Yeterlilik Kodu

TR0030009407

Yeterlilik Adı
Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Diploması
Sorumlu KurumFırat Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiFırat Üniversitesi, Üniversite Mahallesi, Fırat Ünv., 23119 Elâzığ Merkez/Elazığ
Sorumlu Kurum URLhttp://www.firat.edu.tr
Yönelim-
AYÇ Seviyesi8
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 8
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Bilimsel araştırmaların temel prensipleri hakkında bilgi sahibi olur.
  • Gıda üretim tesisleri ve üretim teknolojileri için gerekli GMP ve SSOP bilgilerine sahip olma, denetim yapma, rapor yazma, Klasik ve modern Gıda muhafaza ve işleme teknolojilerinin prensiplerini bilir.
  • Hayvansal Gıdaların fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, duyusal ileri düzey analizlerini yapabilir.
  • Temel Gıda muayenesi aşamalarını öğrenir ve uygular.
  • Gıda üretiminde Risk analizi yöntemlerini öğrenir ve kalitatif analizleri yapabilir.
  • İleri düzey Deneysel dizayn, istatistiksel analiz ve bioinformasyon becerileri kazanır.
  • Gıda kaynaklı biolojik tehlikelerin moleküler epidemiyolojik araştırmaları hakkında ileri düzey bilgi ve beceri sahibi olur.
  • Ulusal ve uluslar arası gıda mevzuatı, kalite standartları ve ilgili süreç ve denetimler hakkında ileri düzey bilgi sahibi olur.
  • Hayvansal gıda üretim teknolojileri hakkında klasik ve modern bilgilere sahip olur, bu alanlarda yenilikçi çalışmalar yapabilir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar en az bir ara sınav ile yıl sonu sınavlarında oluşmaktadır. Öğrencinin yarıyıl sonu sınavına girebilmesi için ; teorik derslerin en az %70ine, laboratuar ve uygulamaların ise en az %80ine katılmış olması gerekmektedir. Sınavlar; yazılı, sözlü, yazılı-uygulamalı, sözlü-uygulamalı ya da proje şeklinde yapılabilmektedir. Başarı notu; ara sınav puanının %40ına, yarıyıl veya yıl sonu sınav puanının %60ının eklenmesi ile hesaplanmaktadır. Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun 100 tam puan üzerinden en az 75 (CC) olması gerekmektedir.Toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programından mezun olur.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Doktora programına mezuniyet notu 2,7/3 ve üzeri olan veteriner fakültesi mezunları başvurabilir.

Başarma ŞartlarıToplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programından mezun olur.Toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programından mezun olur.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Besin Hijyeni ve Teknolojisi öğrencileri eğitimlerinin ardından öğretim üyesi olabilmektedirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030009407


Yeterlilik Adı
Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Diploması

Sorumlu Kurum
Fırat Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Fırat Üniversitesi, Üniversite Mahallesi, Fırat Ünv., 23119 Elâzığ Merkez/Elazığ

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
8

TYÇ Seviyesi
8
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Bilimsel araştırmaların temel prensipleri hakkında bilgi sahibi olur.
  • Gıda üretim tesisleri ve üretim teknolojileri için gerekli GMP ve SSOP bilgilerine sahip olma, denetim yapma, rapor yazma, Klasik ve modern Gıda muhafaza ve işleme teknolojilerinin prensiplerini bilir.
  • Hayvansal Gıdaların fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, duyusal ileri düzey analizlerini yapabilir.
  • Temel Gıda muayenesi aşamalarını öğrenir ve uygular.
  • Gıda üretiminde Risk analizi yöntemlerini öğrenir ve kalitatif analizleri yapabilir.
  • İleri düzey Deneysel dizayn, istatistiksel analiz ve bioinformasyon becerileri kazanır.
  • Gıda kaynaklı biolojik tehlikelerin moleküler epidemiyolojik araştırmaları hakkında ileri düzey bilgi ve beceri sahibi olur.
  • Ulusal ve uluslar arası gıda mevzuatı, kalite standartları ve ilgili süreç ve denetimler hakkında ileri düzey bilgi sahibi olur.
  • Hayvansal gıda üretim teknolojileri hakkında klasik ve modern bilgilere sahip olur, bu alanlarda yenilikçi çalışmalar yapabilir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar en az bir ara sınav ile yıl sonu sınavlarında oluşmaktadır. Öğrencinin yarıyıl sonu sınavına girebilmesi için ; teorik derslerin en az %70ine, laboratuar ve uygulamaların ise en az %80ine katılmış olması gerekmektedir. Sınavlar; yazılı, sözlü, yazılı-uygulamalı, sözlü-uygulamalı ya da proje şeklinde yapılabilmektedir. Başarı notu; ara sınav puanının %40ına, yarıyıl veya yıl sonu sınav puanının %60ının eklenmesi ile hesaplanmaktadır. Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun 100 tam puan üzerinden en az 75 (CC) olması gerekmektedir.Toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programından mezun olur.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Doktora programına mezuniyet notu 2,7/3 ve üzeri olan veteriner fakültesi mezunları başvurabilir.


