Yeterlilik Kodu

TR0030027158

Yeterlilik Adı
Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Diploması
Sorumlu KurumErciyes Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiYenidoğan Mahallesi, Turhan Baytop Sokak No:1, 38280 Talas/Kayseri
Sorumlu Kurum URLhttps://www.erciyes.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi8
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 8
Sınıflandırma (Tematik Alan)Veterinerlik
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir.
  • Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir.
  • Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir.
  • Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir.
  • Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır.
  • Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir.
  • Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir.
  • Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir.
  • Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır.
  • Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir.
  • Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Kazanılan Derece
    Bu program Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bilim Alanında 90-120 AKTS kredilik ikinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlandığında ve program yeterlilikleri sağlandığında Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bilim alanında Yüksek Lisans derecesi kazanılmış olunur.
  • Mezunların Mesleki Profilleri
    Program mezunları yurt içinde; devlet veya özel sektörde gıda alanında dersler verilen ya da Besin Hijyeni ve Teknolojisi bölümü olan eğitim ve araştırma kurumlarında, araştırma laboratuvar veya kurumlarında; yurt dışında da uygun eğitim araştırma kurumlarında çalışabilirler.
  • Ayrıca hayvansal kaynaklı hammadde işleyen gıda endüstrilerinde alanında uzman olarak çalışabilir, danışmanlık yapabilirler.
  • Program Profili
    Doktora programı sekiz yarıyıldır. İlk dört yarıyıl dersler ve tez hazırlığı son dört yarıyıl ise tez çalışmasının gerçekleştirilmesi ve yazılması aşamasıdır.
  • Programın amacı; Besin hijyeni ve Teknolojisi bilim alanında; bilim felsefesini özümsemiş, ilgili bilim alanında ve bir araştırma laboratuvarında çalışabilecek yeterliliğe sahip, gerekli bilgi ve beceri ile donanmış, bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilen, çalışmalarında etik ve deontolojik kurallara dikkat eden, bilimsel bir çalışmayı programlama ve yürütme düzeyine ulaşmış, bilim insanları yetiştirmektir.
  • VETER. BESİN HİJ VE TEK. (K.K.ORT.DR.)  ortaklaşa eğitim vermektesdir. 




     
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030027158


Yeterlilik Adı
Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Diploması

Sorumlu Kurum
Erciyes Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Yenidoğan Mahallesi, Turhan Baytop Sokak No:1, 38280 Talas/Kayseri

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
8

TYÇ Seviyesi
8
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir.
  • Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir.
  • Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir.
  • Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir.
  • Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır.
  • Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir.
  • Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir.
  • Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir.
  • Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır.
  • Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir.
  • Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Kazanılan Derece
    Bu program Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bilim Alanında 90-120 AKTS kredilik ikinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlandığında ve program yeterlilikleri sağlandığında Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bilim alanında Yüksek Lisans derecesi kazanılmış olunur.
  • Mezunların Mesleki Profilleri
    Program mezunları yurt içinde; devlet veya özel sektörde gıda alanında dersler verilen ya da Besin Hijyeni ve Teknolojisi bölümü olan eğitim ve araştırma kurumlarında, araştırma laboratuvar veya kurumlarında; yurt dışında da uygun eğitim araştırma kurumlarında çalışabilirler.
  • Ayrıca hayvansal kaynaklı hammadde işleyen gıda endüstrilerinde alanında uzman olarak çalışabilir, danışmanlık yapabilirler.
  • Program Profili
    Doktora programı sekiz yarıyıldır. İlk dört yarıyıl dersler ve tez hazırlığı son dört yarıyıl ise tez çalışmasının gerçekleştirilmesi ve yazılması aşamasıdır.
  • Programın amacı; Besin hijyeni ve Teknolojisi bilim alanında; bilim felsefesini özümsemiş, ilgili bilim alanında ve bir araştırma laboratuvarında çalışabilecek yeterliliğe sahip, gerekli bilgi ve beceri ile donanmış, bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilen, çalışmalarında etik ve deontolojik kurallara dikkat eden, bilimsel bir çalışmayı programlama ve yürütme düzeyine ulaşmış, bilim insanları yetiştirmektir.
  • VETER. BESİN HİJ VE TEK. (K.K.ORT.DR.)  ortaklaşa eğitim vermektesdir. 




     

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030027158

Qualification Title
Awarding BodyErciyes University
Awarding Body ContactYenidoğan Neighborhood, Turhan Baytop Street No:1, 38280 Talas/Kayseri
Awarding Body Urlhttps://www.erciyes.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level8
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 8
Thematic AreasVeterinary
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030027158


Qualification Title

Awarding Body
Erciyes University

Awarding Body Contact
Yenidoğan Neighborhood, Turhan Baytop Street No:1, 38280 Talas/Kayseri

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
8

TQF Level
8
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address