge and experience in the field of dietetics for itself continually renew and enhance that contains methods to prepare to professional development plan.
  • Integrate knowledge of nutritional needs and human behavior, as well as the economic and management aspects of health.
  • Practice appropriate use of cognitive, communication, and technological skills in professional practice in nutrition and dietetics.
  • Utilize effective oral and written communication skills, using current technology where appropriate.
  • Demonstrate a scientific and ethical approach to the acquisition and use of knowledge regarding nutrition and dietetics.
  • Professional ethics and practices in the field of dietetics in their own country and in Europe, and the responsibility of being aware of what is going on.

 


Key Competencies
-

Further Info

Evaluation and assessment methods for each course are determined according to Ondokuz Mayis University Graduate Eduaction Regulations. To succesfully complete a course a minimum of 65 is required on a 100 system.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Graduates of Nutritional Sciences and Dietetics related schools can apply the program.


Conditions for Success
Students must complete a minimum of 24 local credits (60 ECTS credits) courses with a grade of 65 on a 100 scale and successfully defend a master thesis.

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates of the programme can work in all nutrition related areas such as hospitals or clinics, catering companies, nursing homes, research development laboratories, food production companies and schools as nutritional lecturer or educators.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.


Url
Open Address