Başarma Şartları
Toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programından mezun olur.Toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programından mezun olur.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Besin Hijyeni ve Teknolojisi öğrencileri eğitimlerinin ardından öğretim üyesi olabilmektedirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030009407

Qualification Title
Food Hygiene and Technology Doctoral Degree
Awarding BodyFirat University
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
Orientation-
EQF Level8
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 8
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Learns about the principles of scientific research projects.
  • Have information and skill to evaluate Food Production establishments and production technologies for related GMP and SSOP requirements, conductinh audits and writing reports.
  • Know principles of classical and modern food preservation and precessing technologies.
  • Can perform advanced physical, chemical, microbiological, and sensory analysis of foods of animal origin.
  • Learn and practise primary stages of Food Inspection.
  • Can perform risk analysis in Food production and can carry out qualitative testshave advanced level of skills in experimental design, data analysis, and bioinformation systems.
  • Have advanced level of information and skill in molecular epidemiological studies of foodborne biological hazards.
  • Have advanced level of information on national and international food legistlation, quality stamdardts and related audits processes.
  • Have callasic and modern information about the processing technologies of foods of animal origin and can perform innovative studies in these areas.
Key Competencies-
Further Info

Examinations are composed of one mid-term and one final exam. In order a student to take the final exam, s/he should attend at least 70% of theoretical courses and 80% of applied and laboratory studies. The examinations can be in written form, oral form, written-application form, oral-application form or project form. The course grade is calculated by adding 40% of mid-term grade to the 60% of the final exam. To be accepted as successful from the course, the second cycle degree students should get at least 75 out of 100.

Quality Assurance-
Access Requirements

The appilicants are required to be graduate of FAculty of Veterinary Medicine with a GPO of higher than 2,7/3.

Conditions for SuccessStudents who succcesfully completed a course work not les than 21 national credit ( a total of 120 ECTS) and succesfully completed the seminar and thesis.
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030009407


Qualification Title
Food Hygiene and Technology Doctoral Degree

Awarding Body
Firat University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
8

TQF Level
8
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Learns about the principles of scientific research projects.
  • Have information and skill to evaluate Food Production establishments and production technologies for related GMP and SSOP requirements, conductinh audits and writing reports.
  • Know principles of classical and modern food preservation and precessing technologies.
  • Can perform advanced physical, chemical, microbiological, and sensory analysis of foods of animal origin.
  • Learn and practise primary stages of Food Inspection.
  • Can perform risk analysis in Food production and can carry out qualitative testshave advanced level of skills in experimental design, data analysis, and bioinformation systems.
  • Have advanced level of information and skill in molecular epidemiological studies of foodborne biological hazards.
  • Have advanced level of information on national and international food legistlation, quality stamdardts and related audits processes.
  • Have callasic and modern information about the processing technologies of foods of animal origin and can perform innovative studies in these areas.

Key Competencies
-

Further Info

Examinations are composed of one mid-term and one final exam. In order a student to take the final exam, s/he should attend at least 70% of theoretical courses and 80% of applied and laboratory studies. The examinations can be in written form, oral form, written-application form, oral-application form or project form. The course grade is calculated by adding 40% of mid-term grade to the 60% of the final exam. To be accepted as successful from the course, the second cycle degree students should get at least 75 out of 100.


Quality Assurance
-

Access Requirements

The appilicants are required to be graduate of FAculty of Veterinary Medicine with a GPO of higher than 2,7/3.


Conditions for Success
Students who succcesfully completed a course work not les than 21 national credit ( a total of 120 ECTS) and succesfully completed the seminar and thesis.

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address