Yeterlilik Kodu

TR0030023483

Yeterlilik Adı
Zootekni Lisans Diploması
Sorumlu KurumAnkara Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAnkara Üniversitesi Rektörlüğü, Dögol Caddesi 06100 Beşevler / Ankara / Türkiye
Sorumlu Kurum URLhttps://www.ankara.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Temel Bilimler ve Ziraat dalları ile ilgili mühendislik alanında yeterli alt yapıya sahip olma, sahip olduğu teorik ve uygulamalı bilgileri beraberce kullanabilir.
  • Hayvansal üretimle ilgili sorunları saptar, tanımlar ve çözer.
  • Hayvansal üretim sistemlerini, sistem bileşenlerini ve süreci analiz edebilme, tasarlayabilme ve ilgili modern yöntemleri kullanabilir.
  • Hayvan ıslahıyla ilgili temel bilgilere sahiptir.
  • Hayvancılık konularında AR-GE faaliyetlerini planlayıp, yürütebilir.
  • Multidisipliner çalışabilir.
  • Tür bazında verimlere dönük besleme yeterliliğine sahiptir ve bu amaçla rasyon düzenler.
  • Tür bazında metabolizma bilgisine sahiptir ve verimlerle olan ilişkileri kurabilir.
  • Yem teknolojisi ve yem kaynaklarının geliştirilmesi alanında sorun çözebilirve analitik düşünür.
  • Tarımsal alanda geliştirilen yeni kavramları yorumlayarak uygulamaya aktarabilir.
  • Hayvancılık işletmelerini yönetebilir.
  • Hayvancılık konularında saha elemanlarını eğitebilir.
  • Çevre bilincine sahip olarak, hayvansal üretim ile çevre ilişkilerini yorumlayabilme ve yönetebilme becerisine sahiptir.
  • Tarımın farklı dalları ile hayvancılık faaliyetleri arasındaki ilişkileri analiz edebilme ve sürdürülebilir üretim için uygulama modeli önerileri oluşturabilir.
  • Hayvancılıkla ilgili kanun ve yönetmelikleri yorumlar ve uygulayabilir.
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri evrensel düzeyde takip edebilir, kendini yenileyebilir ve bu kazanımlarını hayvansal üretime aktarabilir.
  • Hayvancılık teknolojileri alanındaki gelişmelere uygun laboratuar becerisine sahiptir.
  • Sağlık koruma önlemleri ve hayvan hastalıkları hakkında bilgi sahibidir.
  • Hayvansal üretim konularında bilişim teknolojilerini etkin kullanabilir.
  • Mesleğiyle ilgili alanda etkin girişimcilik becerisine sahiptir.
  • Zootekni mesleği ile ilgili mesleki ve etik sorumluluk bilincini oluşturabilme becerisi.
  • Tür bazında üreme fonksiyonlarını yönetebilir.
  • Hayvan refahı ve davranış bilimi konularındaki donanımıyla çağdaş yetiştiricilik kavramlarını bütünleştirebilir.
  • Çiftlik hayvanlarında et, süt, lif, yumurta ve bal üretim fizyolojileri hakkında bilgi sahibidir.
  • Hayvancılıkla ilgili verilerin toplanması, analizi, sonuçların yorumlanması ve bunları pratiğe aktarabilme becerisine sahiptir.
  • Hayvancılıkla ilgili terminoloji hakkında bilgi sahibidir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Tarım ve temel bilim üzerine genel mühendislik kavramının kazanılması. Üretim kalemleri hakkında bilgi sahibi olmak, analiz ve tasarım için üretim sistemlerinin tanınması. Çiftlik hayvanlarında sömürünün yönetimi, planlanması ve projeksiyonunun yanı sıra çevresel ihtiyaç, beslenme, yönetim, barınma ve hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmak. Teknolojik yeniliğin tanınması ve uygulama olasılığı.
  • Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere, Hayvan Bilimi alanında "Lisans" diploması verilir.
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Bu bölüme kayıt olmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve adli statüleri ile belirlenen işlemleri tamamlamak ve sınavlara girmek zorundadır. Eğitimine yurtiçi veya yurtdışında başlayan öğrenci yatay geçiş başvurusunda bulunabilir. Öğrencilerin kabulü, her öğrencinin sezon başlamadan önce koşulları ve başvuru derecesi dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Enstitü giriş kataloğunda üniversiteye giriş hakkında daha fazla tanıtım mevcuttur.  

Başarma ŞartlarıBu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az C3/2.00 notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240’tır. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

1. Kamu kurum ve kuruluşları
2. Hayvancılıkla ilgili sivil toplum kuruluşları
3. Özel sektör kuruluşları ( İşletme ve çiftlikler, yem fabrikaları, pazarlama, özel laboratuvarlar, vb.)

