Yeterlilik Kodu | TR0020001221 | |
Yeterlilik Adı | Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğrenim Belgesi | |
Sorumlu Kurum | Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Emniyet Mahallesi, Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Sok. Beş Evler MEB Kampüsü, 06560 Yenimahalle/Ankara | |
Sorumlu Kurum URL | https://orgm.meb.gov.tr/ | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 1 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 1 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Otel, restoranlar ve catering | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) | Bu yeterliliğe sahip kişi;
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı |
| |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Öğrenim Belgesine sahip birey yiyecek içecek hizmetleri sektöründe ve temel tahıl tatlıları hazrlayıcısı, temel sütlü tatlıları yardımcısı, hamur hazırlayıcı, kurabiyeci, gözlemeci, ekmekçi, simitçi, pideci, pizzacı, erişte hazırlayıcı, krep hazırlayıcı, kek hazırlayıcı, sebzeleri pişrmeye hazırlayıcı gibi işlerde çalışabilir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0020001221
Bu yeterliliğe sahip kişi;
- Kişisel bakım yapar.
- Helva yapar.
- Aşure yapar.
- Sütlaç yapar.
- Muhallebi yapar.
- Özleştirilerek hamur hazırlar.
- Kıyılarak Hamur hazırlar.
- Mayalandırılarak hamur hazırlar.
- Çırpılarak yapılan hamur hazırlar.
- Kurabiye yapar.
- Gözleme yapar.
- Ekmek yapar.
- Simit yapar.
- Pide hazırlar.
- Pizza hazırlar.
- Erişte yapar.
- Krep yapar.
- Kek hazırlar.
- Sebzeleri pişirmeye hazırlar.
- Özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu) için ilköğretimi tamamlamış olmak
- Genel veya mesleki ve teknik ortaöğretim programlarına devam edemeyeceğini özel eğitim değerlendirme kurulu raporu ile belgelendirmiş olmak
- 23 yaşından gün almamış özel eğitime ihtiyacı olan birey olmak
Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Öğrenim Belgesine sahip birey yiyecek içecek hizmetleri sektöründe ve temel tahıl tatlıları hazrlayıcısı, temel sütlü tatlıları yardımcısı, hamur hazırlayıcı, kurabiyeci, gözlemeci, ekmekçi, simitçi, pideci, pizzacı, erişte hazırlayıcı, krep hazırlayıcı, kek hazırlayıcı, sebzeleri pişrmeye hazırlayıcı gibi işlerde çalışabilir.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0020001221 | |
Qualification Title | Area of Food and Beverage Services Cuisine Branch Special Education Vocational Training Center Certificate | |
Awarding Body | Ministry of National Education | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | - | |
EQF Level | 1 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 1 | |
Thematic Areas | Hotel, restaurants and catering | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | The qualification owner; Performs personal care. Makes halva. Makes ashoura. Makes rice pudding. Makes a pudding. Prepares the dough by kneading. Prepares dough by chopping. Prepares fermented dough. Prepares dough made by whipping. Makes cookies. Makes gozleme. Makes bread. Makes simit. Prepares pide. Prepares pizza. Makes noodles. Makes crepes. Prepares cakes. Makes vegetables ready to be cooked. | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements |
| |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | Area of Food and Beverage Services Cuisine Special Education Vocational Training Center Certificate holder may work in food and beverage sector in jobs such as basic grain desert preparation, basic milk pudding preparation, cookie maker, gozleme maker, bread maker, bagel (simit) maker, Turkish pizza (pide) maker, pizza maker, noddle preparation, waffle preparation, cake preparation, preparation of vegetables for cooking. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is valid indefinetely. | |
Url | Open Address |
TR0020001221
The qualification owner; Performs personal care. Makes halva. Makes ashoura. Makes rice pudding. Makes a pudding. Prepares the dough by kneading. Prepares dough by chopping. Prepares fermented dough. Prepares dough made by whipping. Makes cookies. Makes gozleme. Makes bread. Makes simit. Prepares pide. Prepares pizza. Makes noodles. Makes crepes. Prepares cakes. Makes vegetables ready to be cooked.
- To have completed primary education for special education vocational training center (school)
- To have provided documentary proof obtained from special education evaluation committee that he/she is unable to continue general or vocational and technical secondary education programs
- To be under age 23 and to have special needs
Area of Food and Beverage Services Cuisine Special Education Vocational Training Center Certificate holder may work in food and beverage sector in jobs such as basic grain desert preparation, basic milk pudding preparation, cookie maker, gozleme maker, bread maker, bagel (simit) maker, Turkish pizza (pide) maker, pizza maker, noddle preparation, waffle preparation, cake preparation, preparation of vegetables for cooking.
Qualification is valid indefinetely.