Yeterlilik Kodu

TR0030009408

Yeterlilik Adı
Besin Hijyeni ve Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumFırat Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiFırat Üniversitesi, Üniversite Mahallesi, Fırat Ünv., 23119 Elâzığ Merkez/Elazığ
Sorumlu Kurum URLhttp://www.firat.edu.tr
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Veterinerlik
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Temel Gıda muayenesi aşamalarını öğrenir ve uygular.
  • Çiftlikten sofraya Gıda Güvenliği stratejisini öğrenir, ve buna uygun kararlar alabilir.
  • Gıdaların kimyasal bileşenleri, besleyici değerleri, ve fonksiyonel özellikler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olur.
  • Gıda üretim tesisleri ve üretim teknolojileri için gerekli GMP ve SSOP bilgilerine sahip olma, denetim yapma, rapor yazma.
  • Gıdalardan kaynaklanan biyolojik, kimyasal ve fiziksel tehlikeleri tanır, tedbirler önerebilir.
  • Hayvansal Gıdaların fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, duyusal analizlerini yapabilir, Türk Gıda kodeksini ve Temel Gıda mevzuatını öğrenir ve gıda kontrolunda kullanır.
  • Bilimsel araştırmaların temel prensipleri hakkında bilgi sahibi olur.
  • Veteriner Halk sağlığı bileşenlerini ve koruyucu tedbirleri öğrenir.
  • Klasik ve modern Gıda muhafaza ve işleme teknolojilerinin prensiplerini bilir.
  • Gıda üretiminde kalitatif risk analizi yapabilir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Fırat Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve ve Senato kararlarınnın ilgili maddeleri uygulanır.Öğrencinin başarılı sayılabilmesi için belirlenen ders programından asgari 120 AKTS kredisi ve minimum 2.00/4.00 not ortalaması ve hiçbir dersten FF notu olmaması gereklidir.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Fırat Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve bu yönetmeliğe ait Senato esaslarınca belirlenir.

Başarma ŞartlarıÖğrencinin başarılı sayılabilmesi için belirlenen ders programından asgari 120 AKTS kredisi ve minimum 2.00/4.00 not ortalaması ve hiçbir dersten FF notu olmaması gereklidir.Yüksek Lisans Programı; toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), bir seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci ilgili programdan mezun olur.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Yüksek Lisans Programı mezunları aldıkları Temel Lisans Eğitimleri doğrultusunda ilgili iş alanlarında istihdam edilebilirler. Veteriner Hekim Mezunları için Gıda Tarım ve Hayvancoılık bakanlığının merkezi ve taşra birimleri, Mezbaha ve Kombinalar, Et ve Et Ürünleri Üreten/Ambalajlayan İş Yerleri, Süt ve Süt Ürünleri Üreten/Ambalajlayan İş Yerleri başlıca istihdam alanlarını oluşturmaktadır.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030009408


Yeterlilik Adı
Besin Hijyeni ve Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Fırat Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Fırat Üniversitesi, Üniversite Mahallesi, Fırat Ünv., 23119 Elâzığ Merkez/Elazığ

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Temel Gıda muayenesi aşamalarını öğrenir ve uygular.
  • Çiftlikten sofraya Gıda Güvenliği stratejisini öğrenir, ve buna uygun kararlar alabilir.
  • Gıdaların kimyasal bileşenleri, besleyici değerleri, ve fonksiyonel özellikler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olur.
  • Gıda üretim tesisleri ve üretim teknolojileri için gerekli GMP ve SSOP bilgilerine sahip olma, denetim yapma, rapor yazma.
  • Gıdalardan kaynaklanan biyolojik, kimyasal ve fiziksel tehlikeleri tanır, tedbirler önerebilir.
  • Hayvansal Gıdaların fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, duyusal analizlerini yapabilir, Türk Gıda kodeksini ve Temel Gıda mevzuatını öğrenir ve gıda kontrolunda kullanır.
  • Bilimsel araştırmaların temel prensipleri hakkında bilgi sahibi olur.
  • Veteriner Halk sağlığı bileşenlerini ve koruyucu tedbirleri öğrenir.
  • Klasik ve modern Gıda muhafaza ve işleme teknolojilerinin prensiplerini bilir.
  • Gıda üretiminde kalitatif risk analizi yapabilir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Fırat Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve ve Senato kararlarınnın ilgili maddeleri uygulanır.Öğrencinin başarılı sayılabilmesi için belirlenen ders programından asgari 120 AKTS kredisi ve minimum 2.00/4.00 not ortalaması ve hiçbir dersten FF notu olmaması gereklidir.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Fırat Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve bu yönetmeliğe ait Senato esaslarınca belirlenir.