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030023483


Yeterlilik Adı
Zootekni Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Ankara Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Dögol Caddesi 06100 Beşevler / Ankara / Türkiye

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Temel Bilimler ve Ziraat dalları ile ilgili mühendislik alanında yeterli alt yapıya sahip olma, sahip olduğu teorik ve uygulamalı bilgileri beraberce kullanabilir.
  • Hayvansal üretimle ilgili sorunları saptar, tanımlar ve çözer.
  • Hayvansal üretim sistemlerini, sistem bileşenlerini ve süreci analiz edebilme, tasarlayabilme ve ilgili modern yöntemleri kullanabilir.
  • Hayvan ıslahıyla ilgili temel bilgilere sahiptir.
  • Hayvancılık konularında AR-GE faaliyetlerini planlayıp, yürütebilir.
  • Multidisipliner çalışabilir.
  • Tür bazında verimlere dönük besleme yeterliliğine sahiptir ve bu amaçla rasyon düzenler.
  • Tür bazında metabolizma bilgisine sahiptir ve verimlerle olan ilişkileri kurabilir.
  • Yem teknolojisi ve yem kaynaklarının geliştirilmesi alanında sorun çözebilirve analitik düşünür.
  • Tarımsal alanda geliştirilen yeni kavramları yorumlayarak uygulamaya aktarabilir.
  • Hayvancılık işletmelerini yönetebilir.
  • Hayvancılık konularında saha elemanlarını eğitebilir.
  • Çevre bilincine sahip olarak, hayvansal üretim ile çevre ilişkilerini yorumlayabilme ve yönetebilme becerisine sahiptir.
  • Tarımın farklı dalları ile hayvancılık faaliyetleri arasındaki ilişkileri analiz edebilme ve sürdürülebilir üretim için uygulama modeli önerileri oluşturabilir.
  • Hayvancılıkla ilgili kanun ve yönetmelikleri yorumlar ve uygulayabilir.
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri evrensel düzeyde takip edebilir, kendini yenileyebilir ve bu kazanımlarını hayvansal üretime aktarabilir.
  • Hayvancılık teknolojileri alanındaki gelişmelere uygun laboratuar becerisine sahiptir.
  • Sağlık koruma önlemleri ve hayvan hastalıkları hakkında bilgi sahibidir.
  • Hayvansal üretim konularında bilişim teknolojilerini etkin kullanabilir.
  • Mesleğiyle ilgili alanda etkin girişimcilik becerisine sahiptir.
  • Zootekni mesleği ile ilgili mesleki ve etik sorumluluk bilincini oluşturabilme becerisi.
  • Tür bazında üreme fonksiyonlarını yönetebilir.
  • Hayvan refahı ve davranış bilimi konularındaki donanımıyla çağdaş yetiştiricilik kavramlarını bütünleştirebilir.
  • Çiftlik hayvanlarında et, süt, lif, yumurta ve bal üretim fizyolojileri hakkında bilgi sahibidir.
  • Hayvancılıkla ilgili verilerin toplanması, analizi, sonuçların yorumlanması ve bunları pratiğe aktarabilme becerisine sahiptir.
  • Hayvancılıkla ilgili terminoloji hakkında bilgi sahibidir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Tarım ve temel bilim üzerine genel mühendislik kavramının kazanılması. Üretim kalemleri hakkında bilgi sahibi olmak, analiz ve tasarım için üretim sistemlerinin tanınması. Çiftlik hayvanlarında sömürünün yönetimi, planlanması ve projeksiyonunun yanı sıra çevresel ihtiyaç, beslenme, yönetim, barınma ve hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmak. Teknolojik yeniliğin tanınması ve uygulama olasılığı.
  • Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere, Hayvan Bilimi alanında "Lisans" diploması verilir.

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Bu bölüme kayıt olmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve adli statüleri ile belirlenen işlemleri tamamlamak ve sınavlara girmek zorundadır. Eğitimine yurtiçi veya yurtdışında başlayan öğrenci yatay geçiş başvurusunda bulunabilir. Öğrencilerin kabulü, her öğrencinin sezon başlamadan önce koşulları ve başvuru derecesi dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Enstitü giriş kataloğunda üniversiteye giriş hakkında daha fazla tanıtım mevcuttur.  


Başarma Şartları
Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az C3/2.00 notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240’tır. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

1. Kamu kurum ve kuruluşları
2. Hayvancılıkla ilgili sivil toplum kuruluşları
3. Özel sektör kuruluşları ( İşletme ve çiftlikler, yem fabrikaları, pazarlama, özel laboratuvarlar, vb.)


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030023483

Qualification Title
Awarding BodyAnkara University
Awarding Body ContactAnkara University Rectorate, Dögol Caddesi 06100 Beşevler / Ankara / Türkiye
Awarding Body Urlhttps://www.ankara.edu.tr/en
OrientationAcademic
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030023483


Qualification Title

Awarding Body
Ankara University

Awarding Body Contact
Ankara University Rectorate, Dögol Caddesi 06100 Beşevler / Ankara / Türkiye

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address