Yeterlilik Kodu | TR0030011241 | |
Yeterlilik Adı | Besin Hijyeni ve Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Balıkesir Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.balikesir.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Besin Hijyeni ve Teknolojisi Yüksel lisans programı 4 yarıyıldan oluşmaktadır. Programa göre ilk 2 yarıyılda en az 30'ar AKTS'lik ders, son 2 yarıyılda ise toplam 60 AKTS'lik tez dönemi olmak üzere en az 120 AKTS krediden (21 ulusal kredi) oluşmaktadır. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Programdan mezun olmak için toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), bir seminer dersi ve tez çalışması tamamlanmalıdır. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Yüksek Lisans programından mezun olan öğrenciler lisans programından mezun olanlar gibi meslekleriyle ilgili alanlarda çalışabilirler. Bu alanlar, Tarım ve Orman Bakanlığı, Özel mezbahalar, Et ve Et ürünleri işleme ile ilgili tüm işletmeler, Süt ve Süt ürünleri işleme ile ilgili tüm işletmeler, yemek fabrikaları gibi alanlardır. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030011241
Besin Hijyeni ve Teknolojisi Yüksel lisans programı 4 yarıyıldan oluşmaktadır. Programa göre ilk 2 yarıyılda en az 30'ar AKTS'lik ders, son 2 yarıyılda ise toplam 60 AKTS'lik tez dönemi olmak üzere en az 120 AKTS krediden (21 ulusal kredi) oluşmaktadır.
- Temel gıda muayenesi aşamalarını öğrenir ve uygular.
- Çiftlikten sofraya gıda güvenliği stratejisini öğrenir ve buna uygun kararlar alır.
- Gıdaların kimyasal bileşenleri besleyici değerleri ve fonksiyonel özellikler hakkında detaylı bilgi sahibi olunmalıdır.
- Gıda üretim tesisleri için gerekli İyi Üretim Teknikleri ve Standart Sanitasyon Prosedürleri hakkında bilgi sahibi olma, denetim yapma, rapor yazmalıdır.
- Gıda kaynaklı biyolojik, fiziksel ve kimyasal tehlikeleri bilir, tedbir alınmalıdır.
- Hayvansal gıdaların fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal analizleri yapılır.
- Türk Gıda Kodeksi ve Temel Gıda mevzuatını bilir ve gıda kontrolünde kullanır.
- Bilimsel araştırmaların temel prensipleri hakkında bilgi sahibi olur.
- Veteriner Halk Sağlığı alanında bilgi sahibi olur.
- Gıda işleme ve muhafaza teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur.
Yüksek Lisans programından mezun olan öğrenciler lisans programından mezun olanlar gibi meslekleriyle ilgili alanlarda çalışabilirler. Bu alanlar, Tarım ve Orman Bakanlığı, Özel mezbahalar, Et ve Et ürünleri işleme ile ilgili tüm işletmeler, Süt ve Süt ürünleri işleme ile ilgili tüm işletmeler, yemek fabrikaları gibi alanlardır.
Qualification Code | TR0030011241 | |
Qualification Title | Besin Hijyeni ve Teknolojisi-Tezli Yüksek Lisans Masters Degree | |
Awarding Body | Balıkesir University | |
Awarding Body Contact | Balıkesir University Çağış Campus (17th km on Bigadiç road) 10145, BALIKESIR | |
Awarding Body Url | http://www.balikesir.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 120 | |
Program Duration | 2 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | The examinations of master courses are evaluated over 100 points. Final exam has to be minimum 70. The assessment for each course is described in detail in “Individual Course Description”.During master degree, a total of at least 21 (twenty one) credit which at least 7 (seven) courses and 1 (one) seminar and thesis must complete. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | Be graduate from Faculty of Veterinary Medicine, Faculty of Arts and Sciences-Biology and Chemistry Department, Faculty of Agriculture-Food Department and Food Engineering Department, Faculty of Food Engineering, Nutrition and Dietetics Department, Nursing and Department of Physical Education and Sports. | |
Conditions for Success | During master degree, a total of at least 21 (twenty one) credit which at least 7 (seven) courses and 1 (one) seminar and thesis must complete.During master degree, a total of at least 21 (twenty one) credit which at least 7 (seven) courses and 1 (one) seminar and thesis must complete. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduates can work in Ministry of Food, Agriculture and Livestock, various companies serve in the food sector, municipalities, research centers and universities. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030011241
The examinations of master courses are evaluated over 100 points. Final exam has to be minimum 70. The assessment for each course is described in detail in “Individual Course Description”.During master degree, a total of at least 21 (twenty one) credit which at least 7 (seven) courses and 1 (one) seminar and thesis must complete.
Be graduate from Faculty of Veterinary Medicine, Faculty of Arts and Sciences-Biology and Chemistry Department, Faculty of Agriculture-Food Department and Food Engineering Department, Faculty of Food Engineering, Nutrition and Dietetics Department, Nursing and Department of Physical Education and Sports.
Graduates can work in Ministry of Food, Agriculture and Livestock, various companies serve in the food sector, municipalities, research centers and universities.
Qualification is continuous