Başarma Şartları
Öğrencinin başarılı sayılabilmesi için belirlenen ders programından asgari 120 AKTS kredisi ve minimum 2.00/4.00 not ortalaması ve hiçbir dersten FF notu olmaması gereklidir.Yüksek Lisans Programı; toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), bir seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci ilgili programdan mezun olur.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Yüksek Lisans Programı mezunları aldıkları Temel Lisans Eğitimleri doğrultusunda ilgili iş alanlarında istihdam edilebilirler. Veteriner Hekim Mezunları için Gıda Tarım ve Hayvancoılık bakanlığının merkezi ve taşra birimleri, Mezbaha ve Kombinalar, Et ve Et Ürünleri Üreten/Ambalajlayan İş Yerleri, Süt ve Süt Ürünleri Üreten/Ambalajlayan İş Yerleri başlıca istihdam alanlarını oluşturmaktadır.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030009408

Qualification Title
Food Hygiene and Technology Masters Degree
Awarding BodyFirat University
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationGeneral
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasVeterinary
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Learn and practise primary stages of Food InspectionLearn the principles of Food Safety from Farm to Table stretegy and takes decisions compatible with this strategy.
  • Have more detailed knowledge about the chemical composition of the foods and their nutritional and functional properties.
  • Have information and skill to evaluate Food Production establishments and production technologies for related GMP and SSOP requirements, conductinh audits and writing reports.
  • Recognize biological, chemical and physical hazards associated with foods, can make preventive recommendations.
  • Can perform physical, chemical, microbiological, and sensory analysis of foods of animal origin.
  • Learn Turkisk Food Codex and basics of Food Legistlation and use their content in food control.
  • Learns about the principles of scientific research projectsLearn components of the Veterinary Public health and prevantive measures.
  • Know principles of classical and modern food preservation and precessing technologies.
  • Can perform qualitative risk analysis for food production.
Key Competencies-
Further Info

For the examinations and pass grades, respective articles of the ByLaw of Fırat University on Post-Graduate Studies and Examinations and Senate decisions shall be applied.A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 120 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.00/4.00 and no FF grades.

Quality Assurance-
Access Requirements

Acceptance conditions will be determined by the Graduate Study Directives of the Firat University and by the senate of the university.

Conditions for SuccessA student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 120 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.00/4.00 and no FF grades.The requirements to graduate from Master Degree are to complete 120 ECTS credit, the credit of which is above 21 National Credits, a seminar and thesis study.
Progression Paths (Relationship Type)

Graduate of the Masters Degree Program can be employed in their related areas in accordance with their Basic Undergraduate Education. Veterinary graduates can primarily find employment in the Ministry of Agriculture, Animal and Food, Private Slaughterhouses, Meat and Meat Product Processing/Packaging Plants, Milk and Dairy Processing/Packaging Plants.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030009408


Qualification Title
Food Hygiene and Technology Masters Degree

Awarding Body
Firat University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Learn and practise primary stages of Food InspectionLearn the principles of Food Safety from Farm to Table stretegy and takes decisions compatible with this strategy.
  • Have more detailed knowledge about the chemical composition of the foods and their nutritional and functional properties.
  • Have information and skill to evaluate Food Production establishments and production technologies for related GMP and SSOP requirements, conductinh audits and writing reports.
  • Recognize biological, chemical and physical hazards associated with foods, can make preventive recommendations.
  • Can perform physical, chemical, microbiological, and sensory analysis of foods of animal origin.
  • Learn Turkisk Food Codex and basics of Food Legistlation and use their content in food control.
  • Learns about the principles of scientific research projectsLearn components of the Veterinary Public health and prevantive measures.
  • Know principles of classical and modern food preservation and precessing technologies.
  • Can perform qualitative risk analysis for food production.

Key Competencies
-

Further Info

For the examinations and pass grades, respective articles of the ByLaw of Fırat University on Post-Graduate Studies and Examinations and Senate decisions shall be applied.A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 120 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.00/4.00 and no FF grades.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Acceptance conditions will be determined by the Graduate Study Directives of the Firat University and by the senate of the university.


Conditions for Success
A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 120 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.00/4.00 and no FF grades.The requirements to graduate from Master Degree are to complete 120 ECTS credit, the credit of which is above 21 National Credits, a seminar and thesis study.

Progression Paths (Relationship Type)

Graduate of the Masters Degree Program can be employed in their related areas in accordance with their Basic Undergraduate Education. Veterinary graduates can primarily find employment in the Ministry of Agriculture, Animal and Food, Private Slaughterhouses, Meat and Meat Product Processing/Packaging Plants, Milk and Dairy Processing/Packaging Plants.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address