Yeterlilik Kodu

TR0020001220

Yeterlilik Adı
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Bulaşık Dalı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğrenim Belgesi
Sorumlu KurumÖzel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiEmniyet Mahallesi, Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Sok. Beş Evler MEB Kampüsü, 06560 Yenimahalle/Ankara
Sorumlu Kurum URLhttps://orgm.meb.gov.tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi1
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 1
Sınıflandırma (Tematik Alan)Otel, restoranlar ve catering
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Bu yeterliliğe sahip kişi;

  • Kişisel bakım yapar.
  • Elde bulaşık yıkamaya ön hazırlık yapar.
  • Bulaşıkları yıkar.
  • Makinede bulaşık yıkamaya ön hazırlık yapar.
  • Makinede yıkama yapar.
  • Duvar temizleme yapar.
  • Bulaşık makinesini temizler.
  • Çalışma tezgahını temizler.
  • Çöp kovasını temizler.
  • Zemin temizliği yapar.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı
  • Özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu) için ilköğretimi tamamlamış olmak
  • Genel veya mesleki ve teknik ortaöğretim programlarına devam edemeyeceğini özel eğitim değerlendirme kurulu raporu ile belgelendirmiş olmak
  • 23 yaşından gün almamış özel eğitime ihtiyacı olan birey olmak
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Bulaşık Dalı Öğrenim Belgesine sahip birey yiyecek içecek hizmetleri sektöründe ve elde bulaşık yıkayıcı, makinede bulaşık yıkayıcı, bulaşıkhane temizleyicisi gibi işlerde çalışabilir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0020001220


Yeterlilik Adı
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Bulaşık Dalı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğrenim Belgesi

Sorumlu Kurum
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Emniyet Mahallesi, Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Sok. Beş Evler MEB Kampüsü, 06560 Yenimahalle/Ankara

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
1

TYÇ Seviyesi
1
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Bu yeterliliğe sahip kişi;

  • Kişisel bakım yapar.
  • Elde bulaşık yıkamaya ön hazırlık yapar.
  • Bulaşıkları yıkar.
  • Makinede bulaşık yıkamaya ön hazırlık yapar.
  • Makinede yıkama yapar.
  • Duvar temizleme yapar.
  • Bulaşık makinesini temizler.
  • Çalışma tezgahını temizler.
  • Çöp kovasını temizler.
  • Zemin temizliği yapar.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
  • Özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu) için ilköğretimi tamamlamış olmak
  • Genel veya mesleki ve teknik ortaöğretim programlarına devam edemeyeceğini özel eğitim değerlendirme kurulu raporu ile belgelendirmiş olmak
  • 23 yaşından gün almamış özel eğitime ihtiyacı olan birey olmak

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Bulaşık Dalı Öğrenim Belgesine sahip birey yiyecek içecek hizmetleri sektöründe ve elde bulaşık yıkayıcı, makinede bulaşık yıkayıcı, bulaşıkhane temizleyicisi gibi işlerde çalışabilir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0020001220

Qualification Title
Area of Food and Beverage Services Dishwashing Branch Special Education Vocational Training Center Certificate
Awarding BodyMinistry of National Education
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
Orientation-
EQF Level1
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 1
Thematic AreasHotel, restaurants and catering
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

The qualification owner; Performs personal care. Makes preparations for hand dishwashing. Washes the dishes. Prepares the dishwasher to perform washing the dishes. Makes machine wash. Cleans the walls. Cleans the dishwasher. Cleans the countertop. Cleans the trash can. Cleans the floors.

Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements
  • To have completed primary education for special education vocational training center (school)
  • To have provided documentary proof obtained from special education evaluation committee that he/she is unable to continue general or vocational and technical secondary education programs
  • To be under age 23 and to have special needs
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)

Area of Food and Beverage Services Dishwashing Special Education Vocational Training Center Certificate holder may work in food and beverage services sector in jobs such as hand dishwasher, dish washer using machine, dish washing area cleaner, etc.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinetely.

Url Open Address
Qualification Code

TR0020001220


Qualification Title
Area of Food and Beverage Services Dishwashing Branch Special Education Vocational Training Center Certificate

Awarding Body
Ministry of National Education

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
1

TQF Level
1
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

The qualification owner; Performs personal care. Makes preparations for hand dishwashing. Washes the dishes. Prepares the dishwasher to perform washing the dishes. Makes machine wash. Cleans the walls. Cleans the dishwasher. Cleans the countertop. Cleans the trash can. Cleans the floors.


Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
  • To have completed primary education for special education vocational training center (school)
  • To have provided documentary proof obtained from special education evaluation committee that he/she is unable to continue general or vocational and technical secondary education programs
  • To be under age 23 and to have special needs

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)

Area of Food and Beverage Services Dishwashing Special Education Vocational Training Center Certificate holder may work in food and beverage services sector in jobs such as hand dishwasher, dish washer using machine, dish washing area cleaner, etc.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinetely.


Url
Open Address